In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

Zo 21 april 2024 - 16u30
EXCLUSIEF CONCERT
Na Bach-Archiv Leipzig, nu in de Begijnhofkerk Sint Elisabeth
(Brugge, BE)

BACH: KLA-VIER-TUOOS,
door prof. Peter Waldner,
met Bart Stouten (presentator & dichter)

PROF. PETER WALDNER (Innsbruck), INTERNATIONAAL GERENOMMEERD, meer dan 55 CD’s; na BACH-ARCHIV LEIPZIG, nu in Brugge: 3 PARTITA’S, BWV 825-827 uit de CLAVIER-ÜBUNG I van J.S. BACH; op een DUITS KLAVECIMBEL naar M. MIETKE/ BART STOUTEN, voormalig radioproducent & -presentator bij KLARA, geeft een korte TOELICHTING/ VOORPROGRAMMA ‘SPRANKELEND BAROK’ door studenten van Koninklijk Muziekconservatorium Brussel 

PROGRAMMA

EXCLUSIEF CONCERT

Na Bach-Archiv Leipzig, nu in de
Begijnhofkerk Sint Elisabeth (Brugge, BE)
 

BACH: KLA-VIER-TUOOS

door prof. Peter Waldner
met Bart Stouten (presentator & dichter)

PROF. PETER WALDNER (Innsbruck), INTERNATIONAAL GERENOMMEERD, vertolkt 3 PARTITA’S, BWV 825-827, uit CLAVIER-ÜBUNG I van J.S. BACH; op een DUITS KLAVECIMBEL naar M. MIETKE. 

BART STOUTEN, voormalig radioproducent & -presentator bij KLARA, geeft een korte TOELICHTING vervlochten met beschouwingen uit zijn uitverkochte boek ‘Over Bach’. 

VOORPROGRAMMA ‘SPRANKELEND BAROK’ door studenten
van Koninklijk Muziekconservatorium Brussel.
 

Gezellig samen-zijn in restaurant ’T Nieuw Walnutje volgt, voor wie dat wenst. 

BACH-Kla-Vier-Tuoos

UNIEK CONCERT. Waar kan BACHS GROOTSHEID in Brugge passender weerklinken dan in de BAROKKE BEGIJNHOFKERK Sint Elisabeth, WERELDERFGOED van de UNESCO?! Op ZONDAG 21 APRIL OM 16U30 voert PROF. PETER WALDNER, INTERNATIONAAL GERENOMMEERD, u er op onovertroffen wijze mee in Bachs muzikale universum. 

Peter Waldner, geboren in 1966 in Mals im Vinschgau (Zuid-Tirol, Italië), is een zeer VEELZIJDIG MUSICUS en wereldwijd GEWAARDEERD KENNER van HISTORISCHE KLAVIERINSTRUMENTEN en de bijbehorende historische uitvoeringspraktijk, met een focus op Renaissance- en Barokmuziek, in het bijzonder de werken van Johann Sebastian Bach.  

Als uitvoerend kunstenaar wil Peter Waldner vooral zijn publiek ontroeren en boeien. Zijn motto is dan ook ontleend aan de woorden van C.P.E. Bach: 

“Aus der Seele muss man spielen, und nicht wie ein abgerichteter Vogel” (men moet spelen vanuit de ziel en niet als een afgerichte vogel). 

***

“Playing from the soul” and the rhetorically convincing
presentation of the various affects in Bach’s music – in keeping
with my favourite motto by Carl Philipp Emanuel Bach – is much
more important to me than the purely virtuoso aspect,
which is of course also given.
 

— Peter Waldner — 

Peter Waldner

Peter Waldner volgde onder meer lessen aan de ‘Schola Cantorum Basiliensis’, als leermeesters had hij onder andere Gustav Leonhardt, William Christie, Hans Van Nieuwkoop, Kees van Houten… Masterclasses woonde hij bij in heel Europa zoals bij Luigi Ferdinando Tagliavini, Jean-Claude Zehnder, Kenneth Gilbert, Harald Vogel, Pierre Hantaï, Daniel Roth… 

Hij doceert aan de UNIVERSITEIT MOZARTEUM te Innsbruck en aan het TIROLER LANDESKONSERVATORIUM. Tevens is hij de oprichter en artistiek DIRECTEUR van de prachtige concertreeks voor Oude Muziek INNSBRUCKER ABENDMUSIK (voorheen Abendmusic – Lebensmusik). Vaak werkt hij samen met erkende ensembles voor Oude Muziek zoals La Capella Reial de Catalunya & Le Concert des Nations (Jordi Savall), Atalanta Fugiens Milano, La Venexiana enz. Zijn toch wel INDRUKWEKKENDE BIOGRAFIE kan u wat verder op deze pagina lezen. 

Voor zijn recent verschenen CD’s, uit zijn MEER DAN 55 TITELS TELLENDE DISCOGRAFIE, kreeg hij van het gekende Belgische CRESCENDO MAGAZINE 5 keer de maximale score van 10 voor INTERPRETATIE 

Zijn YouTube video opgenomen op het Apfelregal  
werd inmiddels 436.000 keer bekeken en meer dan 16.000 keer geliked. 

Een UITGEBREIDE CONCERTAGENDA bracht hem reeds OVER GANS EUROPA waar hij te gast was op vele festivals voor Oude Muziek. Zo ook is hij jaarlijks te gast IN BELGIË, waarvan al 2 keer in samenwerking met de Oostenrijkse Ambasade, voor orgelinspelingen, voor Bach-festivals, maar ook was hij in 2022 de vierde klavecinist in 20 jaar, die naast Bob Van Asperen, Skip Sempé en Christophe Rousset, de toelating kreeg van het Brusselse Muziekinstrumenten Museum (MIM) om er een CD op te nemen op de enig speelbare klavecimbel van Ioannes Couchet (1646). Ook speelde hij reeds in Museum Vleeshuis te Antwerpen op de klavecimbel van Joannes Daniël Dulcken (Antwerpen, 1747).  

