In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

Zo 24 maart 2024 — 16u30 
Kapel Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 (Brugge, BE)

DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK
met kaori uemura, bart stouten
& stefaan vermeulen.

MUZIEK, WOORD & BEELDENDE KUNST: 3 MEESTERS ONTMOETEN elkaar/ CENTRAAL: DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN; HAYDN, HET AL EN IK: RECENTSTE BUNDEL van BART STOUTEN, voormalig RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR bij Klara & AUTEUR/ KAORI UEMURA, VIRTUOZE GAMBISTE; DIAPASON D’OR voor YUU; vertolkt M. MARAIS, C.F. ABEL & SAINTE COLOMBE LE FILS/ BRILJANT KUNSTENAAR STEFAAN VERMEULEN schildert
CONTRASTEREND TWEELUIK: ‘LICHT’ & ‘HET OPROEPEN VAN LICHT’

PROGRAMMA

EEN GODDELIJK SAMENSPEL

in Kapel Sint-Lodewijkscollege 
Magdalenastraat 30 (Brugge, BE) 

DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK.

KAORI UEMURA (viola da gamba),
BART STOUTEN (presentator & dichter) &
STEFAAN VERMEULEN (beeldend kunstenaar)

DRIE MEESTERS ONTMOETEN elkaar!  

CENTRAAL staan DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN; HAYDN, HET AL EN IK: de RECENTSTE BUNDEL van meesterlijk auteur BART STOUTEN, erg gekend en nog meer geliefd van bij Klara. 

MUZIKAAL LUIK met de virtuoze gambiste KAORI UEMURA; DIAPASON D’OR voor haar CD YUU; ze vertolkt M. MARAIS, C.F. ABEL & SAINTE COLOMBE LE FILS. 

Briljant kunstenaar STEFAAN VERMEULEN schildert CONTRASTEREND TWEELUIK: ‘LICHT’ & ‘HET OPROEPEN VAN LICHT’ 

Gezellig samen-zijn in restaurant Narai Thai volgt voor wie dat wenst. 

Een UNIEK DRIELUIK, een GODDELIJK SAMENSPEL van MUZIEK, WOORD & BEELDENDE KUNST. 
Op ZONDAG 24 MAART OM 16U30 wordt dat gecreëerd ALS DRIE MEESTERS elkaar ONTMOETEN in de prachtige blankhouten KAPEL VAN HET SINT-LODEWIJKSCOLLEGE te Brugge (BE), waar licht en kunst regeren, niet in het minst in de uitzonderlijke NEOGOTISCHE GLAS-IN-LOOD-RAMEN.

“Het donker komt.  
Maar ook het licht in het donker zal komen.  
En je kan het een handje helpen.  
Het is de mooiste opdracht die ik ken: dat licht oproepen,  
‘faire son soleil’,  
zoals Arpaïs zou zeggen…”  

— Bart Stouten — 

Uit zijn recentste bundel ‘Haydn, het Al en ik’ (p.43) 

glas-in-lood-ramen

De historische glas-in-loodramen komen uit de voormalige neogotische Kapel van het Sint-Lodewijkscollege, gebouwd ca. 1883-1884. Toen het college verhuisde begin de jaren zeventig, werden ze opgeslagen in de kelder. 

In 2021 werden de glasramen, na de restauratie door Leo Crul, de blikvanger van de huidige Kapel van de Twaalf Discipelen. 

Het zijn niet alleen uitzonderlijke getuigen van de neogotische stijl, maar ook van het unieke vakmanschap op het vlak van de glas-in-loodproducte te Brugge. 

Bron: website Het Laatste Nieuws 20/12/2021 

Glas in lood ramen

CENTRAAL in het drieluik, staan de DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN van Onze Verlosser aan het Kruis… dankzij Haydns muzikaal equivalent, de aanleiding voor BART STOUTENS RECENTSTE BUNDEL: HAYDN, HET AL EN IK. Op 24 maart zal hij op fascinerende wijze HAYDN op meerstemmige wijze VERVLECHTEN met HARTVERWARMENDE FILOSOFISCHE OVERWEGINGEN, Palmzondag waardig.  

STOUTEN is bekend als AUTEUR (22 bundels) en werkte mee aan meer dan 10.000 UITZENDINGEN als RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR voor de VRT en Klara. Hij is erg geliefd bij alle liefhebbers van klassieke muziek, vooral als de voormalige warmhartige stem van het dagelijkse vooravondprogramma DE TUIN VAN EDEN (2000-2010) en van zijn legendarische, voormiddag vullende, KLASSIEK LEEFT (2013-2021) op Klara. 

Tot in het diepst van mijn wezen ben ik een homo naturaliter religiosus. 

— Bart Stouten — 

Bart Stouten

In 2013 werd zijn bundel ‘Kersen eten om middernacht‘ bekroond met de ‘Grote Inktslaaf Literatuurprijs’.  
In Roeselare mocht hij in 2021 de ‘Zilveren Rodenbachpen‘ in ontvangst nemen.  

***

Bart Stouten is iemand die mensen op sleeptouw neemt naar zijn wereld van beleving. Hij voelt dingen aan en haalt ze op fijnzinnige wijze uit zijn diepste binnenste naar boven om ze door middel van woorden in het hart van lezer en luisteraar te planten. 

— Knopskaya — 

***

HAYDN, HET AL EN IK.  
DE NIEUWSTE BUNDEL VAN BART STOUTEN.  

Toen het ensemble L’Heure de Musique me rond Pasen 2022 contacteerde met de vraag om mijn eigen libretto te schijven voor Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze, was mijn eerste gedachte dat deze wondermooie muziek net zo bij de Paastijd hoort als de passies van Bach. (…) De verstillende, maar bij momenten best ook dynamische, aangrijpende muziek van Haydn wil ons inspireren tot een sobere reflectie op het lijden van Christus. De oorlog in Oekraïne was in volle ontwikkeling…  

Uit ‘Haydn, het Al en ik’ (p.28) 

 

Omdat ik niet wilde vervallen in een lijdensmeditatie over hedendaagse gebeurtenissen, koos ik voor het standpunt waarbij ik de Bijbelse context liet inwerken op gebeurtenissen in de ‘echte wereld hier en nu’ en op mijn eigen hang naar de ‘onbereikbare vriend’ met wie ik Jezus associeerde.  

