In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

Zo 30 april 2023 — 16u30
Begijnhofkerk Sint Elisabeth (Brugge, BE)

EXCLUSIEF CONCERT:
DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM

KUIJKEN STRIJKKWARTET o.l.v. SIGISWALD KUIJKEN (viool),
met SARA KUIJKEN (viool), MARLEEN THIERS (altviool)
& MICHEL BOULANGER (cello)

Het Requiem van Mozart KV 626 in een historische versie voor strijkkwartet van Peter Lichtenthal / De uitverkochte CD werd heruitgebracht /
Vertolkt door de wereldberoemde violist Sigiswald Kuijken met zijn gewaardeerd Kuijken Strijkkwartet / Geniaal en van een ontroerende en
onvatbare schoonheid / Inleidende lezing over ‘W.A. MOZART EN ZIJN LEVENSWERKEN’ door Sigiswald Kuijken, Mozart-kenner bij uitstek.

PROGRAMMA

EXCLUSIEF CONCERT IN BRUGGE

Na heruitgave uitverkochte CD, in de Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie (Brugge, BE)

DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM

KUIJKEN STRIJKKWARTET o.l.v. SIGISWALD KUIJKEN (viool), met SARA KUIJKEN (viool), MARLEEN THIERS (altviool) & MICHEL BOULANGER (cello)

Het mysterieuze Requiem van Mozart KV 626 in een historische versie voor strijkkwartet van Peter Lichtenthal. Geniaal en van een ontroerende en onvatbare schoonheid.

Met ter inleiding een lezing door Sigiswald Kuijken, Mozart-kenner bij uitstek, over ‘W.A. Mozart en zijn levenswerken’.

UNIEK CONCERT. Op 2 april (Palmzondag) om 16u30, is SIGISWALD KUIJKEN met zijn KUIJKEN STRIJKKWARTET te gast in de prachtige Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie te Brugge. Méér nog: hij zal het REQUIEM VAN MOZART, KV 626, uitvoeren in een HISTORISCHE, INGETOGEN EN AANGRIJPENDE VERSIE VOOR STRIJKKWARTET, geschreven door Peter Lichtenthal (1780 – 1853). Recent werd deze uitverkochte CD-opname door Channel Classics heruitgebracht.

Het Requiem van Mozart is met mysteries omhuld, omdat het niet afgewerkt was toen Mozart (°1756) in 1791 stierf… Gelukkig zal Sigiswald Kuijken ons om 16u30 eerst en vooral in een stukje van zijn kennis en expertise laten delen, en ons voorafgaand aan de uitvoering van dit ontroerend-mooie werk, meer vertellen over ‘W.A. MOZART EN ZIJN LEVENSWERKEN’, om dan ook de tippen van de sluier op te lichten m.b.t. het meesterlijke Requiem van Mozart en hoe dit arrangement voor strijkkwartet tot stand gekomen is.

Peter Lichtenthal kreeg Mozart’s Requiem vermoedelijk rechtstreeks in handen via Carl Thomas, zoon van Mozart. In die tijd was het de gewoonte dat van grote orkestwerken transcripties werden gemaakt om deze dan te kunnen uitvoeren in huiselijke kring. Voor de meeste mensen was het immers niet weggelegd om deze grote en dure concerten bij te wonen.

In deze bewerking van arts en componist Peter Lichtenthal, die eigenlijk een strijkkwartet versie is van het orkest-gedeelte van het oorspronkelijke Requiem, weerklinkt des te meer nog de grootsheid van Wolfgang Amadeus Mozart… het sacrale… zijn genie…

« Hoe onvoltooid het werk ook is, Mozarts grootsheid schittert altijd door de noten heen. En als één ensemble deze genialiteit aan de oppervlakte kan brengen, dan is het wel het Kuijken String Quartet! » 

(Bron: website challengerecords.com)

Het KUIJKEN STRIJKKWARTET werd in 1986 opgericht door violist en dirigent van wereldformaat, SIGISWALD KUIJKEN, naast zijn iconisch ensemble LA PETITE BANDE waarvan in 2022 ook het 50-jarig jubileum werd gevierd. Met dit eveneens internationaal gerenommeerde KUIJKEN STRIJKKWARTET of KUIJKEN STRING QUARTET geeft hij al gedurende meer dan 26 jaar ontelbare concerten in Europa en ver daarbuiten (Japan, Nieuw-Zeeland…) en nam hij ook talrijke CD’s op waaronder alle grote Mozart kwartet-cycli & strijkkwintetten.