Begijnhof

Op het moment dat de poorten van het drukbezochte Begijnhof sluiten, zoals elke avond, keert de volmaakte rust en sereniteit terug… 

Één van de iconische beelden met bloeiende paaslelies van het Begijnhof… 

Meer prachtige sfeerfoto’s en uitleg vind je op www.visitbruges.be.  

Al in de 13de eeuw bewoonden begijnen het Prinselijk Begijnhof ‘Ten Wijngaarde’.  

Ongehuwde dames leefden er samen in een gesloten gemeenschap en leidden er een vrij zelfstandig en geëmancipeerd leven.  

In 1998 erkende UNESCO het Brugse begijnhof, samen met 12 andere Vlaamse begijnhoven, als UNESCO werelderfgoed. Vandaag worden de witte huizen rond de charmante binnentuin nog steeds bewoond door enkele zusters en door vrouwen die kiezen voor een serene levensstijl.  

Je kan dit unieke stukje werelderfgoed vrij bezoeken, maar bij valavond sluiten nog steeds onherroepelijk de poorten. 

Bron: website website www.visitbruges.be.

Begijnhof

Johann Sebastian Bachs Kompositionen für Clavier sind zeitlos überragend in ihrer Fantasie, Form, Kühnheit und Erfindung. Peter Waldner huldigt ihnen seit vielen Jahren… 

 — Ursula Strohal, Tiroler Tageszeitung — 

EXCLUSIEF VOOR BELGIË, zal de Oostenrijkse prof. Waldner TE BRUGGE op 21 april DE EERSTE 3 PARTITA’S, BWV 825-827, uit de CLAVIER-ÜBUNG I, van J.S. BACH spelen — het Onze Vader van de klassieke muziek — die hij nog maar pas op 24 maart vertolkte in het prestigieuze BACH-ARCHIV LEIPZIG. Vorig jaar was hij ook al te gast in Leipzig, in het Altes Rathaus (waar Bach in 1723 zijn contract als Thomas-cantor tekende) met Bachs Werke für Lautenclavier, in het kader van de gerenommeerde BACHFEST LEIPZIG.  

Konzerte-Bach-Museum

In 2023 was hij te gast met Johann Sebastian Bach’s Werke für Lautenclavier op Bachfest Leipzig (DE).  

Op 24 maart 2024 was hij er terug uitgenodigd in het prestigieuze Bach Archiv Leipzig voor de Partita’s uit Clavier-Übung I van Bach. 

“De vier delen van Johann Sebastian Bachs Clavier-Übung, die hij tussen 1731 en 1741 liet drukken, bevatten stukken uit alle gangbare genres en compositiestijlen van zijn tijd. Het woord clavier verwijst niet naar de piano, maar naar instrumenten met een klavier, zoals klavecimbel, clavichord, kistorgel of orgel. 
De Clavier-Übungen zijn zeker geen vingeroefeningen, maar eerder een uiting van Johann Sebastian Bachs grote compositorische vaardigheid en creativiteit en worden beschouwd als mijlpalen in de muziekgeschiedenis.
We hebben specialisten op hun gebied uitgenodigd, zoals Peter Waldner uit Oostenrijk…” 

Bron: website Bach Museum Leipzig website Bach Museum Leipzig 

Johann Sebastian Bachs EERSTE PARTITA verscheen in 1726 en werd gevolgd door nog vijf andere, die hij in 1731 publiceerde als Opus 1 onder de titel “Clavier-Übung… Denen Liebhabern zur Gemüths Ergoetzung verfertigt” (gemaakt voor de vervulling – plezier/ genoegen/ inspiratie – van de geest). 

De partita’s genoten een hoog aanzien en werden geprezen om zowel de hoge mate van virtuositeit als het hoge artistieke niveau. “Wer der Finger nicht besser zu setzen weiß, wird schwehrlich unsers berühmten Herrn Bachens zu Leipzig Partien auf das Clavier speilen lernen können (Wie niet goed met zijn vingers overweg kan [op het klavier], zal met moeite de partita’s van onze beroemde Bach op het klavier leren spelen)” schreef de muziektheoreticus en Bachs necroloog Lorenz Christoph Mizler.  

Bachs biograaf Forkel ging verder en zei: “Wer einige Stücke daraus gut vortragen lernte, könnte sein Glück in der Welt damit machen (Hij die enige stukken eruit goed leert voordragen, kan er succes mee boeken in de wereld)”.  

Hoewel een goede technische beheersing van het klavecimbel een vereiste is om de werken te kunnen spelen, is het belang van de partita’s verder reikend dan alleen virtuositeit. Het belang ligt vooral ook in de inventieve rijke muzikaliteit in de mengeling van de Italiaanse en de Franse ‘galante stijl’ en de grote muzikale, weloverwogen schoonheid. 

Bron: wikipedia 

In de Begijnhofkerk speelt hij op een DUITS KLAVECIMBEL naar M. MIETKE, gebouwd door Bruce Kennedy, uit de collectie Claviarte. 

Bachs muziek heeft me alles gegeven: Bach is psychologie, spiritualiteit, muziek en emotionaliteit samen. Beweeglijkheid ook. Pure speelvreugde, die in het hoofd begint. Ik veronderstel dat Bach dit alles onmiddellijk beamen zou. Ook hijzélf was daarnaar op zoek – naar een muzikaal kruispunt van buitenmuzikale krachten. 

Bart Stouten, in zijn boek ‘Over Bach’ — 

Bart Stouten

Méér nog! Niemand minder dan BART STOUTEN, zal in een fascinerende PARTITA VAN WOORDEN het gespeelde werk kort TOELICHTEN en polyfonisch vervlechten met beschouwingen uit zijn uitverkocht literair essay ‘OVER BACH’. Johann Sebastian Bach onderhield trouwens ook nauwe contacten met schrijvers en dichters! 

STOUTEN is bekend als AUTEUR (22 bundels) en werkte mee aan meer dan 10.000 UITZENDINGEN als RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR voor de VRT en Klara. Hij is erg geliefd bij alle liefhebbers van klassieke muziek, vooral als de voormalige warmhartige stem van het dagelijkse vooravondprogramma DE TUIN VAN EDEN (2000-2010) en van zijn legendarische, voormiddag vullende, KLASSIEK LEEFT (2013-2021) op Klara.  