Het was belangrijk voor mij om polyfoon te werk te gaan. In het libretto gedragen thema’s en ‘innerlijke stemmen’ zich niet monolitisch, maar vanuit het besef van een energieke interactie. 

Uit ‘Haydn, het Al en ik’ (p.30-31) 

Waarden doen ertoe, maar dat kan je niet dagen als je ze niet eerst verloederd ziet. Dat is het moment waarop je terugkeert naar de bron, om er je eigen noden mee te laven.  

— Bart Stouten —

Uit zijn recentste bundel ‘Haydn, het Al en ik’ (p.30) 

In het MUZIKALE LUIK zal ÉÉN VAN DE MEESTE GEVRAAGDE GAMBISTEN, de JAPANSE VIRTUOZE KAORI UEMURA, ons meevoeren in een PERSOONLIJKE, AANGRIJPEND-MOOIE SELECTIE VAN COMPOSITIES, die naadloos AANSLUITEN bij de bijzondere sfeer die elk van deze ZEVEN LAATSTE WOORDEN evoceert. Ze zal ook verschillende werken vertolken — op de haar zo eigen, ingetogen en erg bezielde manier — die werden opgenomen op haar MEEST RECENTE SOLO CD ‘YUU: GENTLENESS AND MELANCHOLY’ (label Ramée), die werd BEKROOND met een DIAPASON D’OR en een JOKER ABSOLU van Crescendo Magzine! 

Kaori Uemura

Kaori Uemura is geboren in Japan en speelt van haar 3 jaar viool en begon 9 jaar later met viola da gamba. Ze studeerde af aan de Ueno Gakuen Universiteit in Tokio en werd geselecteerd om te spelen voor de keizer van Japan in het keizerlijk paleis. Daarna verhuisde ze naar Brussel, waar ze niet alleen studeerde bij, maar ook optrad in concerten samen met Wieland Kuijken. 

Ze vestigde zich in België. Na haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, werd ze al snel een van de meest gevraagde gambisten in Europa. Ze werkte mee aan talloze concerten en opnames. 

Zelf richtte ze ook het Tokyo Baroque Trio op met Christophe Rousset en Ryo Terakado, en ze begeleidde ook Agnès Mellon en Sandrine Piau. Ze speelde vaak met het Ricercar Consort, Armonia Sonora, Poème Harmonique, Les Talens Lyriques, Les Arts Florissants en de Musiciens du Louvre als onderdeel van de continuogroep. 

Bron: website Outhere-music.com 

‘Les voix humaines’
‘Les voix humaines’

De CD Yuu van Kaori Uemura kreeg een Diapason D’or, alsook een Joker Absolu van Crescendo Magazine. 

Hier kan u ‘Les voix humaines’ beluisteren van Marin Marais, opgenomen op de bekroonde CD Yuu, een werk van ontroerende schoonheid, dat Kaori Uemura op 24 maart zal spelen.

*** 

Yuu, Gentleness and melancholy”, door Kaori Uemura, viola da gamba, op het label Ramée. Sublieme sereniteit. 

De stukken die op deze cd zijn opgenomen vormen een kader van melancholische muziek, net zoals het Japans karakter, (Yuu), de zachtheid uitdrukt van ‘een persoon die naast iemand staat die verdrietig is’. Doorheen deze melancholische stukken laat de schitterende, Japanse gambiste, Kaori Uemura (foto), haar gamba zingen om te onderhouden maar ook om te troosten. Zij koos daarvoor werk van Tobias Hume (ca.1579-1645), Carl Friedrich Abel (1723-1787), Antoine Forqueray (1671-1745), Jean de Sainte-Colombe (1658-1687), Sainte-Colombe le fils (ca.1660-1720), Marin Marais, Marin (1656-1728) en Georg Philipp Telemann. (1681-1767). Kaori Uemura bespeelt een 7-snarige basgamba van François Bodart, een instrument uit 1985, gebouwd naar een Johannes Tilke, en een anonieme 6-snarige basgamba uit de 18de eeuw, gerestaureerd door Tilman Muthesius. 

— Michel Dutrieue, stretto.be 

*** 

Kaori Uemura, en solo : leçon d’âme pour la viole, leçon de viole pour les âmes 

(…) Principalement empruntées au répertoire français, voici une multitude d’atmosphères incessamment mouvantes, qui varient pourtant peu du même mais exploitent toutes les réfractions de la peine, du deuil, de l’espérance. Voilà aussi un voyage dans les arcanes de l’instrument dont Madame Uemura connaît tous les secrets, toutes les ressources. Depuis les traits claironnants du Spirit of Gambo qui sonnent le départ, jusqu’aux tréfonds du Tombeau pour Monsieur de Sainte-Colombe. Là elle laisse affleurer un chemin de déploration, initié dans des moires lancinantes, des vibratos térébrants (et comme cela est bien exprimé par l’interprète !) et dont les registrations se conçoivent comme un bouleversant dialogue entre la dignité du père et l’inquiétude du fils ; comme le miroir inversé et transcendé d’un Roi des aulnes. 

(…) Après plusieurs écoutes chaque fois comblées, nous avons laissé décanter notre commentaire au cas où nous apparaitrait quelque reproche, quelque déception, afin de justifier l’aiguillon critique qui est attendu par le lecteur. Nous n’avons toujours pas identifié de quoi ternir l’éloge. Un inexpugnable témoignage de musique, qui vaudrait leçon de vie. Le genre de cadeau qu’on voudrait offrir autour de soi pour éveiller au grand et au beau. 

Son : 10 – Livret : 9 – Répertoire : 10 – Interprétation : 10 

— Christophe Steyne, Crescendo Magazine 

KAORI UEMURA zal op haar prachtige viola da gamba, op Palmzondag onder meer ook ‘Les voix humaines’ van MARIN MARAIS vertolken, naast werk van C.F. ABEL, SAINTE COLOMBE LE FILS, FORQUERAY en anderen componisten, waarmee ze de snaren van ieders hart zal beroeren.  

