In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

UITVERKOCHT!
TWEEDE CAUSERIE VOORZIEN OM 15u45

Do 1 feb. 2024 - 14u30
Hof Bladelin Brugge, Naaldenstraat 17-19 (Brugge, BE)

DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT & BART STOUTEN

Presentator en dichter

PROGRAMMA

EXCLUSIEVE CAUSERIE

In het authentieke Middeleeuws stadspaleis Hof Bladelin Brugge 
Naaldenstraat 17-19 (Brugge, BE) 

 

DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT
& BART STOUTEN

Presentator en dichter

Voormalig radioproducent & -presentator bij de VRT (Klara); meer dan 21 boeken. 

POËTISCHE VERTELLING over zijn meesterlijke polyfonische bundel: DE STEM VAN ADRIAEN (uitverkocht, 2de druk verschijnt vóór 1 februari).  

Adriaen WILLAERT, ÉÉN van de GROOTSTE POLYFONISTEN, schreef o.a. MEDICI-CODEX. Gaat door in de MEDICI-BANKZAAL van stadspaleis HOF BLADELIN BRUGGE! 

Daarna OP DE KOFFIE BIJ ADRIAAN! 

Op DONDERDAG 1 FEBRUARI 2024 om 14u30 is niemand minder dan BART STOUTEN, te gast in het AUTHENTIEKE MIDDELEEUWSE STADSPALEIS HOF BLADELIN BRUGGE.  

Bart Stouten werkte mee aan meer dan 10.000 uitzendingen als radioproducent & -presentator voor de VRT en Klara. Hij is bekend en erg geliefd bij alle liefhebbers van klassiek muziek, vooral als de voormalige warmhartige stem van zijn legendarische ‘Klassiek Leeft’ op Klara.  

Daarnaast is Bart Stouten ook erg gekend en enorm gewaardeerd als auteur van reeds méér dan 21 boeken. In 2013 werd zijn bundel ‘Kersen eten om middernacht‘ bekroond met de ‘Grote Inktslaaf Literatuurprijs’. In Roeselare mocht hij in 2021 de ‘Zilveren Rodenbachpen‘ in ontvangst nemen. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen! 

Bart Stouten
Bart Stouten: meester-dichter, vertaler, essayist, romanschrijver en voormalig radioproducent & -presentator bij de VRT (Klara).

Bart is ook een erg graag gezien en gelezen auteur van talrijke, bijzondere, fantastisch-mooie dichtbundels en van uniek proza. Daarom werd hij vroeger ook al ‘De Bard van Klara’ genoemd. 

POËZIE 
1988: Het Engram, over de sporen van een liefde in het geheugen, zoals ze blijven en weer gewist worden.
1992: Elegie van de Transkaroo, geschreven tijdens een reis dwars door Zuid-Afrika, na een ontmoeting met enkele van de laatste San. 
2002: Sapporo blues – kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin). Een poëtische zandloper. Zand van woorden stroomt van verleden naar heden in een zoektocht naar volmaakte liefde. 
2004: De wijsheid van de wind, een spirituele terugblik op de vroege dood van Stoutens vader. 
2006: Happy Christmas, Happy New York, een poëtisch dagboek met kleine valstrikjes. 
2009: Een Boek van Tijd, waarin Stouten afscheid neemt van de halve eeuw die achter hem ligt. 
2011: Tussen dood en herleven, poëzie in de stijl van een filmscenario, met veel dood verborgen in het leven. 
2012: Offenes Herz. World Internet Books. Leben. Die Schichten einer Zwiebel pellen. Saure Tränen heulen und den Täter suchen.  
2013: Ongehoorde Vragen, vol bang makende, intimiderende, destabiliserende vragen waarop een taboe rust. 
2013: Liefdespijn van Starbucks tot rotswoestijn- Uitgeverij De Contrabas. De onherbergzaamheid van de Namib-woestijn uitgespeeld tegen het spiritueel vacuüm in het (ooit rijke, maar nu verarmde) Avondland. 
2015: Van fooi tot bankgeheim, rond de vraag: hoe ziet je innerlijke wereld eruit als er in termen van winst en verlies wordt gedacht?  
2016: Middelheim live, bundel over de complexe relatie tussen beelden en verzen. 
2018: Onder de avondklok van de liefde, een handgeplukte selectie van meer dan vijftien jaar dichterschap, met een afdeling nieuwe gedichten: Mobieltje met kapitein Haddock 
2020: Redding nabij, een bundel met muziekgedichten. 
2021: Bunkers, een prozagedicht waarin verleden, heden, droom en werkelijkheid elkaar ontmoeten rond een lockdown en heelkundige ingreep. 
2023: Autocue voor lockdown, een prozagedicht waarin het bewustzijn zichzelf en het geweten begluurt. 
 