Boek Bart Stouten

OVER BACH, een chaconne in woorden. 

Een uitverkocht subliem literair essay (2017) van BART STOUTEN. 

‘Bach brandt als een meteoriet door mijn lichaam. Dat is wat ik weet en met zekerheid kan zeggen. Al de rest is verdichting. Gelukkig. Zo zou Bach het zelf ook willen.’  

Bart Stouten heeft iets met Bach. In dit prachtige essay leren we Bach kennen zoals Stouten hem kent en bemint: ‘Hoe hij uit de mist van alle documenten en visies tevoorschijn treedt, welke bekende en minder bekende invloeden op hem inwerkten, hoe hij componeerde, en entertainment en pedagogie combineerde in zijn inventies en daarmee andere componisten inspireerde, hoe hij zijn studenten opleidde en hoe hij de barok naar een piek heeft gevoerd.’  

Bart Stouten Over Bach is een speelse wandeling door leven en werk van de grootste componist aller tijden maar ook een sprankelende reflectie op het leven zelf. 

Wat de ware Bach betreft, kun je er terecht van uitgaan dat hij in zijn partituren woont, dat je hem dan ook kan vinden door die exhaustief te analyseren. Al bij al is dat het enige ‘habitat Bach’ dat ertoe doet. 

  Bart Stouten, in zijn boek ‘Over Bach’ — 

Discografie
Discografie

Een kleine greep uit zijn meer dan 55 titels tellende discografie die Waldners veelzijdigheid documenteren. 
Hier ontdekt u al zijn oorstrelende CD’s en kan u luisteren naar geluidsfragmenten.

 

Johann Sebastian Bach

JOHANN SEBASTIAN BACH – SONATEN 

  • Sonate für Violine & obligates Cembalo in c-Moll BWV 1017
  • Sonate für Violine solo in C-Dur BWV 1005
  • Adagio für Cembalo solo in G-Dur BWV 968
  • Sonate für Violine & obligates Cembalo in E-Dur BWV 1016
  • Sonate für Violine & obligates Cembalo in G-Dur BWV 1019


Plamena Nikitassova – Violine (Jakob Stainer, um 1676)
 
Peter Waldner – zweimanualiges thüringisches 16′ Cembalo nach Johann Heinrich Harraß (Jürgen Ammer, 2006) musikmuseum 46 (CD-Reihe der Tiroler Landesmuseen), 2020 

Hier kan u een betoverend fragment uit deze CD beluisteren, een Adagio in G Major, BWV 968, op deze prachtige volle twee-manualige 16-voets klavecimbel. 

Begijnhof

Het ‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’ met witgeschilderde gevels en verstilde kloostertuin werd gesticht in 1245. In dit stukje werelderfgoed leefden vroeger begijnen, geëmancipeerde vrouwen die weliswaar leek waren, maar er toch een vroom en celibatair leven op na hielden. Al eeuwenlang wordt het Brugse begijnhof ononderbroken bewoond. Vandaag wonen er enkele zusters van de Orde van Sint-Benedictus, enkele zuster van de Orde Sint Vincentius A Paulo en alleenstaande Brugse vrouwen. 

Bron: website visitbruges.be

JOHANN SEBASTIAN BACH — GOLDBERG VARIATIONS BWV 988 
In 2021, werd ook zijn uitverkochte CD van de ‘Goldberg Variationen’ van Johann Sebastian Bach heruitgebracht,
opgenomen in het Muziekinstrumentenmuseum te Berlijn (klavecimbel gebouwd door Gottfried Silbermann, 1740).
 

Aan Peter Waldners heruitgebrachte CD ‘Goldberg Variations’ van J.S. Bach wijdde Sara Schneider, gekend van haar radio-programma ‘Early Music Now’ in de V.S., een uitzending, ter gelegenheid van Bachs verjaardag in maart 2022. 

Hier kan u deze uitzending beluisteren. 

*** 

Peter Waldner, Jahrgang 1966, ist ein smarter Bursche. Wenn er spricht, blitzen seine Augen. Und in der Konversation mit Nichttirolern transportiert er zudem dankenswerterweise lokalen Charme, ohne seine Zuhörer zu überfordern. Waldner, gefeierter Interpret auf Orgel und Cembalo, hat sehr viel zu erzählen… Im Brennpunkt seiner Leidenschaften, so bekennt der Musiker freimütig, stehen historische Tasteninstrumente, allen voran Orgel und Cembalo. Eine von Waldners interessantesten CD-Einspielungen sind die Bach´schen “Goldberg-Variationen”, aufgenommen im Berliner Instrumentenmuseum, gespielt auf einem einzigartigen Cembalo, das Gottfried Silbermann, einem guten Bekannten von Bach, zugeschrieben und auf 1740 datiert wird. Das Ergebnis ist berauschend und entfaltet bei nahezu jedem erneuten Hören eine neue Facette. 

— Stefan Geszti, SIMs Kultur — 

Het concert begint om 16u30 met het VOORPROGRAMMA ‘SPRANKELEND BAROK’ onder leiding van de begaafde celliste Marie Ponseele in samenwerking met erg getalenteerde mede-studenten. Zij komen uit verschillende hoeken van de wereld en studeren op dit moment allen samen aan het KONINKLIJK MUZIEKCONSERVATORIUM BRUSSEL. 

Zij voeren u mee in GEORG PHILIP TELEMANNS (1681 – 1767) BEGEESTERENDE OUVERTURE in A minor, TWV55:a. Een werk dat DOOR VELE BAROK ENSEMBLES als La Petite Bande, Ensemble 1700, Concentus Musicus Wien, Ricercar Consort naast vele anderen, ook OP CD werd VASTGELEGD! Het sluit naadloos aan bij de eerste Bach-partita (in C minor). En zeker als we weten dat Telemann en Bach zo dichte vrienden waren, met een diepe muzikale maar ook familiale verbondenheid!
Noam Sphilman-Bas, blokfluit
Jeanine Melis, viool
Sarah Vandeweerd, viool
Octavio Amada Gaspar, altviool
Eléonore Misilo, klavecimbel
Cristina Mura, barokgitaar
Yohan Simony, contrabas
Marie Ponseele, cello (foto)
Hier kan u reeds proeven van deze Ouverture van Telemann in een uitvoering door La Petite Bande die de studenten van het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel gaan spelen op 21 april in het voorprogramma SPRANKELEND BAROK.