BART STOUTEN zal hierbij één van de ZEVEN KORTE GEDICHTEN van telkens 14 verzen, voordragen, die gepubliceerd werden in zijn pas verschenen sublieme bundel HAYDN, HET AL EN IK. 

*** 

De Zeven Woorden zijn alle even lang.  
Telkens veertien verzen, twee maal zeven dus, symbool van volheid. 
Bovendien bracht God zijn werk veelzeggend tot voltooiing op de zevende dag. Ook die gedachte zit besloten in de ‘zeven laatste woorden’ van Christus. 

— Bart Stouten — 

Uit zijn recentste bundel ‘Haydn, het Al en ik’ (p.33)

*** 

CD Kagami — Mirror

CD Kagami — Mirror 

 

The word “kagami,” an inherent word in the Japanese language, can be read as “god (kami)” surrounding “self (ga). When we look in the mirror, what we see is the self surrounded by divinity. I titled this story “Kagami” because I believe that music can bring up and accompany our inner feelings as if we were looking in a mirror. This CD is also an omage to the fact that Baroque composers considered music not only a mirror of God’s creation, but also an expression of human emotions through “figura” (ascending and descending forms, leaps, tonality, flats, sharps, etc.), which can produce “afffects” (effects that evoke specific emotions). It is also a tribute to the fact that he thought that the “Affect” (an action that evokes a specific emotion) could be created. –Kaori Uemura  

 

Bron: cdsvinyljapan.com 

Poëzie combineert de muzikale en de visuele kracht van de taal: je kunt er tegelijkertijd in componeren en schilderen. 

— Bart Stouten — 

Uit zijn recentste bundel ‘Haydn, het Al en ik’ (p.24) 

Stefaan Vermeulen Trying-to-make-winter-work

Zoals andere schilders die in acryl werken, gebruikt Stefaan Vermeulen dit medium niet op een dikke pasteuze manier, in plaats daarvan combineert hij meerdere, zeer dunne lagen (soms wel 20 lagen) verf.   

Je zou het kunnen vergelijken met een manier van schilderen die vaker wordt gebruikt bij aquarel, waardoor complexe kleurschakeringen ontstaan, transparanties en diepte.

Het VISUELE LUIK van de triptiek ligt in handen van de BRILJANTE BEELDENDE KUNSTENAAR STEFAAN VERMEULEN (°1966). Hij schept een CONTRASTEREND TWEELUIK, uitgaande van een WIT en ZWART doek, met een BOEIENDE WISSELWERKING, zowel vanuit technisch standpunt als vanuit de thematiek van ‘LICHT’ en ‘HET OPROEPEN VAN LICHT’.  

Letterlijk zal hij ‘LICHT’ CREËREN op een zwarte achtergrond. Zoals Bart het in essentie verwoordt: “Het donker komt. Maar ook het licht in het donker zal komen. En je kan het een handje helpen…”  

Stefaan Vermeulen woont en werkt als kunstenaar nabij de Romeinse stad TONGEREN, in een prachtige streek, het ‘Belgische Toscane’. Hij groeide op in Genk, behaalde een master kunststudies bij HUGO DUCHATEAU en ADO HAMELRIJCK die zijn voorliefde versterkten voor natuurlijke materialen, installaties op menselijke schaal en hedendaagse pur-sang schilderkunst. 

Als NEO-IMPRESSIONIST heeft hij de afgelopen jaren vooral unieke POËTISCHE, BIJZONDER KLEURRIJKE, RUIMTE- EN RUST-SCHENKENDE LANDSCHAPPEN gecreëerd, die hij OOK AL DE V.S.exposeerde. Hij is ook al vele jaren een graag gevraagd en gezien kunstenaar op tal van exposities en zijn werk bevindt zich in belangrijke kunstcollecties. Zijn SUBLIEME en geraffineerde licht- en diepte-creërende TECHNIEK berust op het werken met vele lagen transparante acryl op doek of paneel. 

Stefaan Vermeulen

Stefaan Vermeulen licht toe wat hij zal doen op 24 maart: 

ik werk op doek en bereid een tweeluik voor dat uitgaat van die thematiek van licht en licht oproepen. Het is mijn idee om met een contrast te werken op een wit en op een bij aanvang zwart doek – dit laatste is een techniek die ik al vaker gebruikte en die mij bijna letterlijk toestaat om licht te brengen of te creëren op een zwarte achtergrond.  

Tijdens het eerste halfuur van Bart Stoutens toelichting doe ik aan beide doeken een soort van voorbereidend werk, waarna ik tijdens de 7 opeenvolgende stappen nadien op beide doeken het definitieve werk creëer, vanuit licht (witte achtergrond) en vanuit het duister (zwarte achtergrond). 

Ik denk dat ik met die werkwijze een heel bijzonder contrast kan tonen tussen het werken op wit en op zwart doek, met een boeiende wisselwerking, zowel vanuit technisch standpunt als vanuit de thematiek of het idee rond het oproepen van licht. 

Hier kan je een YouTube video zien van een recent interview met Stefaan Vermeulen, waarin hij vertelt over zijn werk, de wereld… naar aanleiding van een tentoonstelling die liep tot 17 januari 2024. 

Beeldend kunstenaar Stefaan Vermeulen

Beeldend kunstenaar Stefaan Vermeulen nodigt de kijker uit om op een andere manier naar de wereld te kijken, niet vanuit een nostalgische reflex maar zorgzamer en langzamer, met meer overleg en reflectie. 