Sinds ca. 2014 werkt het Kuijken Strijkkwartet in de huidige samenstelling:

Naast Wolfgang Amadeus Mozart, componeerden ook tal van ander componisten requiemmissen, waaronder Fauré, Verdi, Cherubini, Schumann, Berlioz…enz. De verscheidene delen van een gregoriaanse requiemmis, een mis voor eeuwige rust van een overledene, werden al in de 10de eeuw opgetekend.

Bijzonder is echter daarom dat dit Requiem, hier kan weerklinken in de Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie, waar bovendien de mirakels die verhaald worden op de wandtapijten van rond 1600 en in de oogverblindende glasramen, zich vaak afspelen rond thema’s als ziekte en dood. Ze werden gemaakt om de mirakels visueel te vertellen, die neergeschreven en geïllustreerd zijn in ‘het mirakelboekje’ (1520-1521), dat in het aanpalende museum bewaard wordt.

Voor Mozart zelf, die zich met zijn zwakke gezondheid al jaren bewust was van de kortstondigheid van het leven, was de dood veeleer een vriend, rustgevend en troostend, zoals hij in een laatste brief aan zijn vader schreef.

Tenslotte is het ook uitzonderlijk om Sigiswald Kuijken, die natuurlijk via zijn ouders diepe wortels heeft in Brugge, en er in 1966 trouwde in de Sint-Annakerk met Marleen Thiers, hier in Brugge te kunnen horen spelen, ook samen met zijn erg begaafde dochter Sara (viool), na al de ontelbare tournees ook het afgelopen jaar in Duitsland, Japan, Korea, Nederland, Zwitserland, Italië …

Aansluitend na het concert is er de gelegenheid om met de musici te spreken en hun instrumenten te bewonderen. Ook is er een aanbod van CD’s van Sigiswald Kuijken, waaronder nog enkele exemplaren van het Requiem van Mozart in deze versie voor strijkkwartet, naast een selectie boeken van boekhandel Raaklijn die aansluiten bij het concert, waaronder het laatste boek ‘Vertroostingen’ van Dirk De Wachter…

Wie langer in de aanwezigheid van de musici en in de sfeer van dit bijzondere concert wil blijven, kan ook nog meegaan naar Bistro Du Phare.

Graag citeer ik voor wie al wat meer wenst te lezen over deze aangrijpende versie voor strijkkwartet, deze boeiende tekst die op de website van Channel Classics te vinden is:

« Het ‘geraamte’ van het Requiem, met zijn volledige zeggingskracht.

In deze opname hoort u het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, in een door Peter Lichtenthal bewerkte versie voor strijkkwartet. Het Kuijken String Quartet maakt er een onvolprezen uitvoering van.

Over het ontstaan van het laatste onvoltooide werk het Requiem van Mozart, doen geromantiseerde verhalen de ronde. Die geschiedenis helemaal uitleggen voert hier te ver, maar een tipje van de sluier kunnen we wel oplichten. Aan het begin van zijn laatste levensjaar 1791 kreeg Mozart via een boodschapper een anonieme brief met het verzoek een requiem te schrijven. Geld speelde geen rol, maar de mis moest na oplevering exclusief eigendom worden van de opdrachtgever. Mozart mocht geen pogingen doen om zijn identiteit te achterhalen.