Even the wife of the famous Gottsched, known all over the city for her clavier playing, found the pieces “unfathomably difficult”: “When I have played them ten times, I still seem to be a beginner with them.”

And yet the first part of the “Clavier-Übung” consolidated Bach’s status as the most famous keyboard virtuoso in the empire.

—  Michael Maul, in BACH Pictural Biography, p. 254, Editor: Lehmstedt —

In de Begijnhofkerk speelt prof. Peter Waldner op een DUITS KLAVECIMBEL naar M. MIETKE, 
gebouwd door Bruce Kennedy, uit de collectie Claviarte. 

***

CLAVIARTE  

Christophe Bursens is reeds vele jaren actief als klavecimbelbouwer, verhuurder, hersteller, restaurateur, intonateur en stemmer. 

Beroemde historische instrumenten van grote waarde die door hem werden geherintoneerd zijn: 
Mattia di Gand uit 1685 (Tagliavinicollectie Bologna, Italië) 
Ioannes Couchet uit 1646 (Muziek Instrumenten Museum Brussel) 
Joannes Daniël Dulcken 1747 (Museum Vleeshuis Antwerpen) 

 De klavierinstrumenten die hij gedurende zijn carrière heeft verzameld, worden sinds de oprichting van CLAVIARTE aan de grote nationale en internationale podia: 
Bozar Brussel, deSingel Antwerpen, Concertgebouw Brugge, Concertgebouw Amsterdam, de Bijloke Gent, Flagey Brussel, MAfestival Brugge, Laus Polyphoniae, Festival van Vlaanderen, Klarafestival, Opera Ballet Vlaanderen, Beethovenfest Bonn, Elbphilharmonie Hamburg, Kölner Philharmonie, KKL Luzern, Philharmonie de Paris, Midis Minimes Brussel etc. 

Hier kan u meer lezen over zijn uitzonderlijke collectie klavierinstrumenten. 

Ter afsluiting volgt een MEET-AND-GREETS waarbij CD’s van Peter Waldner te verkrijgen zijn, naast een selectief aanbod van Bart Stoutens meesterlijke bundels.  

Langer nagenieten kan tijdens de gezellige MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Peter & Bart in restaurant ’T Nieuw Walnutje, Walplein 3 (op 250m). Een aan te bevelen restaurant, heel verzorgd met heerlijke klassieke gerechten in een sfeervol kader. 

Hier kan u reeds een blik werpen op de menu. 

‘T NIEUW WALNUTJE

Het restaurant ‘T Nieuw Walnutje heeft sinds 2017 nieuwe uitbaters. 
Broer en zus, Glenn en Lynn Vanden Broucke hebben deze zaak een andere wending gegeven. 

Hoewel beiden houden van een frisse aanpak behouden ze de sfeer van dit rustiek stekje in het hartje van Brugge. 

Op een toplocatie en een prachtig uitzicht, kan je genieten van hun heerlijke tapas en gerechten. Gecombineerd met een lekker biertje of een heerlijk glaasje wijn, vind je precies wat je zoekt. 

Met hun visie ” lekker, smaakvol en betaalbaar” vind je een klassiek gerechtje met een moderne toets, onder een familiaire sfeer en een vriendelijke bediening. 

(Bron: website ‘T Nieuw Walnutje) 

Hier vangt u reeds een glimp op van het interieur en kan u 
de website van ’T Nieuw Walnutje bekijken.

Muziek, bij uitstek Bachs Chaconne, is in het beste geval een culinair festijn:
je geniet ervan terwijl je proeft, achteraf is er een prettige nasmaak.
De partituur is het recept, die kan je een idee bijbrengen van de inspanningen in de keuken, maar kan de ervaring van het proeven onmogelijk evenaren.
 

 — Bart Stouten, in zijn boek ‘Over Bach’ — 

Bart Stouten

Taal is altijd al muziek geweest.
Taal heeft muziek altijd opgezocht om herinnerd te blijven.
De vroegste liederen van de troubadours zochten al een eenheid van gedicht en melodie en imiteerden in de muziek de indruk van beweging in de natuurlijk gesproken taal.
Ritme, klank en melodie waren niet alleen de basisingrediënten van de oudste muziek, maar ook van de vroegste poëzie.
 

 — Bart Stouten, in zijn boek ‘Over Bach’ — 

POËZIE 
1988: Het Engram, over de sporen van een liefde in het geheugen, zoals ze blijven en weer gewist worden. 
1992: Elegie van de Transkaroo, geschreven tijdens een reis dwars door Zuid-Afrika, na een ontmoeting met enkele van de laatste San. 
2002: Sapporo blues – kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin). Een poëtische zandloper. Zand van woorden stroomt van verleden naar heden in een zoektocht naar volmaakte liefde. 
2004: De wijsheid van de wind, een spirituele terugblik op de vroege dood van Stoutens vader. 
2006: Happy Christmas, Happy New York, een poëtisch dagboek met kleine valstrikjes. 
2009: Een Boek van Tijd, waarin Stouten afscheid neemt van de halve eeuw die achter hem ligt. 
2011: Tussen dood en herleven, poëzie in de stijl van een filmscenario, met veel dood verborgen in het leven. 
2012: Offenes Herz. World Internet Books. Leben. Die Schichten einer Zwiebel pellen. Saure Tränen heulen und den Täter suchen.  
2013: Ongehoorde Vragen, vol bang makende, intimiderende, destabiliserende vragen waarop een taboe rust. 
2013: Liefdespijn van Starbucks tot rotswoestijn – Uitgeverij De Contrabas. De onherbergzaamheid van de Namib-woestijn uitgespeeld tegen het spiritueel vacuüm in het (ooit rijke, maar nu verarmde) Avondland. 
2015: Van fooi tot bankgeheim, rond de vraag: hoe ziet je innerlijke wereld eruit als er in termen van winst en verlies wordt gedacht?  
2016: Middelheim live, bundel over de complexe relatie tussen beelden en verzen. 
2018: Onder de avondklok van de liefde, een handgeplukte selectie van meer dan vijftien jaar dichterschap, met een afdeling nieuwe gedichten: Mobieltje met kapitein Haddock 
2020: Redding nabij, een bundel met muziekgedichten. 
2021: Bunkers, een prozagedicht waarin verleden, heden, droom en werkelijkheid elkaar ontmoeten rond een lockdown en heelkundige ingreep. 
2023: Autocue voor lockdown, een prozagedicht waarin het bewustzijn zichzelf en het geweten begluurt.  
 