Stefaan Vermeulen 

Born in 1966 in Hasselt, Belgium 

Resides and works in Vliermaal and Borgloon, Belgium 

 

Education 

1984-1988: Master degree in graphic design, Luca School of Arts, Genk, Belgium 

1984-1988: Degree in draughtmanship, SAPK, Genk, Belgium  

 

Selected solo exhibitions 

2014, A Structured Life, Bottelarij, Wellen, Belgium 

2015, Greetings from Haspengouw (B), Chocoladefabriek, Tongeren, Belgium 

2015, Preview Haspengouw Series, Pand Mani, Tongeren, Belgium 

2017, Het groener gras, Cultuurcentrum, Kortessem, Belgium 

2018, Mare Nostrum, Karel de Grote Hogeschool, Antwerp, Belgium 

2019, Political Landscapes, De Markthallen, Herk-de-Stad, Belgium 

2019, Musica Callada, Cultuurcentrum, Genk, Belgium 

2021, The Cosmopolitan C, the Gallery, Genk, Belgium 

2022, LAND.WATER.CITIES.SCENERIES.PEOPLE., KdG Campus Zuid, Antwerp, Belgium 

2022, The Borgloon Series, Hooghuys van Loon, Borgloon, Belgium 

2023, Landmarks, Galerie Lloyd, Ostend, Belgium 

2023, Parklife, FOD Werkgelegenheid, Brussels, Belgium 

 

Selected group exhibitions 

2008, Canvascollectie, Bozar, Brussels, Belgium 

2008, Lokart, Erps-Kwerps, Belgium 

2009, Hiernaxxx, Regina Mundi, Genk, Belgium 

2018, Grens, the Gallery, Genk, Belgium 

2019, Landschappen in Dialoog, the Gallery, Genk, Belgium 

2020, Homeless, Mariapark, Sittard, the Netherlands 

2022, Uitgestald, De Uitstalling, Genk, Belgium 

2023, In medio stat virtus, Dominikanenkerk, Maastricht, the Netherlands 

2023, Het DNA van de vrouw, Museum van de vrouw, Echt, the Netherlands 

2023, Mare Nostrum 2, Droomland Gen©k, Emile Van Dorenmuseum, Genk, Belgium 

2023, De selectie 2023, Kunstenpunt Caré Hasselt, Belgium 

2023, Kijk, 3 witte Raven, Ursulakapel, Tongeren, Belgium 

 

Art fairs 

2016, Grand Rapids Artprize, G. Ford Presidential Museum, Grand Rapids, USA 

2021, ArtPrize, Fountain Street Church, Grand Rapids, USA 

 

Public collections 

Emile Van Dorenmuseum, Genk, Belgium 

KdG Campus Zuid, Antwerp, Belgium 

 

Press & Publications 

Koen Broucke, De verrassende terugkeer van het landschap in de kunst. De Lage Landen N° 2 2021 

Kristof Reulens, Station D’Artistes Genk. Borgerhoff & Lamberigts, 2020 

Stefaan Vermeulen 

Born in 1966 in Hasselt, Belgium 

Resides and works in Vliermaal and Borgloon, Belgium 

 

Education 

1984-1988: Master degree in graphic design, Luca School of Arts, Genk, Belgium 

1984-1988: Degree in draughtmanship, SAPK, Genk, Belgium  

 

Selected solo exhibitions 

2014, A Structured Life, Bottelarij, Wellen, Belgium 

2015, Greetings from Haspengouw (B), Chocoladefabriek, Tongeren, Belgium 

2015, Preview Haspengouw Series, Pand Mani, Tongeren, Belgium 

2017, Het groener gras, Cultuurcentrum, Kortessem, Belgium 

2018, Mare Nostrum, Karel de Grote Hogeschool, Antwerp, Belgium 

2019, Political Landscapes, De Markthallen, Herk-de-Stad, Belgium 

2019, Musica Callada, Cultuurcentrum, Genk, Belgium 

2021, The Cosmopolitan C, the Gallery, Genk, Belgium 

2022, LAND.WATER.CITIES.SCENERIES.
PEOPLE., KdG Campus Zuid, Antwerp, Belgium
 

2022, The Borgloon Series, Hooghuys van Loon, Borgloon, Belgium 

2023, Landmarks, Galerie Lloyd, Ostend, Belgium 

2023, Parklife, FOD Werkgelegenheid, Brussels, Belgium 

 

Selected group exhibitions 

2008, Canvascollectie, Bozar, Brussels, Belgium 

2008, Lokart, Erps-Kwerps, Belgium 

2009, Hiernaxxx, Regina Mundi, Genk, Belgium 

2018, Grens, the Gallery, Genk, Belgium 

2019, Landschappen in Dialoog, the Gallery, Genk, Belgium 

2020, Homeless, Mariapark, Sittard, the Netherlands 

2022, Uitgestald, De Uitstalling, Genk, Belgium 

2023, In medio stat virtus, Dominikanenkerk, Maastricht, the Netherlands 

2023, Het DNA van de vrouw, Museum van de vrouw, Echt, the Netherlands 

2023, Mare Nostrum 2, Droomland Gen©k, Emile Van Dorenmuseum, Genk, Belgium 

2023, De selectie 2023, Kunstenpunt Caré Hasselt, Belgium 

2023, Kijk, 3 witte Raven, Ursulakapel, Tongeren, Belgium 

 

Art fairs 

2016, Grand Rapids Artprize, G. Ford Presidential Museum, Grand Rapids, USA 

2021, ArtPrize, Fountain Street Church, Grand Rapids, USA 

 

Public collections 

Emile Van Dorenmuseum, Genk, Belgium 

KdG Campus Zuid, Antwerp, Belgium 

 

Press & Publications 

Koen Broucke, De verrassende terugkeer van het landschap in de kunst. De Lage Landen N° 2 2021 

Kristof Reulens, Station D’Artistes Genk. Borgerhoff & Lamberigts, 2020 

Beeldend kunstenaar Stefaan Vermeulen

Nadien is er nog een MEET-AND-GREETS waarbij CD’s van Kaori Uemura te verkrijgen zijn. Ook is er een selectief aanbod van Bart Stoutens rijkelijk-inspirerende bundels. Stefaan Vermeulen kan u zijn kunstwerken tonen.   

Een gezellige MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van deze drie meesters volgt nog in restaurant Narai Thai voor wie dat wenst. Narai Thai is een heel verzorgd restaurant, op slechts 800m van de Kapel, met een rijk-gevarieerd menu, met veel visgerechten, ook vegetarisch eten is mogelijk, in een mooi kader.

Narai Thai Restaurant Brugge
Narai Thai Restaurant Brugge

 Hier vangt u reeds een glimp op van het interieur en kan u  
de website van restaurant Narai Thai met de menukaart bekijken. 