Nu stond ene Graaf Walsegg er indertijd om bekend, dat hij graag pronkte met andermans veren. Hij kocht regelmatig het eigendomsrecht van composities, kopieerde de partituren, zette zijn naam eronder en liet de muziek onder zijn naam uitvoeren. Natuurlijk was hij de anonieme opdrachtgever. Met het requiem wilde de graaf zijn jong overleden vrouw eren. Mozart accepteerde de opdracht, maar was eigenlijk te druk. Onder andere met de opera die hij voor de kroning van Keizer Leopold II moest schrijven. Pas in het najaar begon hij aan zijn Requiem, in de hoop het stuk in 1792 op te leveren. Het lot beschikte anders. De componist overleed na een kort ziekbed op 5 december 1791. Alleen het eerste deel, het Introïtus, van het requiem was in partituur opgeschreven. Verder had Mozart alleen nog zangstemmen en belangrijke instrumentale partijen gecomponeerd.

Constanze, de weduwe van Mozart, had grote geldzorgen en wilde dat het werk van haar man afgemaakt en opgeleverd zou worden. Zij benaderde diverse componisten, maar geen van allen slaagden erin het werk te voltooien. Op het laatst kreeg Mozarts leerling Franz Xaver Süssmayr het manuscript in handen. Hij kopieerde de partituur, vulde ontbrekende partijen aan, componeerde zelf onderdelen en gebruikte de, al door Mozart, geschreven muziek. Zo kreeg het Requiem zijn uiteindelijke gedaante. Een kopie ging naar een uitgever en Graaf Walsegg kreeg het origineel van Süssmayr, wiens handschrift erg leek op dat van Mozart. Graaf Walsegg schreef ‘zijn’ requiem direct over en liet er partijen van maken. Bij gebrek aan musici kon hij het pas in 1793 laten uitvoeren, waarbij hij beweerde dat het zijn eigen compositie was. De musici wisten wel beter. 

Mozart werd na zijn dood niet vergeten. Verschillende musici waren fervente pleitbezorgers van zijn werk. Waaronder de arts Peter Lichtenthal, tevens musicoloog en componist. Hij raakte bevriend met Carl Thomas, de zoon van Mozart. Zo kreeg kreeg hij uit de eerste hand, feiten uit het leven van Mozart te horen, die hij verwerkte in zijn Mozart-biografie. Lichtenthal bewerkte verschillende muziekstukken van de componist, zoals die voor het strijkkwartet van het Requiem. In die tijd was het niet ongewoon dat grote symfonische composities bewerkt werden voor kamermuziek, zodat ze ook in huiselijke kring uitgevoerd konden worden.

Sigiswald Kuijken stelt op grond van onderzoek dat het uitgangspunt van Lichtenthals bewerking van het Requiem de voltooide versie van Süssmayr moet zijn geweest, die hij waarschijnlijk via Carl Thomas Mozart in handen kreeg. Kuijken denkt ook dat Süssmayr over instructies van Mozart moet hebben beschikt. De versie voor strijkkwartet geeft feitelijk niet meer dan het ‘geraamte’ van de muziek weer. Toch blijft de zeggingskracht van Mozarts muziek geheel behouden. Misschien het bewijs dat het Requiem meer muziek van Mozart bevat, dan we objectief kunnen vaststellen. Hoe onvoltooid het werk ook is, Mozarts grootsheid schittert altijd door de noten heen. En als één ensemble deze genialiteit aan de oppervlakte kan brengen, dan is het wel het Kuijken String Quartet! »

(Bron : https://www.challengerecords.com/products/1166022848152)

DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM is een 3de concert in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE, waarbij de inspirerende samenwerkingen en de verbondenheid rond Oude Muziek steeds verder worden uitgebouwd.

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 2 april 2023
Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie (Brugge, BE)

16u30 CONCERT DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM
door het KUIJKEN STRIJKKWARTET o.l.v. SIGISWALD KUIJKEN (viool), met SARA KUIJKEN (viool),
MARLEEN THIERS (altviool) & Michel Boulanger (cello).