PROZA 
1980: Eenvoud en essentie. Over de magie van een akkoord, de teloorgang van geluk, de onvermoede kracht van kunst. 
1990: Nachtboek. Dagboek van een jonge academicus, waarin deze terugblikt op zijn problematische jeugd  
2009: Het ware Eden – Uitgeverij Averbode. Een spiritueel dagboek. 
2010: Beminde Eilanden – Uitgeverij Averbode. Hierin verkent Stouten met literaire teksten door hem geliefde verre eilanden. 
2013: Kersen eten om middernacht – Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek bevat Stoutens muzikale herinneringen en werd in Nederland bekroond met de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013 
2015: Bidden om verboden vruchten – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens eerste roman over zijn jeugdjaren in Borgloon en Oostende. 
2017: Het huilt voor jou – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens Syriëroman. 
2017: Over Bach – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Waarin we Bach leren kennen zoals Stouten hem kent en bemint.  
2019: Liefde en andere overvloed – Uitgeverij Vrijdag. Roman over een stalking en het lot van een Oegandese vluchteling. 
2021: Over Proust en Beckett – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Met elementen uit Stoutens jarenlange correspondentie met Becketts maîtresse Barbara Bray. 
2022: Lissabon, een droomwandeling – Uitgeverij Vrijdag. Slotdeel van de essay-trilogie. Een apologie van de poëzie in een droomtekst vol verbeelding, die ook een ‘droomwandeling’ door Lissabon is.  
2023: De stem van Adriaen – Uitgeverij Roer. Polyfonist Adriaen Willaert blikt vooruit naar zijn reputatie en toekomst. (Project in samenwerking met het Klein Seminarie, Roeselare). 

In de MEDICI-ZAAL van Hof Bladelin Brugge, zal Bart u meevoeren in een rijkelijk-verfijnde causerie over zijn recente bundel DE STEM VAN ADRIAEN (reeds uitverkocht, maar de 2de druk verschijnt vóór 1 februari!). Het wordt een begeesterende poëtische vertelling over het leven en werk van één van de grootste Vlaamse polyfonisten aller tijden: ADRIAEN WILLAERT. 

In 1435, tijdens de Bourgondische Gouden Eeuw, bouwde Pieter Bladelin (1408 – 1472) zijn stadspaleis Hof Bladelin. Het is één van de drie Middeleeuwse stadspaleizen die Brugge telt, naast Gruuthuse en Adornes. Bladelin was een belangrijk financieel ambtenaar en raadgever voor Filips de Goede en Karel de Stoute, hertogen van Bourgondië. 

In de late 15e eeuw behoorde dit authentieke Middeleeuwse stadspaleis Hof Bladelin toe aan de rijke familie de Medici die er bankactiviteiten in onderbracht en het geheel getuigt vandaag nog van de Italiaanse uitstraling… 

DE STEM VAN ADRIAEN
BART STOUTEN

Uitverkocht, nu in herdruk. De 2de druk verschijnt vóór 1 februari! 

Tekst op de achterzijde van het boek: 

De auteur 

Bart Stouten (°1956) kreeg bekendheid als dichter, als producent van hoorspelen bij Radio3 en vanaf 2000 bij Klara als presentator van 10.000 radio-uitzendingen, waaronder het dagelijkse vooravondprogramma ‘De Tuin van Eden’ (2000-2010) en het voormiddag vullende ‘Klassiek Leeft’ (2013-2021). Hij neemt graag mensen op sleeptouw naar zijn wereld van spirituele, muzikale en dichterlijke beleving. Hij wist het hart van de lezer te raken in dertien dichtbundels, een essay-trilogie en negen romans en biografische teksten, waaronder het in 2013 in Nederland bekroonde ‘Kersen eten om middernacht’ (De Bezige Bij). 
 