 Hier vangt u reeds een glimp op van het interieur en kan u  
de website van restaurant Narai Thai met de menukaart bekijken. 

‘Bart Stouten laat een zachte stem horen. Zacht maar indringend, bescheiden maar overtuigend, gevoelig en precair opgetekend, met een vanzelfsprekende trefzekerheid.’  

— Kurt Van Eeghem — 

Bart Stouten

POËZIE 
1988: Het Engram, over de sporen van een liefde in het geheugen, zoals ze blijven en weer gewist worden. 
1992: Elegie van de Transkaroo, geschreven tijdens een reis dwars door Zuid-Afrika, na een ontmoeting met enkele van de laatste San. 
2002: Sapporo blues – kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin). Een poëtische zandloper. Zand van woorden stroomt van verleden naar heden in een zoektocht naar volmaakte liefde. 
2004: De wijsheid van de wind, een spirituele terugblik op de vroege dood van Stoutens vader. 
2006: Happy Christmas, Happy New York, een poëtisch dagboek met kleine valstrikjes. 
2009: Een Boek van Tijd, waarin Stouten afscheid neemt van de halve eeuw die achter hem ligt. 
2011: Tussen dood en herleven, poëzie in de stijl van een filmscenario, met veel dood verborgen in het leven. 
2012: Offenes Herz. World Internet Books. Leben. Die Schichten einer Zwiebel pellen. Saure Tränen heulen und den Täter suchen.  
2013: Ongehoorde Vragen, vol bang makende, intimiderende, destabiliserende vragen waarop een taboe rust. 
2013: Liefdespijn van Starbucks tot rotswoestijn – Uitgeverij De Contrabas. De onherbergzaamheid van de Namib-woestijn uitgespeeld tegen het spiritueel vacuüm in het (ooit rijke, maar nu verarmde) Avondland. 
2015: Van fooi tot bankgeheim, rond de vraag: hoe ziet je innerlijke wereld eruit als er in termen van winst en verlies wordt gedacht?  
2016: Middelheim live, bundel over de complexe relatie tussen beelden en verzen. 
2018: Onder de avondklok van de liefde, een handgeplukte selectie van meer dan vijftien jaar dichterschap, met een afdeling nieuwe gedichten: Mobieltje met kapitein Haddock 
2020: Redding nabij, een bundel met muziekgedichten. 
2021: Bunkers, een prozagedicht waarin verleden, heden, droom en werkelijkheid elkaar ontmoeten rond een lockdown en heelkundige ingreep. 
2023: Autocue voor lockdown, een prozagedicht waarin het bewustzijn zichzelf en het geweten begluurt.  
 
PROZA 
1980: Eenvoud en essentie. Over de magie van een akkoord, de teloorgang van geluk, de onvermoede kracht van kunst. 
1990: Nachtboek. Dagboek van een jonge academicus, waarin deze terugblikt op zijn problematische jeugd  
2009: Het ware Eden – Uitgeverij Averbode. Een spiritueel dagboek. 
2010: Beminde Eilanden – Uitgeverij Averbode. Hierin verkent Stouten met literaire teksten door hem geliefde verre eilanden. 
2013: Kersen eten om middernacht – Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek bevat Stoutens muzikale herinneringen en werd in Nederland bekroond met de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013 
2015: Bidden om verboden vruchten – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens eerste roman over zijn jeugdjaren in Borgloon en Oostende. 
2017: Het huilt voor jou – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens Syriëroman. 
2017: Over Bach – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Waarin we Bach leren kennen zoals Stouten hem kent en bemint.  
2019: Liefde en andere overvloed – Uitgeverij Vrijdag. Roman over een stalking en het lot van een Oegandese vluchteling. 
2021: Over Proust en Beckett – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Met elementen uit Stoutens jarenlange correspondentie met Becketts maîtresse Barbara Bray. 
2022: Lissabon, een droomwandeling – Uitgeverij Vrijdag. Slotdeel van de essay-trilogie. Een apologie van de poëzie in een droomtekst vol verbeelding, die ook een ‘droomwandeling’ door Lissabon is.  
2023: De stem van Adriaen – Uitgeverij Roer. Polyfonist Adriaen Willaert blikt vooruit naar zijn reputatie en toekomst. (Project in samenwerking met het Klein Seminarie, Roeselare). 
2024: Haydn, het Al en ik - Uitgeverij Stockmans. Stoutens libretto bij de ‘Zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn, met een uitgebreide inleiding over religie en spiritualiteit in zijn leven. (Project in samenwerking met l’Heure de Musique’). 

‘Every poem by Bart Stouten is a voyage into poetry itself,  
the living poetry of love and death,  
every book by Bart Stouten is so well composed with a wide range of
emotions and has such a rich texture that sings into the silence (and you
hear echoes of his beloved masters of poetry), 
 
that I would say: don’t only listen to his already legendary radio talks and
poetry readings, if you find a collection of poems by Bart Stouten himself,
please bring the treasure to your library.’ 
 

— Peter Holvoet — 

‘Every poem by Bart Stouten is a voyage into poetry itself, the living poetry of love and death,  every book by Bart Stouten is so well composed with a wide range of emotions and has such a rich texture that sings into the silence (and you hear echoes of his beloved masters of poetry), that I would say: don’t only listen to his already legendary radio talks and poetry readings, if you find a collection of poems by Bart Stouten himself, please bring the treasure to your library.’  

— Peter Holvoet — 

‘Stouten schrijft voornamelijk poëzie, maar vooral in zijn essays […] excelleert hij. Lissabon, een droomwandeling is een hoogst persoonlijk en diepgravend boek van een man die zich eeuwig wil blijven verbazen over de schoonheid die mensen steeds opnieuw weer maken in een wereld die daar steeds minder voor open lijkt te staan.’

— John Vervoort in het Nieuwsblad —  

 

Hier ontdekt u de adembenemende website en wereld van Bart Stouten & kan u rechtstreeks met hem contact nemen!  

DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK MET KAORI UEMURA, BART STOUTEN  & STEFAAN VERMEULEN is een 11de cultureel event in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek, en wat extra licht in deze wereld wil brengen… 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zondag 24 maart 2024
In Kapel Sint-Lodewijkscollege,
Magdalenstraat 30 (Brugge, BE)

16u30 DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK MET KAORI UEMURA, BART STOUTEN & STEFAAN VERMEULEN 

Een UNIEK DRIELUIK, een GODDELIJK SAMENSPEL van MUZIEK, WOORD & BEELDENDE KUNST.  

Op 24 maart wordt dat gecreëerd ALS DRIE MEESTERS elkaar ONTMOETEN in de Kapel van het Sint-Lodewijkscollege te Brugge (BE), waar licht en kunst regeren. CENTRAAL staan de DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN van Onze Verlosser aan het Kruis… dankzij Haydns muzikaal equivalent, de aanleiding voor BART STOUTENS RECENTSTE BUNDEL: HAYDN, HET AL EN IK. Op fascinerende wijze zal hij HAYDN VERVLECHTEN met HARTVERWARMENDE FILOSOFISCHE OVERWEGINGEN, Palmzondag waardig. Stouten is gekend en geliefd als voormalig RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR bij Klara, MEESTERLIJK AUTEUR van 22 boeken.  

In het MUZIKALE LUIK zal de VIRTUOZE GAMBISTE, KAORI UEMURA — haar solo CD YUU werd bekroond met een DIAPASON D’OR — composities vertolken die naadloos aansluiten bij elk van de Zeven Laatste Woorden. Met onder meer ‘Les voix humaines’ van MARIN MARAIS en werk van C.F. ABEL en SAINTE COLOMBE LE FILS zal ze de snaren van ieders hart beroeren. BART STOUTEN draagt hierbij ZEVEN KORTE GEDICHTEN voor van telkens 14 verzen.   

Het VISUELE LUIK van de triptiek ligt in handen van de BRILJANTE BEELDENDE KUNSTENAAR STEFAAN VERMEULEN (°1966). Hij schept een CONTRASTEREND TWEELUIK, uitgaande van een WIT en ZWART doek, met een BOEIENDE WISSELWERKING, zowel vanuit technisch standpunt als vanuit de thematiek van ‘LICHT’ en ‘HET OPROEPEN VAN LICHT’. Letterlijk zal hij ‘licht’ creëren op een zwarte achtergrond. Zoals Bart het in essentie verwoordt: “Het donker komt. Maar ook het licht in het donker zal komen. En je kan het een handje helpen…” 

18u15 MEET-AND-GREETS 

Nadien is er nog een MEET-AND-GREETS waarbij CD’s van Kaori Uemura te verkrijgen zijn. Ook is er een selectief aanbod van Bart Stoutens rijkelijke poëzie- en prozarepertoire! Stefaan Vermeulen kan u zijn kunstwerken tonen.  

Vanaf 18u15 MEET-AND-EAT* 

Voor wie wenst is er vanaf 18u15 een gezellige MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Kaori Uemura èn Bart Stouten èn Stefaan Vermeulen, in restaurant Narai Thai (op 800m), een heel goed Thais restaurant met een rijkelijk gevarieerd en verzorgd menu. Ook vegetarisch eten is mogelijk naast eenvoudige visschotels. Reserveer tijdig vóór 21/03 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen om dit unieke goddelijke samenspel DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK MET KAORI UEMURA, BART STOUTEN & STEFAAN VERMEULEN samen met u te mogen delen en be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets. 

Hieronder vindt u het adembenemende programma dat Kaori Uemura zal spelen, alsook kan u, als u nog verder naar beneden scrollt, daar haar biografie lezen samen met die van Bart Stouten en Stefaan Vermeulen. 

PROGRAMMA

Passion Beyond Bach KAORI UEMURA

DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK.

Met KAORI UEMURA
viola da gamba

Bij elk van de  Zeven Laatste Woorden, schreef Bart Stouten een ontroerend-mooi gedicht, van telkens 14 verzen. Deze zal hij één voor één voordragen, waarbij Kaori Uemura telkens aansluitend een passend door haar gekozen werk zal spelen.

  1. Un extrait d’une Fantasia de Georg Philipp Telemann (1681 – 1767)

 

  1. Une étude de Carl Friedrich Abel (1723 – 1787)

 

  1. Les voix humaines de Marin Marais (1656 – 1728)

 

  1. Un extrait du Tombeau pour Monsieur de Sainte Colombe le père, de Sainte Colombe le fils (1660 – 1730)

 

  1. Une étude de Carl Friedrich Abel

 

  1. Andante de J.S. Bach (1685 – 1750)

 

  1. La Léon d’Antoine Forqueray (1672 – 1745) (ou de Jean-Baptiste Forqueray (1699 – 1782))

Biografieën

KAORI UEMURA

BIOGRAFIE KAORI UEMURA

Kaori Uemura werd geboren in Japan en begon viool te spelen toen ze 3 jaar oud was. Ze begon met de Viola da Gamba op 12-jarige leeftijd, bij de pionier van dit instrument in Japan, Toshinari Ohashi. Na haar studies aan de Ueno Gakuen Music University in Tokio verhuisde ze naar Brussel en studeerde ze bij Wieland Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze één van zijn beste collega’s werd. 

Na het behalen van haar Hoger Diploma ‘met onderscheiding’, vestigde ze zich in België en werd één van de meest gevraagde gambisten in Europa en Japan, waarbij ze heel veel concerten speelde en mee werkte aan opnames van kamermuziek met onder andere Les Talens Lyriques, Les Arts Florissants, Gli Angeli Genève, De Nederlandse Bachvereniging, Le poème Harmonique, La Petite Bande en Ricercar Consort.  Ze wordt ook regelmatig uitgenodigd als soliste door het Concertgebouworkest. 

Ze werkte samen met Michèle Massina om zich te vervolmaken in de uitvoeringspraktijk.  

Haar opname van Forqueray met Michèle Dévérité kreeg een “Diapason d’Or” in Frankrijk. Een tweede Diapason d’Or, naast een ‘Joker absolu’ van Crescendo Magazine, mocht ze in ontvangst nemen voor haar solo CD YUU. Ze geeft ook les aan het Conservatorium van Brussel. 