Eerst zal er een boeiende INLEIDING zijn over W.A. MOZART & ZIJN LEVENSWERKEN, door SIGISWALD KUIJKEN, Mozart-kenner bij uitstek. Ook zal hij vooraf de tippen van de sluier oplichten m.b.t. dit ‘mysterieuze’ Requiem KV 626 van Mozart, en deze ingetogen maar ook grootse, historische, versie voor strijkkwartet van Peter Lichtenthal, waarin het genie van Mozart des te meer naar voor komt.

18u35 MEET-AND-GREETS

Na het concert, rond 18u35, is er aansluitend een MEET-AND-GREETS voorzien met de vier musici en kunnen de historische instrumenten van dichtbij bewonderd worden. Ook is er een inspirerend aanbod van CD’s van Sigiswald Kuijken, naast een bijzondere selectie van te ontdekken boeken van Boekhandel Raaklijn, die aansluiten bij het concert.

18u45 MEET-AND-EAT

Langer nagenieten kan, vanaf 18u45, voor wie dit wenst tijdens de gezellige en unieke MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Sigiswald Kuijken, zijn echtgenote Marleen en hun dochter Sara en de cellist Michel Boulanger in Bistro ‘Du Phare’, op 300 meter van de Kerk. (aub tijdig reserveren, zeker voor 25/3, met een mailtje naar earlymusic@passionbeyondbach.com)

We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen en dit bijzondere concert samen met u te kunnen be-LEVEN, in grote verbondenheid met elkaar en de musici.

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

Hieronder vindt u het volledige concertprogramma, DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM, dat zal weerklinken, alsook de biografieën van de musici.

 

CONCERTPROGRAMMA REQUIEM van W.A. MOZART KV 626
In de historische versie voor strijkkwartet van Peter Lichtenthal, zoals het ook werd opgenomen en recent werd heruitgebracht door Channel Classics.

BIOGRAFIEËN

BIOGRAFIE SIGISWALD KUIJKEN

Sigiswald Kuijken werd geboren in 1944 bij Brussel. Hij studeerde viool aan de Conservatoria te Brugge en Brussel, waar hij bij Maurice Raskin afstudeerde in 1964. Hij kwam op zeer jonge leeftijd in contact met de oude muziek, samen met zijn broer Wieland; door zelfstudie maakte hij zich vertrouwd met de specifieke 17de- en 18de-eeuwse speeltechnieken en interpretatieconventies op de viool en viola da gamba Zo introduceerde hij vanaf 1969 de meer authentieke barokvioolspeelwijze waarbij het instrument niet meer onder de kin geklemd wordt, maar vrij op de schouder ligt; dit heeft een beslissende invloed op de benadering van de vioolmuziek, en die techniek werd dan ook sinds de vroege jaren zeventig door velen overgenomen.

Van 1964 tot 1972 was Sigiswald Kuijken lid van het Brusselse Alarius-Ensemble (met Wieland Kuijken, Robert Kohnen en Janine Rubinlicht) dat over geheel Europa en de U.S.A. concerteerde; nadien werkte hij in los kamermuziekverband met diverse barokspecialisten: vooral zijn broers Wieland en Barthold en Robert Kohnen, en verder ook met o.a. Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Anner Bylsma, René Jacobs, ...

In 1972 richtte hij, onder impuls van Deutsche Harmonia Mundi en Gustav Leonhardt, het barokorkest La Petite Bande op waarmee sindsdien talloze concerttournees doorheen Europa, Australië, Zuid-Amerika, China en Japan werden gemaakt, en een groot aantal opnames werden gerealiseerd voor verschillende labels (Deutsche Harmonia Mundi, Seon, Virgin Accent, Challenge Classics, Denon en Hyperion). Sinds enkele jaren introduceert Sigiswald Kuijken vanuit een doorgedreven onderzoek belangrijke vernieuwingen in de uitvoering van de (religieuze) muziek van Bach : géén koor, maar een solistisch vocaal kwartet (soms door Bach zelf uitgebreid tot acht zangers), een even slanke instrumentale bezetting, een uitgesproken aandacht voor de juiste tekstdeclamatie. Het resultaat wordt vastgelegd in een 17-delige CD-reeks met Cantates van J.S. Bach (bij Accent, 2005-2012).