Bron, en Website van Bart Stouten  

Genese van het project 

Op 7 november 2021 werd Bart Stouten in Roeselare voor zijn poëtisch oeuvre een Zilveren Rodenbachpen uitgereikt. Na de ceremonie, die de 165e geboortedag van Albrecht Rodenbach vierde, volgden contacten waaruit Stoutens grote affiniteit met het werk van componist Adriaen Willaert bleek. Gaandeweg groeide het idee om samen te werken met leerlingen van het Seminarie voor de realisatie van een exclusief prozagedicht, toegesneden op de diepere musicologische impact van Willaerts muziek. Zo wilde Bart Stouten het Klein Seminarie, dat een centrale locatie werd in de biografie, sieren met een onverwacht sterke link naar de muziek van één van de grootste polyfonisten aller tijden. 

ADRIAEN WILLAERT (1490 – 1562), meester van de polyfonie, één van de belangrijkste renaissance-componisten uit de 16de eeuw, wordt aan BRUGGE gekoppeld, vooral aan ROESELARE (Rumbeke), maar Bart Stouten zal ook het VERRASSENDE VERBAND tussen de componist en de MEDICI belichten!  

BRUGGE en ROESELARE streden lang om de geboorteplaats van de componist, die nu eerder in Roeselare zou liggen. Er zouden aanwijzingen zijn dat Adriaens vader Dionysus en zijn broer Anton naar Brugge verhuisden rond 1510.  

 

Willaert reisde ook 2 keer naar de Nederlanden, in 1542 en 1556, waarbij hij onder meer ook Brugge bezocht. Vanaf de jaren 1540 raakte hij ook meer en meer bekend in de Nederlanden, vooral ook door de verspreiding van de drukkunst door componist en drukker Tielman Susato in Antwerpen en anderen. 

 

Er is in WILLAERTS LEVEN(SWERK) een zeer sterke LINK met de machtige MEDICI-familie! 

Adriaens loopbaan ontwikkelde zich vooral in Italië. Hij verbleef in Rome, ook in Ferrara, reisde naar Venetië… en schreef onder andere in 1518 de MEDICI-CODEX, een manuscript met 10 motetten, als geschenk ter gelegenheid van het huwelijk van Lorenzo de Medici, hertog van Urbino, met Madeleine de la Tour d’Auvergne. In 1527 werd Adriaen Willaert benoemd tot ‘Kapelmeester’ van de beroemde San Marco-basiliek in Venetië. Deze uitzonderlijke prestigieuze functie van ‘Maestro di cappella’ zou hij gedurende maar liefst 35 jaar bekleden! In Venetië hadden de Medici ook een bankfiliaal zoals in Rome, Brugge… 

“(…) Als belangrijke getuigenis van de aanwezigheid van de Medici mogen we zeker de prachtige balksleutels in de bankzaal niet vergeten. 

(…) het wapenschild van de Medici met acht bollen en hun devies “Semper” samen met de drie pauwenveren in een ring en banderol, wat het embleem van de Medici vertegenwoordigt.” 

Gegraveerde titelbladzijde van Willaert’s Musica Nova. 1559
Bron: gallica.bnf.fr / BnF

“Zijn monumentale bundel Musica Nova uit 1559 kan beschouwd worden als een culminatiepunt in zijn loopbaan.  
Hij was de belangrijkste componist in Italië in de periode na het overlijden van Lassus en Palestrina kort na 1560. Hij wordt algemeen beschouwd als de grondlegger van de Venetiaanse school. Willaert sterft op 7 december 1562 te Venetië.”

Bron, en voor uitgebreide info over Willaert: www.adriaenwillaert.be 

Een toonbeeld van uitzonderlijke Renaissance-ornamentiek zijn de twee médaillons bevestigd aan de muren van de patiotuin in het Hof Bladelin en bewijzen van de aanwezigheid van de bekende Italiaanse familie de Medici.(…) In 1480 koopt Tommaso Portinari, tot dan de beheerder van het Medici-filiaal, het Hof Bladelin.   