Bron: de website van het Conservatorium Brussel. 

BIOGRAFIE BART STOUTEN

Bart Stouten is dichter. Hij was jarenlang presentator bij KLARA, waar hij tot eind september 2021 met veel succes dagelijks het programma Klassiek Leeft presenteerde.  

Stouten, gouden regeringsmedaille aan het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden, winnaar van de opstelwedstrijd 1974 van de Alliance Française, was in de jaren tachtig werkzaam als copywriter en bij de Universiteit Antwerpen. 

De dynamiek van radio als kunstmedium daagde hem o.a. bij het beluisteren van de heruitzending, op de langegolf, van de oorspronkelijke hoorspelen van Samuel Beckett n.a.v. diens 80e verjaardag in 1986. In 1990, toen hij bij Radio1 werd aangesteld als producent bij de dienst Hoorspelen van de VRT, heeft hij die Beckett-juweeltjes integraal vertaald en gerealiseerd in een Nederlandstalige versie, samen met regisseur Martine Ketelbuters. Later leidde hij ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio met exclusief werk van o.a. Tom Stoppard, Harold Pinter en Peter Handke. 

Voor Zegge en Schrijve, het literair magazine van Radio3, verzorgde Stouten in het midden van de jaren negentig poëtische sfeerbeelden met interview en discursieve introductie. Drie jaar lang presenteerde hij het dagelijkse Pak van Sjaalman (1998-2000) waarin hij samen met Gudrun de Geyter en Johan Van Cauwenberge inzoomde op aspecten van hedendaagse literatuur en filosofie.  

Bij Klara werkte hij mee aan het literair magazine Volgeboekt en presenteerde meer dan tien jaar lang het spitsprogramma De Tuin van Eden (een poëtische mix van klassiek, jazz, wereld- en filmmuziek). Nadien was er Stouten op Zondag (2010-2013) en het lunchprogramma Bellevue (2011-2013). 

Van 2013 tot aan zijn pensioen in 2021 presenteerde Bart Stouten elke weekdag bij Klara het klassieke muziekprogramma Klassiek Leeft.  

Op 2 oktober 2021 blikte hij terug op zijn carrière bij Katelijne Boon in het programma De Liefhebber. 

Op 19 december 2021 was hij in gesprek over zijn carrière en leven bij Friedl Lesage in Touché op Radio1.   

Op vraag van Klara was hij, tijdens zijn pensioen, vanaf 9 oktober 2021 tot 24 juni 2022 wekelijks op vrijdagavond, presentator van een one-off reeks die de terugkeer markeerde van De Tuin van Eden. 

Als dichter heeft hij zijn stijl langzaam laten rijpen in wat hij zijn ‘goudmijn van dertig gekartonneerde Griekse schriftjes’ noemt, literaire dagboekaantekeningen die hij dagelijks maakte (sedert het overlijden van zijn ouders en tweelingszus in een tragisch ongeval midden in zijn puberteit) zonder te weten welke definitieve vorm ze later zouden krijgen.  

Bart Stouten is een groot liefhebber en kenner van muziek en voelt zich aangetrokken door auteurs en dichters die zelf iets doen met de muziek in hun werk (Beckett, Proust, Celati, Barthes, Eliot, Powell, Bernlef, Cendrars, Hellman, Waugh, Maeterlinck, Musil, Pasolini, Yeats, Mishima, Cocteau).  

Na een aantal ‘obscure’ uitgaven waaraan hij ‘warme herinneringen’ bewaart, hoewel hij er zich nu niet langer in thuisvoelt, publiceerde hij tot hiertoe twaalf ‘officiële’ bundels en een negental romans en proza-teksten. 

Stoutens poëzie is een zoektocht naar vrijheid, ver weg van de ‘makkelijke expressie’. Hij vertrouwt erop dat de woorden zélf naar hem toekomen, zegt hij, en daarom kan hij hen ook beminnen. Hoewel hij vanuit een streng disciplinegevoel schrijft, laat hij zich niet de ijzers aanbinden door voorschriften inzake vorm en genre. De rake toon is alles, voor Stouten. En daar blijft hij koortsachtig naar op zoek.  

Op zondag 7 november 2021 kreeg Bart Stouten in Roeselare de Zilveren Rodenbachpen uitgereikt. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen. 

Bezoek de website van Bart Stouten 

STEFAAN VERMEULEN

BIOGRAFIE STEFAAN VERMEULEN

Stefaan Vermeulen is beeldend kunstenaar, geboren op 6 oktober 1966 in Hasselt. Hij groeide op in Genk, een provinciale mijnstad en smeltkroes van meer dan 60 nationaliteiten. Zijn master kunststudies bij Hugo Duchateau en Ado Hamelrijck beïnvloedden hem om een voorliefde te ontwikkelen voor natuurlijke materialen, installaties op menselijke schaal en een diepe interesse in hedendaagse pur-sang schilderkunst. Hij woont en werkt nabij de Romeinse stad Tongeren.  

Als neo-impressionist heeft Vermeulen de afgelopen jaren gewerkt aan een breed scala grote en kleine landschappen. Hij baseert zich losjes op fotografisch materiaal om een poëtische, semi-realistische voorstelling te creëren in vele lagen transparante acryl op doek of paneel. Op deze manier wordt het onderwerp ondergeschikt aan licht en kleur, die beide worden neergezet met schijnbaar onbezonnen en ruwe penseelstreken. 

Zijn focus in de afgelopen jaren op het schilderen van landschappen is geen vlucht uit de werkelijkheid, zijn werk hoort thuis in deze tijd. Het nodigt de kijker uit om op een andere manier naar de wereld te kijken, niet vanuit een nostalgische reflex maar zorgzamer en langzamer, met meer overleg en reflectie. Hoe kunnen we koesteren zonder conservatief te zijn? 

Zoals andere schilders die in acryl werken, gebruikt Vermeulen dit medium niet op een dikke pasteuze manier, in plaats daarvan combineert hij meerdere, zeer dunne lagen (soms wel 20 lagen) verf. Je zou het kunnen vergelijken met een manier van schilderen die vaker wordt gebruikt bij aquarel, waardoor complexe kleurschakeringen ontstaan, transparanties en diepte.  