In 1986 richtte hij het Kuijken Strijkkwartet op (met François Fernandez, Marleen Thiers en Wieland Kuijken), dat zich toelegt op de kwartetten van de Klassieke periode, alsook kwintetten (met Ryo Terakado als eerste altviool). Opnames van kwartetten en kwintetten van Haydn en Mozart verschenen bij Denon en Challenge Records.

Vanaf 1998 brengt Sigiswald nu en dan leden van 2 generaties Kuijken bij elkaar, zijn dochters Sara en Veronica en zijn broer Wieland, om strijkkwartetten van latere periodes te vertolken (Debussy, Schumann, Beethoven, Schubert) - vaak in combinatie met Lieder door Marie Kuijken, sopraan en eveneens dochter van Sigiswald, en Veronica Kuijken aan de piano. Van de twee generaties werden opnames gemaakt door Arcana en Challenge Records. In 2004 liet Sigiswald Kuijken een violoncello da spalla bouwen, d.i. een vergeten solistisch basinstrument, waarvoor Bach zijn beroemde cello-suites geschreven heeft. Ook dit initiatief brengt een nieuwe evolutie teweeg in de uitvoering van de muziek van ca.1675/1725. Van 1971 tot 1996 was Sigiswald Kuijken leraar barokviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Nederland); sinds 1993 en tot einde 2009 bekleedde hij deze functie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.

Daarbuiten is hij sinds vele jaren een veelgevraagd gastdocent (o.a. London Royal College of Music, Salamanca Universiteit, Siena Accademia Chigiana, Conservatoire de Genève, Musikhochschule Leipzig). Sinds 1998 dirigeert Sigiswald Kuijken bij gelegenheid ook “moderne” symfonie-orkesten in een romantisch repertoire (Beethoven, Schumann, Brahms, Mendelssohn). Op 2 februari 2007 werd Sigiswald Kuijken een eredoctoraat van de K.U. Leuven toegekend. Sigiswald Kuijken ontving in februari 2009 de prestigieuze prijs voor Algemene Culturele Verdienste van de Vlaamse Gemeenschap.

In december 2015 ontving hij de 'Gouden penning van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten', en in januari 2016 krijg hij van Klara de Klara carrièreprijs. In 2018 werd Sigiswald een 'Lifetime Achievement Award' toegekend door Rema.

BIOGRAFIE SARA KUIJKEN

Sara Kuijken studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij. E. Schiffer, behaalde een eerste prijs in 1989 en een master-diploma met grote onderscheiding in 1992. Zij vervolgde haar studies aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij prof. J. Kussmaul, waar zij haar diploma behaalde in 1995.

In 1993 werd ze laureaat in het ‘Juventus’ festival in Arc-et-Senans (Frankrijk) en nam ze deel aan de masterclass van prof. A.S. Dogadin aan de staatsuniversiteit in Sint-Petersburg (Rusland). In hetzelfde jaar stichtte ze, samen met zeven andere muzikanten, het ensemble Oxalys, waarin zij optrad als artistiek leider en violist tot 1998. In die periode werden twee CD’s opgenomen, een met impressionistische muziek en een met hedendaagse Russische kamermuziek. Vanaf 1994 werd Sara Kuijken onderricht in de barokmuziek door haar vader, Sigiswald Kuijken. Ze speelt regelmatig met het ensemble La Petite Bande. Van 2004 tot 2009 was ze assistent-professor barokviool aan het Brussels Conservatorium. Ze is eerste violiste in ‘Twee generaties Kuijken’, een ad hoc ensemble waarin de Kuijken-familie muziek op moderne instrumenten speelt. Hiermee nam ze kamermuziek op van Debussy, Schumann, Beethoven en Schubert. Sinds 2015 maakt ze deel uit van barokensemble het Kuijken Strijkkwartet, dat speelt op historische instrumenten (Haydn, Mozart).