De médaillons werden vermoedelijk ter gelegenheid van hun huwelijk geplaatst, tijdens het gouverneurschap van Portinari. Ook het embleem van
de familie de Medici met de ring en de drie struisvogelveren, is prominent aanwezig in de compositie van de tondo’s.
 

Bron, met schitterende foto’s van de tondo‘s 

“(…) het geheel getuigt vandaag nog  
van de Italiaanse uitstraling,  
mede door de vroeg-Renaissance beeldhouwwerken  
van o.a. Lorenzo de Medici “Il Magnifico” en zijn echtgenote Clarice Orsini,  
die uitzien over de Italiaans geïnspireerde voortuinen.” 

Daarom is het UNIEK dat DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT EN BART STOUTEN kan weerklinken in de MEDICI-BANKZAAL van HOF BLADELIN, ooit de Brugse zetel van de machtige MEDICI-BANK! De schitterende authentieke polychrome BALKSLEUTELS met het wapenschild van de Medici, alsook de twee bijzondere RENAISSANCE-MÉDAILLONS (portretbustes) getuigen van hun aanwezigheid. Het stadspaleis Hof Bladelin, met zijn prestigieuze renaissancetoren, behoorde tot het toenmalige financieel centrum van Brugge.  

Op 1 februari schenkt BART STOUTEN u een poëtische vertelling over het leven en werk van de Rumbeekse polyfonist Adriaen Willaert. Hij verbindt, zoals hij dat kan, op zo verfijnde en fascinerende wijze de POLYFONIE VAN WILLAERT, wiens stem hij ‘wordt’, met zijn eigen BEZWERENDE POËZIE… zodat u zelfs sotto vocce de muziek van Adriaen zal horen…  

Portet van Adriaen Willaert in de inkomhal van Coffeebar Adriaan.

OP DE KOFFIE BIJ ADRIAAN*: voor wie wenst is er vanaf 15u25 nog koffie en gebak tijdens een signeersessie met Bart Stouten bij COFFEEBAR ADRIAAN in de ADRIAAN WILLAERTSTRAAT 7 te Brugge (op 200m). Naast de pas verschenen tweede druk van ‘DE STEM VAN ADRIAEN’, zal er een selectief aanbod zijn uit Bart Stoutens indrukwekkende lijst met verrukkelijk poëzie- en prozarepertoire! Hij stelt exemplaren ter beschikking « om oprecht geïnteresseerde toehoorders van dienst te zijn » zoals hij het zelf zo mooi verwoordt. En natuurlijk zal hij persoonlijk uw boeken met vreugde signeren! 

Tijdens deze bijzondere MEET-AND-EAT* worden ook CD’s en vinyl aangeboden dankzij Rombaux Muziekhandel, onder meer recente opnames van
Dionysos Now!
 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening. 

“Dionysos Now!” werd in 2020 opgericht door tenor Tom Tore Denys.  

Ze brachten ondertussen reeds 4 LP‘s/CD’s uit onder Willaerts voornaam “Adriano”, waarbij ze ook minder bekende meesterwerken uit het oeuvre van deze grote componist in de schijnwerpers wensen te plaatsen. 

Lees meer op de website van Dionysos Now. 

Prachtige YouTube video met Adriaen Willaerts “Agnus Dei” uit Missa “Mittit ad Virginem”  
opgenomen door “Dionysos Now!” op hun eerste LP “Adriano 1”.

Rombaux Muziekhandel zal in Coffeebar Adriaan opnames aanbieden op CD en vinyl van Adriaen Willaert. 
Website Rombaux Brugge. 

In DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT & BART STOUTEN, een 9de event in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE, zal BART STOUTEN, zoals hij dat kan, u met de verrukkelijkste subtiliteit, al voorlezend meenemen om DE STEM VAN ADRIAEN te laten weerklinken, in een betoverend-ingetogen register met de verzen tussendoor — waarbij hij proza en poëzie meesterlijk zal vervlechten, de geniale en briljante weerklank van de meerstemmigheid die Adriaen Willaert componeerde.  