PROZA 
1980: Eenvoud en essentie. Over de magie van een akkoord, de teloorgang van geluk, de onvermoede kracht van kunst. 
1990: Nachtboek. Dagboek van een jonge academicus, waarin deze terugblikt op zijn problematische jeugd  
2009: Het ware Eden – Uitgeverij Averbode. Een spiritueel dagboek. 
2010: Beminde Eilanden – Uitgeverij Averbode. Hierin verkent Stouten met literaire teksten door hem geliefde verre eilanden. 
2013: Kersen eten om middernacht – Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek bevat Stoutens muzikale herinneringen en werd in Nederland bekroond met de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013 
2015: Bidden om verboden vruchten – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens eerste roman over zijn jeugdjaren in Borgloon en Oostende. 
2017: Het huilt voor jou – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens Syriëroman. 
2017: Over Bach – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Waarin we Bach leren kennen zoals Stouten hem kent en bemint.  
2019: Liefde en andere overvloed – Uitgeverij Vrijdag. Roman over een stalking en het lot van een Oegandese vluchteling. 
2021: Over Proust en Beckett – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Met elementen uit Stoutens jarenlange correspondentie met Becketts maîtresse Barbara Bray. 
2022: Lissabon, een droomwandeling – Uitgeverij Vrijdag. Slotdeel van de essay-trilogie. Een apologie van de poëzie in een droomtekst vol verbeelding, die ook een ‘droomwandeling’ door Lissabon is.  
2023: De stem van Adriaen – Uitgeverij Roer. Polyfonist Adriaen Willaert blikt vooruit naar zijn reputatie en toekomst. (Project in samenwerking met het Klein Seminarie, Roeselare). 
2024: Haydn, het Al en ik - Uitgeverij Stockmans. Stoutens libretto bij de ‘Zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn, met een uitgebreide inleiding over religie en spiritualiteit in zijn leven. (Project in samenwerking met l’Heure de Musique’). 

In 2013 werd zijn bundel ‘Kersen eten om middernacht’bekroond met de ‘Grote Inktslaaf Literatuurprijs’.

In Roeselare mocht hij in 2021 de ‘Zilveren Rodenbachpen‘ in ontvangst nemen.  

Hier ontdekt u de adembenemende website en wereld van Bart Stouten & kan u rechtstreeks met hem contact nemen!  

‘Stouten schrijft voornamelijk poëzie, maar vooral in zijn essays […] excelleert hij. Lissabon, een droomwandeling is een hoogst persoonlijk en diepgravend boek van een man die zich eeuwig wil blijven verbazen over de schoonheid die mensen steeds opnieuw weer maken in een wereld die daar steeds minder voor open lijkt te staan.’

— John Vervoort in het Nieuwsblad —

BACH: KLA-VIER-TUOOS door prof. Peter Waldner, met Bart Stouten (presentator & dichter) op zondag 21 april is een 12de cultureel event in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek, en wat extra licht in deze wereld wil brengen… 

PeterWaldner

Voor de grote fans van Peter Waldner, die van orgel houden, en daarvoor ook van ver komen, is er bovendien het goede nieuws dat hij op zaterdag 20 april om 20u ook op het prachtige, historische en recent gerestaureerde Cacheux-orgel (1730) van Machelen-aan-de-Leie zal spelen! De lijst historische orgels waarop hij speelde over gans Europa is indrukwekkend.
Met als thema “JOIE DE VIVRE” zal Prof. Peter Waldner een, speciaal aan het orgel, aangepast programma brengen om dit rijkelijk en feestelijk te laten weerklinken!  
U zal uw oren niet geloven!!! Van harte welkom! 

Info &Tickets: 
Kaarten: 15 euro 
zultecultureel@gmail.com 
Bevestiging na overschrijving op het nummer: 

BE33 7370 4833 5446 
met vermelding van naam en datum van het concert.

Voor alle info:  
www.zultecultureel.com 
i.s.m. de Kerkfabriek Sint-Cornelius & Ghislenus van Machelen-aan-de-Leie & Passion Beyond Bach. 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zondag 21 april 2024
In Begijnhofkerk Sint Elisabeth,
Begijnhof (Brugge, BE)

Cathedraal

In de kerk tref je, onder andere, de oudste sedes sapientiae (Maria met kindje Jezus) in Brugge.
Het is een beeld van O.L.V. van Spermalie uit 1247. 
De 13de eeuwse-kerk was oorspronkelijk gotisch, maar brandde door een omgevallen kaars bijna volledig af in de 16de eeuw. 
Bij de heropbouw in de 17de eeuw werden barokke interieurelementen toegevoegd. 

Bron: website www.visitbruges.be. 

16u30 BACH: KLA-VIER-TUOOS door prof. Peter Waldner, met Bart Stouten (presentator & dichter) 

UNIEK CONCERT. Waar kan BACHS GROOTSHEID in Brugge passender weerklinken dan in de BAROKKE BEGIJNHOFKERK Sint Elisabeth, werelderfgoed van de UNESCO?! PROF. PETER WALDNER, INTERNATIONAAL GERENOMMEERD, met al MEER DAN 55 CD’s op zijn naam, voert u op 21 april op verrukkelijke wijze mee in Bachs muzikale universum.  