BIOGRAFIE MARLEEN THIERS

Net als haar levenspartner Sigiswald Kuijken werd Marleen Thiers al vroeg geboeid door de uitvoeringspraktijk van historische instrumenten. Ze studeerde aan het conservatorium in Brussel bij Arthur Grumiaux en Maurice Raskin. Ze leerden elkaar daar kennen en musiceren al meer dan 50 jaar samen. Als uitvoerend musicus maakt ze, samen met haar man, deel uit van “La Petite Bande”. Met dit barokensemble, opgericht in 1972, reizen ze de hele wereld rond. Sinds 1986 bespeelt ze de altviool in het Kuijken Strijkkwartet. Samen met Sigiswald Kuijken geeft ze regelmatig congressen over muziek en spiritualiteit. Als Compostella-pelgrims schreven ze samen in 2007 het boek: “Op de Jakobsweg. Pelgrimeren op oneindig”, uitgegeven bij Lannoo.

BIOGRAFIE MICHEL BOULANGER

Michel Boulanger studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, vervolmaakte zich aan de Musikhochschule van Keulen en nam deel aan masterclasses met Janos Starker en Steven Isserlis. Van 1989 tot 1991 studeerde hij aan de Indiana University in Bloomington (USA) bij Janos Starker. Daar verdiepte hij zich in de historische uitvoeringspraktijk aan het Early Music Insitute en sloot zijn opleiding barokcello af met een Eerste Prijs bij Hidemi Suzuki in Brussel. Michel Boulanger is actief in vooraanstaande ensembles zoals La Petite Bande, Il Fondamento, Anima Eterna, Il Gardellino en l’Orchestre des Champs Elysées. Hij is regelmatig te horen in kamermuziekformaties waaronder het ensemble WOLF en het Kuijken Quartet en verleende zijn medewerking aan verschillende cd-opnames in Europa en Japan. Tot 2013 was hij als medeoprichter van TRAFFIK THEATER te zien in tal van muziektheaterproducties voor kinderen in heel Europa en in de V.S . Sinds 2013 legt Michel Boulanger zich vooral toe op onderzoek naar vergeten kamermuziekrepertoire uit de 18de en 19de eeuw en de integratie ervan in een vernieuwende, hedendaagse concertpraktijk. Hij is oprichter van het sociocultureel project TRAFFIK KLASSIK.

TICKETS

Een radiospotje waarin je reeds een glimp opvangt van ‘De grootsheid van Mozart’s Requiem’ en dat te horen is op alle zenders van de VBRO.

KAARTEN

€25 CONCERT in VVK (€30 aan de Kassa op 2 april)

€35 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan)

KAARTVERKOOP CONCERT

  • Per overschrijving naar: Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: concert(en) + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en)
  • Boekhandel Raaklijn — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
 

* Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u, Zo van 10u tot 14u.
** Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u.

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 2 april 2023 — Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie (Brugge, BE)

16u30 CONCERT DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM door het KUIJKEN STRIJKKWARTET o.l.v. SIGISWALD KUIJKEN (viool), met SARA KUIJKEN (viool), MARLEEN THIERS (altviool) & Michel Boulanger (cello).

Het REQUIEM van Mozart KV 626 in een ingetogen en ontroerend-mooie HISTORISCHE VERSIE VOOR STRIJKKWARTET van Peter Lichtenthal/ De uitverkochte CD werd heruitgebracht/ Vertolkt door onze wereldberoemde Vlaamse violist met zijn internationaal gewaardeerd Kuijken Strijkkwartet/ Het genie van Mozart weerklinkt in de onvatbare schoonheid/ Inleidende lezing over ‘W.A. MOZART & ZIJN LEVENSWERKEN’ door Sigiswald Kuijken, Mozart-kenner bij uitstek.