“Dichter, schrijver én welluidende radiostem Bart Stouten drukte met zijn ongeëvenaarde stijl en poëtische taalvirtuositeit een grote stempel op zijn geliefde radionet, Klara.”

*** 

*** 

Als u graag één of meerdere boeken wil reserveren laat u dat best al op voorhand weten per mail. 
Hier ontdekt u de adembenemende website en wereld van Bart Stouten & kan u rechtstreeks met hem contact nemen!  

PROGRAMMA OVERZICHT

Do 1 februari 2024
Middeleeuws stadspaleis Hof Bladelin Brugge (BE)

De Medici-zaal in Middeleeuws stadspaleis Hof Bladelin, waar de muren en de schitterende gepolychromeerde balksleutels stille getuigen zijn van de vele financiële transacties die de machtige bankiersfamilie de Medici hier bezegelde. Onder het oog van de portetten (reproducties) van leden van de familie de Medici zal Bart Stouten zijn causerie houden. 
Reserveer tijdig want het aantal plaatsen is beperkt. 

14u30 DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT & BART STOUTEN. EXCLUSIEVE CAUSERIE. 

BART STOUTEN, voormalig radioproducent & -presentator (meer dan 10.000 uitzendingen) bij de VRT (Klara) & meesterlijk auteur (21 boeken), is op donderdag 1 februari te gast in het AUTHENTIEKE MIDDELEEUWSE STADSPALEIS HOF BLADELIN BRUGGE. In de MEDICI-BANKZAAL zal hij u meevoeren in een rijkelijk-verfijnde causerie over zijn recente bundel DE STEM VAN ADRIAEN (uitverkocht, maar vóór 1 februari verschijnt de 2de druk!).  

ADRIAEN WILLAERT (1490 – 1562), één van de grootste Vlaamse polyfonisten aller tijden, wordt aan BRUGGE en aan ROESELARE gekoppeld, maar Bart Stouten zal ook het VERRASSENDE VERBAND tussen de componist en de MEDICI belichten!  

In de MEDICI-BANKZAAL van stadspaleis HOF BLADELIN BRUGGE, ooit de zetel van de machtige MEDICI-BANK, getuigen schitterende authentieke polychrome BALKSLEUTELS met hun wapenschild, alsook twee unieke RENAISSANCE-MÉDAILLONS (portretbustes) nog steeds van hun aanwezigheid! 

Het wordt een UNIEKE en BEGEESTERENDE POËTISCHE VERTELLING over het leven en werk van ADRIAEN WILLAERT. Bart Stouten verbindt, zoals hij dat kan, op fascinerende wijze de polyfonie van Willaert, wiens stem hij ‘wordt’, met zijn eigen BEZWERENDE POËZIE… zodat u zelfs sotto vocce de muziek van Adriaen zal horen…  

15u25 MEET-AND-EAT* 

OP DE KOFFIE BIJ ADRIAAN*: voor wie langer wenst na te genieten is er vanaf 15u25 nog koffie en gebak tijdens een signeersessie met Bart Stouten bij COFFEEBAR ADRIAAN in de ADRIAAN WILLAERTSTRAAT 7 te Brugge (op 200m). Naast de pas verschenen tweede druk van ‘DE STEM VAN ADRIAEN’, zal er een selectief aanbod zijn van Bart Stoutens rijkelijke poëzie- en prozarepertoire! 

Tijdens deze gezellige MEET-AND-EAT* worden ook CD’s en vinyl aangeboden dankzij Rombaux Muziekhandel. (Reserveer voor de MEET-AND-EAT* a.u.b. ook tijdig (beperkt aantal plaatsen) vóór 28 januari per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com) 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening. 

We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen voor deze unieke causerie ‘DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT & BART STOUTEN’, een negende cultureel event in het kader van ‘Early Music — Last Minute’, en dit samen met u te mogen delen en be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets want het aantal plaatsen is beperkt. 

BIOGRAFIE

BIOGRAFIE BART STOUTEN

Bart Stouten is dichter. Hij was jarenlang presentator bij KLARA, waar hij tot eind september 2021 met veel succes dagelijks het programma Klassiek Leeft presenteerde. 

Stouten, gouden regeringsmedaille aan het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden, winnaar van de opstelwedstrijd 1974 van de Alliance Française, was in de jaren tachtig werkzaam als copywriter en bij de Universiteit Antwerpen.