EXCLUSIEF VOOR BELGIË, zal de Oostenrijkse prof. Waldner er DE EERSTE 3 PARTITA’S, BWV 825-827, uit de CLAVIER-ÜBUNG I, van J.S. BACH spelen — het Onze Vader van de klassieke muziek — die hij enkele weken ervoor vertolkt in het prestigieuze BACH-ARCHIV LEIPZIG. Vorig jaar was hij ook al te gast op Bachfest Leipzig. In de Begijnhofkerk speelt hij op een DUITS KLAVECIMBEL naar M. MIETKE, gebouwd door Bruce Kennedy, uit de collectie Claviarte. 

Méér nog! Niemand minder dan BART STOUTEN, erg gekend en meer nog geliefd als voormalig RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR bij KLARA, en auteur, zal in een fascinerende PARTITA VAN WOORDEN het gespeelde werk kort TOELICHTEN en polyfonisch vervlechten met beschouwingen uit zijn uitverkocht literair essay ‘OVER BACH’. Johann Sebastian Bach onderhield trouwens ook nauwe contacten met schrijvers en dichters

Het concert begint om 16u30 met het VOORPROGRAMMA ‘SPRANKELEND BAROK’ onder leiding de begaafde celliste Marie Ponseele in samenwerking met mede-studenten van het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel. Zij voeren u mee in GEORG PHILIP TELEMANNS BEGEESTERENDE OUVERTURE in A minor, TWV55:a. Een werk dat DOOR VELE BAROK ENSEMBLES OP CD werd VASTGELEGD! 

18u15 MEET-AND-GREETS 

Nadien volgt een MEET-AND-GREETS waarbij CD’s van Peter Waldner te verkrijgen zijn, naast een selectief aanbod van Bart Stoutens rijkelijke poëzie- en prozarepertoire!

Vanaf 18u15 MEET-AND-EAT* 

Wie dat wenst kan langer nagenieten tijdens de gezellige MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Peter Waldner & Bart Stouten in restaurant ’T Nieuw Walnutje, Walplein 3 (op 250m). Een aan te bevelen restaurant, heel verzorgd en met heerlijke klassieke gerechten in een sfeervol kader. Reserveer hiervoor a.u.b. ook tijdig vóór 14 april per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen om dit concert, BACH: KLA-VIER-TUOOS, door prof. Peter Waldner, met Bart Stouten (presentator & dichter), dat de snaren van uw hart zal raken, samen met u te be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets.  

Hieronder vindt u het adembenemende programma dat Peter Waldner zal spelen, alsook kan u, als u nog verder naar beneden scrollt, daar zijn biografie lezen alsook die van Bart Stouten. 

PROGRAMMA

Peter Waldner Passion Beyond Bach

Peter Waldner, ter gelegenheid van zijn recital in het kader van Bachfest Leipzig. 
Bron: Bach Magazin, heft 42, Herbst/ Winter 2023, p. 34 

BACH: KLA-VIER-TUOOS door prof. Peter Waldner, met Bart Stouten (presentator & dichter)

PROF. PETER WALDNER
Klavecimbel
(naar Michael Mietke, gebouwd door Bruce Kennedy, uit de collectie Claviarte)

JOHANN SEBASTIAN BACH  (1685 – 1750)

Partita I in B-Dur BWV 825

Praeludium – Allemande – Corrente – Sarabande – Menuett I /II – Gigue

Partita II in c-Moll BWV 826

Sinfonia – Allemande – Courante – Sarabande – Rondeau – Capriccio

Partita III in a-Moll BWV 827

Fantasia – Allemande – Corrente – Sarabande – Burlesca – Scherzo – Gigue  

***

VOORPROGRAMMA ‘SPRANKELEND BAROK’ 
Door studenten van het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel.

GEORG PHILIP TELEMANN (1681 – 1767)

OUVERTURE in A minor, voor fluit, strijkers en basso continuoTWV55:a


Noam Sphilman-Bas, blokfluit
Jeanine Melis, viool
Sarah Vandeweerd, viool
Octavio Amada Gaspar, altviool
Eléonore Misilo, klavecimbel
Cristina Mura, barokgitaar
Yohan Simony, contrabas
Marie Ponseele, cello 

Biografieën

Peter Waldner Passion Beyond Bach

BIOGRAFIE PROF. PETER WALDNER

Peter Waldner, geboren in 1966 in Mals im Vinschgau (Zuid-Tirol, Italië), is een zeer veelzijdig musicus en internationaal gewaardeerd kenner van historische klavierinstrumenten en de bijbehorende historische uitvoeringspraktijk, met een focus op Renaissance- en Barokmuziek, in het bijzonder de werken van Johann Sebastian Bach. 

Hij studeerde musicologie alsook Duitse taal- en letterkunde aan de Leopold-Franzens-Universiteit in Innsbruck. Daarnaast studeerde hij klavecimbel, orgel en piano aan het Tiroler Landeskonservatorium bij Reinhard Jaud en Bojidar Noev. Met behulp van een beurs van de deelstaat Tirol en het federale ministerie van onderwijs en kunst specialiseerde hij zich in de interpretatie van Oude Muziek op historische klavierinstrumenten. Hij studeerde onder andere bij Gustav Leonhardt, William Christie, Hans van Nieuwkoop, Kees van Houten, ook bij Jean-Claude Zehnder aan de Schola Cantorum Basel; hij volgde ook masterclasses in heel Europa zoals bij Luigi Ferdinando Tagliavini, Jean-Claude Zehnder, Jesper Christensen, Kenneth Gilbert, Harald Vogel, Pierre Hantaï en Daniel Roth. 

In 1989 ontving Peter Waldner een beurs van het pianobedrijf Bösendorfer uit Wenen, in 1991 de muziekprijs van de Tiroler Sparkassen en in 1994 de Jacob Stainer-prijs van de deelstaat Tirol voor zijn verwezenlijkingen in verband met de interpretatie van Oude Muziek op historische klavier-instrumenten. In 2022 kreeg hij van de Stad Innsbruck ook een ereteken voor zijn jarenlange inzet op het vlak van de Oude Muziek mede met zijn concertreeks Innsbrucker Abendmusik. 

Peter Waldner is sinds 1988 organist van de Mariahilf-kerk in Innsbruck. Momenteel doceert hij klavecimbel, orgel en basso continuo-spel aan het Tiroler Landeskonservatorium en aan de Universiteit Mozarteum in Innsbruck. Hij is ook de oprichter en tevens artistiek directeur van de concertreeks voor Oude Muziek Innsbrucker Abendmusik (voorheen Abendmusic – Lebensmusik). 