18u45 MEET-AND-EAT*

in Bistro ‘Du Phare’ in aanwezigheid van alle musici van het KUIJKEN STRIJKKWARTET. (A.u.b. tijdig reserveren, zeker voor 25/3, met een mailtje naar earlymusic@passionbeyondbach.com)

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat in Bistro Du Phare om 18u45: earlymusic@passionbeyondbach.com

De prachtige Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie te Brugge is heel goed bereikbaar met de wagen. Er kan gratis geparkeerd worden vlakbij de Kerk, in de ruime en veilige parking onder het WZC Ter Potterie, in de Peterseliestraat 21 , 8000 Brugge. U leest er meer over hieronder bij ‘PRAKTISCH’.

PRAKTISCH

WAAR

Parking WZC Ter Potterie (open tot 21u30)

Peterseliestraat 21

8000 Brugge

 

Om 16u30:

Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie

Potterierei 79 B,

8000 Brugge

 

Om 18u45:

Bistro Du Phare

Sasplein 2

8000 Brugge

Op 300m wandelafstand van de Kerk

BEREIKBAARHEID

De Kerk is goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, en heeft ook brede toegangsdeuren.

MET DE AUTO

De Kerk is heel goed bereikbaar met de wagen.

Voor de Parking:

Van op de Ring, kan u via de Dampoort(-brug), makkelijk doorrijden naar de ruime Parking onder het WZC Ter Potterie in de Peterseliestraat 21, 8000 Brugge. 

Rijd in de tuin via het eerste rode hekken op uw rechterzijde (ongeveer 25m voorbij de ingang van het WZC). Rijd vervolgens tot vlak voor de slagboom en deze zal automatisch opengaan. 

Nadat u geparkeerd bent, gaat u vervolgens langs binnen naar het gelijkvloers in het WZC. Er zullen daar wegwijzertjes staan naar de Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie. Als u buiten uit het WZC komt, ziet u ook onmiddellijk de Kerk die er vlak naast ligt, waar u moet zijn. 

Neem een gratis ticket aan de automaat in de hall van het WZC vooraleer u naar de Parking gaat om weg te rijden. Als u dit ticket bij het buiten rijden uit de Parking voor het oog aan de slagboom houdt, gaat deze automatisch open. 

De Parking sluit om 21u30, houd er juist rekening mee dat als u meegaat naar Bistro Du Phare om 18u45, u eventueel voordien uw wagen tijdig uit de Parking haalt en verplaatst. 

OPENBAAR VERVOER

Als u met de trein komt, kan u aan het Station van Brugge de bus, Lijn 4 nemen. 

Dichtbij de Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie (op 275m, 5 minuutjes wandelen) en ter hoogte van Bistro Du Phare is er de halte SASPLEIN.

Lijn 4 heeft een frequentie van 20 minuten. Wie nadien terug naar het Station wil, zal ook aan dezelfde halte moeten zijn. 

Nachtlijn 90 zal normale dienstregeling rijden zoals op zondagen voorzien is tot 23u. 

CONTACT

VOOR ALLE INFO

(ook voor reservaties voor de Meet-and-eat in Bistro Du Phare om 18u45)

earlymusic@passionbeyondbach.com

EARLY MUSIC — LAST MINUTE

wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar,
maar ook voor het milieu en zeker voor U!

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502

IN SAMENWERKING MET/ MET GROTE DANK AAN

Org. Passion Beyond Bach in samenwerking en met grote dank aan Coffeebar Adriaan; Confrérie O.-L.-Vrouw van de Potterie; Doppia Vu; team SUR; Caerels Jef — Boekhouding; In & Uit Brugge; VBRO; Vier Het Leven; boekhandel Raaklijn; Davidsfonds in’t Brugsche; Davidsfonds; Sacred Books; maandelijks cultuurblad eXit; Reformhuis Polderman — Sluis; Homestore du Fossé — Sluis; Professor Zonnebloem — Bloemen-/plantenspeciaalzaak — Westkapelle

 

TERUGBLIK