De dynamiek van radio als kunstmedium daagde hem o.a. bij het beluisteren van de heruitzending, op de langegolf, van de oorspronkelijke hoorspelen van Samuel Beckett n.a.v. diens 80e verjaardag in 1986. In 1990, toen hij bij Radio1 werd aangesteld als producent bij de dienst Hoorspelen van de VRT, heeft hij die Beckett-juweeltjes integraal vertaald en gerealiseerd in een Nederlandstalige versie, samen met regisseur Martine Ketelbuters. Later leidde hij ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio met exclusief werk van o.a. Tom Stoppard, Harold Pinter en Peter Handke.

Voor Zegge en Schrijve, het literair magazine van Radio3, verzorgde Stouten in het midden van de jaren negentig poëtische sfeerbeelden met interview en discursieve introductie. Drie jaar lang presenteerde hij het dagelijkse Pak van Sjaalman (1998-2000) waarin hij samen met Gudrun de Geyter en Johan Van Cauwenberge inzoomde op aspecten van hedendaagse literatuur en filosofie. 

Bij Klara werkte hij mee aan het literair magazine Volgeboekt en presenteerde meer dan tien jaar lang het spitsprogramma De Tuin van Eden (een poëtische mix van klassiek, jazz, wereld- en filmmuziek). Nadien was er Stouten op Zondag (2010-2013) en het lunchprogramma Bellevue (2011-2013).

Van 2013 tot aan zijn pensioen in 2021 presenteerde Bart Stouten elke weekdag bij Klara het klassieke muziekprogramma Klassiek Leeft. 

Op 2 oktober 2021 blikte hij terug op zijn carrière bij Katelijne Boon in het programma De Liefhebber.

Op 19 december 2021 was hij in gesprek over zijn carrière en leven bij Friedl Lesage in Touché op Radio1.  

Op vraag van Klara was hij, tijdens zijn pensioen, vanaf 9 oktober 2021 tot 24 juni 2022 wekelijks op vrijdagavond, presentator van een one-off reeks die de terugkeer markeerde van De Tuin van Eden. 

Als dichter heeft hij zijn stijl langzaam laten rijpen in wat hij zijn 'goudmijn van dertig gekartonneerde Griekse schriftjes' noemt, literaire dagboekaantekeningen die hij dagelijks maakte (sedert het overlijden van zijn ouders en tweelingszus in een tragisch ongeval midden in zijn puberteit) zonder te weten welke definitieve vorm ze later zouden krijgen. 

Bart Stouten is een groot liefhebber en kenner van muziek en voelt zich aangetrokken door auteurs en dichters die zelf iets doen met de muziek in hun werk (Beckett, Proust, Celati, Barthes, Eliot, Powell, Bernlef, Cendrars, Hellman, Waugh, Maeterlinck, Musil, Pasolini, Yeats, Mishima, Cocteau). 

Na een aantal 'obscure' uitgaven waaraan hij 'warme herinneringen' bewaart, hoewel hij er zich nu niet langer in thuisvoelt, publiceerde hij tot hiertoe twaalf 'officiële' bundels en een negental romans en proza-teksten.

Stoutens poëzie is een zoektocht naar vrijheid, ver weg van de 'makkelijke expressie'. Hij vertrouwt erop dat de woorden zélf naar hem toekomen, zegt hij, en daarom kan hij hen ook beminnen. Hoewel hij vanuit een streng disciplinegevoel schrijft, laat hij zich niet de ijzers aanbinden door voorschriften inzake vorm en genre. De rake toon is alles, voor Stouten. En daar blijft hij koortsachtig naar op zoek.

Op zondag 7 november 2021 kreeg Bart Stouten in Roeselare de Zilveren Rodenbachpen uitgereikt. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen.

Bezoek zeker ook de website van Bart Stouten

TICKETS

Een inspirerend radiospotje waarin je reeds een glimp opvangt van ‘DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT & BART STOUTEN’ en dat te horen is op alle zenders van de VBRO.