In 1999 riep hij het Tiroolse ensemble voor Oude Muziek vita & anima in het leven, waarmee hij al prachtige cd-opnames maakte. Daarnaast werkte hij vaak samen met erkende ensembles voor Oude Muziek zoals La Capella Reial de Catalunya & Le Concert des Nations (Jordi Savall), Atalanta Fugiens Milano, La Venexiana, Prihsna Ensemble, Les Sacqueboutiers de Toulouse, Piccolo Concerto Wien en Oni Wytars. 

Een uitgebreide concertagenda bracht hem reeds over gans Europa waar hij te gast was op vele festivals voor Oude Muziek. In 2022 speelde hij ook op het oudste orgel ter wereld (1435) in de Basiliek van Valère te Sion (CH), waar hij in juli 2025 opnieuw is uitgenodigd en ook een CD-opname gaat doen. In maart 2024 vertolkte hij in het prestigieuze Bach-Archiv Leipzig (DE), de Partita’s uit Clavier-Übung I van Johann Sebastian Bach. In 2023 speelde hij ook in het Altes Rathaus van Leipzig, Bachs Werke für Lautenclavier, in het kader van de gerenommeerde Bachfest Leipzig. 

Zijn meer dan 55 titels tellende discografie en vele radio-opnamen (ORF, RAI, Nederlandse radio-omroep KRO) documenteren zijn veelzijdigheid. Zijn beide CD’s “Orgellandschaft Ritten I & II” werden bekroond met de Pasticcio-prijs van de Oostenrijkse radio Ö1. In 2021 ontving hij twee maal een nominatie voor de prestigieuze Preis der deutschen Schallplatenkritik, eerst voor de CD “LIFE PICTURES – Scenes from the Life of King Christian IV” (Tastenfreuden 8) en vervolgens voor zijn CD “Charakterklänge  – Orgelmusik der Renaissance”. Van deze laatstgenoemde CD, opgenomen op het Hans Schwarzenbach orgel (1599) en het Apfelregal (1506), is er ook een YouTube video die inmiddels al meer dan 436.000 keer bekeken werd. Zijn uitverkochte CD “Goldberg Variations” van J.S. Bach werd in 2022 ook heruitgebracht. In 2022 nam hij een CD op (Tastenfreuden 12) op de klavecimbel van Ioannes Couchet (1646) in het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel (BE), waar hij de vierde klavecinist was in 20 jaar die, naast Bob Van Asperen, Skip Sempé en Christophe Rousset, de toelating hiervoor kreeg. Recent verschenen CD’s van zijn hand, zijn onder meer een dubbele CD opgenomen op de Ioannes Ruckers Klavecimbel (1624) in het Museum Unterlinden te Colmar met werk van J.C.F. Fischer, naast 2 nieuwe orgel CD’s waaronder de dubbele CD “Historische Orgeln der Steiermark” (Tastenfreuden 13) en de CD “Italiani & Oltremontani” opgenomen op historische orgels in Zuid-Tirol.  

Voor de musicus Peter Waldner is onderzoek en studie van het repertoire en de instrumenten een belangrijke drijfveer, maar uiteindelijk wil hij als uitvoerend kunstenaar zijn publiek ontroeren en boeien. Zijn motto is dan ook ontleend aan de woorden van Carl Philipp Emanuel Bach: Aus der Seele muss man spielen, und nicht wie ein abgerichteter Vogel [men moet spelen vanuit de ziel en niet als een afgerichte vogel]. 

Op zijn uitgebreide en boeiende website vindt u naast luisterfragmenten uit zijn CD’s, ook video’s onder meer over de CD’s uitgebracht onder zijn label Tastenfreuden. 

Bezoek de website van Peter Waldner 

BIOGRAFIE BART STOUTEN

Bart Stouten is dichter. Hij was jarenlang presentator bij KLARA, waar hij tot eind september 2021 met veel succes dagelijks het programma Klassiek Leeft presenteerde.  

Stouten, gouden regeringsmedaille aan het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden, winnaar van de opstelwedstrijd 1974 van de Alliance Française, was in de jaren tachtig werkzaam als copywriter en bij de Universiteit Antwerpen. 

De dynamiek van radio als kunstmedium daagde hem o.a. bij het beluisteren van de heruitzending, op de langegolf, van de oorspronkelijke hoorspelen van Samuel Beckett n.a.v. diens 80e verjaardag in 1986. In 1990, toen hij bij Radio1 werd aangesteld als producent bij de dienst Hoorspelen van de VRT, heeft hij die Beckett-juweeltjes integraal vertaald en gerealiseerd in een Nederlandstalige versie, samen met regisseur Martine Ketelbuters. Later leidde hij ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio met exclusief werk van o.a. Tom Stoppard, Harold Pinter en Peter Handke. 

Voor Zegge en Schrijve, het literair magazine van Radio3, verzorgde Stouten in het midden van de jaren negentig poëtische sfeerbeelden met interview en discursieve introductie. Drie jaar lang presenteerde hij het dagelijkse Pak van Sjaalman (1998-2000) waarin hij samen met Gudrun de Geyter en Johan Van Cauwenberge inzoomde op aspecten van hedendaagse literatuur en filosofie.  

Bij Klara werkte hij mee aan het literair magazine Volgeboekt en presenteerde meer dan tien jaar lang het spitsprogramma De Tuin van Eden (een poëtische mix van klassiek, jazz, wereld- en filmmuziek). Nadien was er Stouten op Zondag (2010-2013) en het lunchprogramma Bellevue (2011-2013). 

Van 2013 tot aan zijn pensioen in 2021 presenteerde Bart Stouten elke weekdag bij Klara het klassieke muziekprogramma Klassiek Leeft.  

Op 2 oktober 2021 blikte hij terug op zijn carrière bij Katelijne Boon in het programma De Liefhebber. 

Op 19 december 2021 was hij in gesprek over zijn carrière en leven bij Friedl Lesage in Touché op Radio1.   