“De laatste jaren werk ik vooral als landschapschilder, een keuze die een beetje vanzelf is gegaan sinds ik in Haspengouw woon, wat een soort Belgisch Toscane. Ik schilder landschappen niet vanuit een romantische benadering, ik stel mezelf eerder de vraag ‘hoe’ ik iets wil uitbeelden. 

De realiteit die ik om me heen zie, lijkt me vaak onverklaarbaar poëtisch. Misschien is dat het oog van de kunstenaar, die niet praktisch of problematisch kijkt, maar gewoon geïnteresseerd is in het uiterlijk van de werkelijkheid. Het is in de vertaling in verfstreken dat ik die ervaring voor de kijker wil herhalen, zonder gebruik te maken van het oorspronkelijke verhaal dat ik zag. 

Het uiteindelijke schilderij is dus niet alleen een afbeelding van een landschap, het moet autonoom het oorspronkelijke beeld (dat alleen ik zag) vervangen. 

Onderwerp of plaats zijn daarom niet belangrijk, maar de textuur op het doek, de verfstreken en dat deel van mijn handelingen dat zichtbaar is voor de kijker. Het bijzondere hieraan is dat het resultaat figuratief is. Ik gebruik eigenlijk de middelen van een abstracte schilder (die veel aan de verf en aan het toeval overlaat) om uiteindelijk uiteindelijk een figuratief resultaat te krijgen.” 

Bron: website galerie Lloyds 

Contact: 
Vermeulen Stefaan 
Sint-Amandusstraat 18, 3724 Vliermaal, Belgium 
stefaan@stefaanvermeulen.be 
+32 (0) 476 30 31 59
 

Bezoek de website van Stefaan Vermeulen 
Bezoek zijn Facebookpagina

TICKETS

Een inspirerend radiospotje waarin je reeds een glimp opvangt van de muziek bij DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK MET KAORI UEMURA, BART STOUTEN & STEFAAN VERMEULEN, en dat te horen is op alle radiozenders van de VBRO.

KAARTEN

€20 CONCERT in VVK (€25 aan de Kassa op 24 maart) 

€30 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam) 

KAARTVERKOOP CONCERT

  • Boekhandel Raaklijn — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
  • Per overschrijving naar: Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: event + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en) 
 

* Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u,
Zo van 10u tot 14u.
** Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u.

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 24 maart 2024
Kapel Sint-Lodewijkscollege
Magdalenastraat 30 (8200 Brugge, BE)

16u30 DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN. EEN DRIELUIK MET KAORI UEMURA, BART STOUTEN & STEFAAN VERMEULEN 

MUZIEK, WOORD & BEELDENDE KUNST: 3 MEESTERS ONTMOETEN elkaar/ CENTRAAL: DE ZEVEN LAATSTE WOORDEN; HAYDN, HET AL EN IK: recentste BUNDEL van BART STOUTEN, voormalig RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR bij Klara & AUTEUR/ KAORI UEMURA, VIRTUOZE GAMBISTE; DIAPASON D’OR voor YUU; vertolkt M. MARAIS, C.F. ABEL & SAINTE COLOMBE LE FILS/ BRILJANT KUNSTENAAR STEFAAN VERMEULEN schildert CONTRASTEREND TWEELUIK: ‘LICHT’ & ‘HET OPROEPEN VAN LICHT’ 

Vanaf 18u15 MEET-AND-EAT*

Voor wie wenst is er vanaf 18u15 een gezellige MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Kaori Uemura èn Bart Stouten èn Stefaan Vermeulen, in restaurant Narai Thai (op 800m). Reserveer tijdig vóór 21/03 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* in restaurant Narai Thai (zeker reserveren voor 21/03 a.u.b.) 
earlymusic@passionbeyondbach.com 

De Kapel van het Sint-Lodewijkscollege bevindt zich op een kilometer van het Station van Brugge. Het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. Er kan gratis geparkeerd worden voor het college en op de speelplaats aan de zijde van de spoorweg.  

Onder ‘PRAKTISCH’ leest u meer. 

PRAKTISCH

WAAR

Om 16u30: 

Kapel Sint-Lodewijkscollege 
Magdalenastraat 30 
8200 Brugge (Sint-Andries)

Vanaf 18u15 (reservatie per mail vereist naar earlymusic@passionbeyondbach.com): 

Restaurant Narai Thai 
Smedenstraat 43 
8000 Brugge 

Website restaurant Narai Thai 

BEREIKBAARHEID

Het college is gelegen aan de rand van Brugge. Het is via de nieuwe fietserstunnels veilig en vlot bereikbaar met de fiets. Het station en de bushaltes bevinden zich op wandelafstand. (…) Zie foto. 

MET DE AUTO  

De Expressweg, de Torhoutse Steenweg, de Gistelse Steenweg, de Koning Albert I-laan, de Spoorwegstraat en de E403 zijn vlakbij.

De Kapel van het Sint-Lodewijkscollege is bereikbaar met de wagen, het is mogelijk om iemand op de oprit naast het voetbalveld vlak voor ingang te laten uitstappen. Er mag daar wel niet geparkeerd worden. Deze weg dient altijd volledig vrij te blijven! 

Er kan gratis geparkeerd worden op de speelplaats aan de kant van de spoorweg, oprit links naast het hoofdgebouw (zie plannetje) of op de openbare parkeerplaatsen langs de Magdalenstraat vlak voor het Sint-Lodewijkscollege. U kan enkel langs buiten om de Kapel bereiken: te voet langs de Magdalenastraat en dan via het smalle asfalt baantje langs de kant van het voetbalveld. Op dit baantje, bevindt zich de ingang van de Kapel. 

Gelieve er a.u.b. voor te zorgen dat u de parking op de speelplaats verlaat een uur na het einde van het concert. 

Parking

CONTACT

VOOR ALLE INFO 

(ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* op 24 maart vanaf 18u15 bij restaurant Narai Thai:  
a.u.b. tijdig reserveren, zeker vóór 21/03) 
earlymusic@passionbeyondbach.com 

EARLY MUSIC — LAST MINUTE 
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U! 

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502