KAARTEN

UITVERKOCHT!
TWEEDE CAUSERIE VOORZIEN OM 15u45

€20 EXCLUSIEVE CAUSERIE in VVK (€25 aan de Kassa op 1 feb.) 

€25 STEUNKAART EXCLUSIEVE CAUSERIE (plaats vooraan) 

KAARTVERKOOP CONCERT

  • Boekhandel Raaklijn — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
  • Per overschrijving naar: Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: event + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en) 
 

* Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u,
Zo van 10u tot 14u.
** Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u.

PROGRAMMA OVERZICHT

Do 1 februari 2024
Middeleeuws stadspaleis Hof Bladelin Brugge
Naaldenstraat 17-19 (Brugge, BE)

14u30 DE STEM VAN ADRIAEN WILLAERT & BART STOUTEN. EXCLUSIEVE CAUSERIE. 

Voormalig radioproducent & -presentator bij de VRT (Klara); meer dan 21 boeken/ POËTISCHE VERTELLING over zijn recente, rijkelijk-verfijnde polyfonische bundel: DE STEM VAN ADRIAEN (2de druk)/ ÉÉN van de GROOTSTE POLYFONISTEN (o.a. MEDICI-CODEX)/ in de MEDICI-BANKZAAL van stadspaleis HOF BLADELIN BRUGGE 

15u25 MEET-AND-EAT*

OP DE KOFFIE BIJ ADRIAAN*: voor wie wenst is er vanaf 15u25 nog koffie en gebak & een signeersessie met Bart Stouten in Coffeebar Adriaan, Adriaan Willaertstraat 7 te Brugge (op 200m). Ook zal de 2de druk van zijn uitverkochte bundel ‘DE STEM VAN ADRIAEN’ te verkrijgen zijn! 
Bovendien zijn er CD’s & vinyl dankzij Rombaux. Reserveer tijdig vóór 28/01 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* in Coffeebar Adriaan (zeker reserveren voor 28/01 a.u.b.)  earlymusic@passionbeyondbach.com 

Hof Bladelin is bereikbaar met de wagen, het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. De dichtstbijzijnde parking is de publieke Parking Biekorf, en op 5 minuutjes loopafstand van Hof Bladelin is er ook de publieke Parking Centrum-Ezelstraat. Onder ‘PRAKTISCH’ leest u meer. 

PRAKTISCH

WAAR

Om 14u30: 

Hof Bladelin Brugge 
Ingang Naaldenmarkt 
Naaldenstraat 17-19 
8000 Brugge 

Website Hof Bladelin Brugge

Vanaf 15u25 (reservatie per mail vereist naar earlymusic@passionbeyondbach.com): 

Coffeebar Adriaan 
Adriaan Willaertstraat 7 
8000 Brugge 

Website Coffeebar Adriaan 

BEREIKBAARHEID

MET DE AUTO 

Hof Bladelin Brugge is bereikbaar met de wagen, het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. In de Naaldenstraat en omliggende straten kan geparkeerd worden, maar er is maar een heel beperkt aantal plaatsen. 

De dichtstbijzijnde parking, op 100m, is de publieke Parking Biekorf, Naaldenstraat 8, 8000 Brugge.  

Website Parking Biekorf 

Op 5 minuutjes loopafstand van Hof Bladelin is er ook de publieke Parking Centrum-Ezelstraat, Hugo Losschaertstraat 5, 8000 Brugge, waar altijd nog parkeerplaats is. 

Website Parking Centrum-Ezelstraat 

MET HET OPENBAAR VERVOER 

De gratis centrumshuttle rijdt elke dag tot 19u. Elke halte wordt om de 20 minuten bediend. Hij vertrekt aan de halte Kiss&Ride station. Op zijn route ligt de halte Sint-Jakobsstraat of halte Stadsschouwburg. De haltes zijn gelegen op een paar 100m van Hof Bladelin Brugge. 

Hier leest u er meer over. 

CONTACT

VOOR ALLE INFO 

(ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* op 1 feb. vanaf 15u25 bij Coffeebar Adriaan: a.u.b. tijdig reserveren
zeker vóór zondag 28/01)
 
earlymusic@passionbeyondbach.com 

 

EARLY MUSIC — LAST MINUTE 
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar,
maar ook voor het milieu en zeker voor U!
 

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502