Op vraag van Klara was hij, tijdens zijn pensioen, vanaf 9 oktober 2021 tot 24 juni 2022 wekelijks op vrijdagavond, presentator van een one-off reeks die de terugkeer markeerde van De Tuin van Eden. 

Als dichter heeft hij zijn stijl langzaam laten rijpen in wat hij zijn ‘goudmijn van dertig gekartonneerde Griekse schriftjes’ noemt, literaire dagboekaantekeningen die hij dagelijks maakte (sedert het overlijden van zijn ouders en tweelingszus in een tragisch ongeval midden in zijn puberteit) zonder te weten welke definitieve vorm ze later zouden krijgen.  

Bart Stouten is een groot liefhebber en kenner van muziek en voelt zich aangetrokken door auteurs en dichters die zelf iets doen met de muziek in hun werk (Beckett, Proust, Celati, Barthes, Eliot, Powell, Bernlef, Cendrars, Hellman, Waugh, Maeterlinck, Musil, Pasolini, Yeats, Mishima, Cocteau).  

Na een aantal ‘obscure’ uitgaven waaraan hij ‘warme herinneringen’ bewaart, hoewel hij er zich nu niet langer in thuisvoelt, publiceerde hij tot hiertoe twaalf ‘officiële’ bundels en een negental romans en proza-teksten. 

Stoutens poëzie is een zoektocht naar vrijheid, ver weg van de ‘makkelijke expressie’. Hij vertrouwt erop dat de woorden zélf naar hem toekomen, zegt hij, en daarom kan hij hen ook beminnen. Hoewel hij vanuit een streng disciplinegevoel schrijft, laat hij zich niet de ijzers aanbinden door voorschriften inzake vorm en genre. De rake toon is alles, voor Stouten. En daar blijft hij koortsachtig naar op zoek.  

Op zondag 7 november 2021 kreeg Bart Stouten in Roeselare de Zilveren Rodenbachpen uitgereikt. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen. 

Bezoek de website van Bart Stouten 

TICKETS

Een inspirerend radiospotje waarin je reeds een glimp opvangt van BACH: KLA-VIER-TUOOS, door prof. Peter Waldner, met Bart Stouten (presentatie & dichter). Het is tot zondag 21 april ook te horen op alle radiozenders van de VBRO.

KAARTEN

€20 CONCERT in VVK (€25 aan de Kassa op 21 april) 

€30 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam) 

KAARTVERKOOP CONCERT

  • In & Uit [Concertgebouw]*
    —’t Zand 34, 8000 Brugge 
    www.ticketsbrugge.be
    —Tel.** 078 15 20 20

  • Boekhandel Raaklijn — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
  • Per overschrijving naar: Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: event + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en) 

*Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u, Zo van 10u tot 14u.  

**Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u. 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 21 april 2024
Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof (8000 Brugge, BE)

16u30 BACH: KLA-VIER-TUOOS door prof. Peter Waldner, met Bart Stouten (presentator & dichter) 

PROF. PETER WALDNER (Innsbruck), INTERNATIONAAL GERENOMMEERD, meer dan 55 CD’s; na BACH-ARCHIV LEIPZIG, nu in Brugge: 3 PARTITA’S, BWV 825-827 uit de CLAVIER-ÜBUNG I van J.S. BACH; op een DUITS KLAVECIMBEL naar M. MIETKE/ BART STOUTEN, voormalig radioproducent & presentator bij KLARA, geeft een korte TOELICHTING/ VOORPROGRAMMA ‘SPRANKELEND BAROK’ met G.P. TELEMANNS OUVERTURE in A minor, TWV55:a, door studenten van Koninklijk Muziekconservatorium Brussel

Vanaf 18u15 MEET-AND-EAT*

Voor wie wenst is er vanaf 18u15 een gezellige MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Prof. Peter Waldner èn Bart Stouten, in restaurant ’T Nieuw Walnutje (op 250m). Reserveer tijdig vóór 14/04 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* in restaurant ’T Nieuw Walnutje (zeker reserveren voor 14/04 a.u.b.) 
earlymusic@passionbeyondbach.com 

De Begijnhofkerk Sint Elisabeth bevindt zich op 700 m van het Station van Brugge. Ze is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn.
Het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. Onder ‘PRAKTISCH’ leest u meer.
 

PRAKTISCH

WAAR

Om 16u30:

Begijnhofkerk Sint Elisabeth 
Begijnhof 
8000 Brugge 

Vanaf 18u15 (reservatie per mail vereist naar earlymusic@passionbeyondbach.com): 

Restaurant ‘T Nieuw Walnutje 
Walplein 3 
8000 Brugge

Website restaurant ’T Nieuw Walnutje

BEREIKBAARHEID

De Kerk is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, met brede toegangsdeuren. 
Je neemt best de ingang die het dichtst bij het Minnewater ligt om het steile brugje te vermijden.
Je zal even moeten oversteken over bolle kasseien, maar de volledige binnencirkel van het Begijnhof bestaat uit vlakke en goed berijdbare kasseien. 

MET DE AUTO  

De Begijnhofkerk is niet direct bereikbaar met de wagen, maar het is mogelijk om eventueel iemand tot daar te voeren en te laten uitstappen. 

Op enkele honderd meter afstand kan er makkelijk geparkeerd worden:  

In de Professor Dokter J. Sebrechtstraat kan men betalend parkeren  

Publieke Parking Katelijne, in de Katelijne straat  

Publieke Parking Oud Sint-Jan  

Naast het station van Brugge kan heel voordelig geparkeerd worden (Kaartje onderaan bijgevoegd)

MET HET OPENBAAR VERVOER   

Het Begijnhof ligt vlakbij het Station van Brugge, op 5 minuutjes loopafstand van de Begijnhofkerk.  

 

CONTACT

VOOR ALLE INFO 

(ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* op 21 april vanaf 18u15 bij restaurant ’T Nieuw Walnutje
a.u.b. tijdig reserveren, zeker vóór 14/04)
 
earlymusic@passionbeyondbach.com 

 EARLY MUSIC — LAST MINUTE 
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U! 

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502

Sponsors passion beyond bach