In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

Begijnhofkerk Sint Elisabeth (Brugge, BE)

VIOLINO e VIOLONCELLO:
DUELLO VIRTUOSO

DUO TARTINI
DAVID PLANTIER (barokviool)
& ANNABELLE LUIS (violoncello)

Diapason d’Or voor CD ‘Violin sonatas’ van Leclair/ talloze CDopnames met gerenommeerde ensembles/ Virtuose tijdreis van 150 jaar: meesterwerken van de geniale Tartini (de fameuze devils trill) & zijn Franse evenknie Leclair (techniek van de ‘doubles cordes’), maar ook van Bonporti, Marini, Pachelbel & het briljante ‘La Follia van Corelli/ Barokviool, G.B. Guadagnini (Parma, 1766) & Violoncello, N.A. Chappuy
(Parijs
, 1777) / Voorprogramma
DE KRACHT VAN JONGE MUSICI.

PROGRAMMA

EXCLUSIEF TE BRUGGE (BE)

Na concerten op gerenommeerde festivals, voor het eerst te Brugge, in de Begijnhofkerk. 

VIOLINO e VIOLONCELLO: DUELLO VIRTUOSO

DUO TARTINI
DAVID PLANTIER (barokviool)
& ANNABELLE LUIS (violoncello)

Virtuose tijdreis van 150 jaar: 
meesterwerken van de geniale Tartini (de fameuze ‘devil’s trill’) & zijn Franse evenknie Leclair (techniek van de ‘doubles cordes’), maar ook van Bonporti, Marini, Pachelbel & het briljante ‘La Follia’ van Corelli. 

Voorafgaand aan het concert is er een boeiende Culturele wandeling  ‘MET JO BERTEN AAN HET MINNEWATER‘. 

 

Op Zondag 30 april om 16u30 neemt het briljante DUO TARTINI ons mee op een virtuose tijdreis van anderhalve eeuw! Nog in Nederland te gast de dag voordien, schenken ze ons een adembenemend concert in het unieke kader van de BEGIJNHOFKERK te BRUGGE, vooraleer ze verder doorreizen naar huis (Lyon, FR). Vorige zomer speelden ze nog 2 concerten op het Festival Oude Muziek Utrecht naar aanleiding van de bekroning van hun laatste CD ‘Violin sonatas’ van Leclair met een ‘Diapason d’Or’, een ‘Choc de Classica’ en een ‘Exceptional’ van Scherzo. Geregeld zijn ze te gast op grote festivals in Europa en Japan.  

De iconische beelden met bloeiende paaslelies van het Begijnhof en de Begijnhofkerk Sint Elisabeth te Brugge, erkend als werelderfgoed van de UNESCO. Meer prachtige sfeerfoto’s en uitleg vind je op www.visitbruges.be. 

DAVID PLANTIER is een uitzonderlijk begaafde violist, geboren in Zwitserland, die met zijn virtuositeit op viooltechnisch vlak ook als geen ander de snaren van het hart weet te raken! Op zijn 5 jaar, volgde hij al zijn eerste lessen viool! Als Prof. barokviool doceert hij nu aan de befaamde Schola Cantorum te Bazel (CH). Hij treedt al jaren op met de meest gerenommeerde ensembles waaronder ‘Le Concert d’Astrée van Emmanuelle Haïm, ‘Le Concert des Nations’ van Jordi Savall, het Freiburger Barockorchester’, ‘Café Zimmerman’, ‘La Cetra, waarbij hij vaak als eerste viool wordt gevraagd. Hij speelt op een viool van Guadagnini gebouwd in 1766 te Parma.

“Un archet racé et vigoureux, aisé, virevoltant, funambule même, une main gauche véloce et millimétrée” — Classica 

De enorm getalenteerde en veelzijdige celliste ANNABELLE LUIS, tevens zijn levenspartner, geeft les ‚violoncello‘ onder andere aan het Conservatorium te Lyon (FR). Zij werkte ook, net zoals David, al mee aan talloze CD opnames en wordt vaak gevraagd door ensembles als ‘Le Concert d’Astrée’, ‘Le Concert Spirituel’, ‘La Simphonie du Marais’, ‘Stradivaria’, ‘Amarillis’ 

“Le duo fait preuve d’un esprit et d’une invention particulièrement envoutants”  

Olivier Fourés, Diapason, octobre 2019

David Plantier speelt op een uitzonderlijke barokviool van Guadagnini (Parma), gebouwd in 1766,  en Annabelle Luis op een violoncello van Chappuy (1777, Parijs). 

In 2015 richtten DAVID PLANTIER en ANNABELLE LUIS samen hun DUO TARTINI op na jaren van onderzoek, waardoor ze ons een unieke klankervaring schenken die fascineert door de zuiverheid en volheid van de twee strijkinstrumenten. In 2004 hielden ze al een eerste ensemble ‘Les plaisirs du Parnasse’ boven de doopvont waarmee ze ook concerttournees deden over gans Europa en Japan.  

Met DUO TARTINI, brengen ze hommage aan de geniale violist ‘Tartini’ uit Padua (IT) wiens sonates voor viool door zijn enorm virtuoze en baanbrekende techniek, onder andere de techniek van de ‘deux cordes’, de viool in al haar schoonheid laat weerklinken, maar laten ze ook het duo herleven dat Tartini in de 18e eeuw vormde met een violoncello speler, Vandini… waarbij ze ook de composities van Tartini’s discipelen laten weerklinken. Ze brachten al 3 prachtige CD’s uit gewijd aan het werk van Tartini en zijn tijdgenoten en navolgers in Frankrijk ook. Op de CD ‚Cantabile e suonabile‘ staan de piccolo sonates van Tartini centraal; een andere CD-opname ‚Continuo, addio!‘ plaatst dan weer Tartini, zijn discipelen en de eerste duetten voor viool en cello in perspectief; de meest recent uitgebrachte CD “Vertigo” laat de laatste onuitgegeven sonates van de meester uit Padua herleven. 

Bespreking van de CD‘s VERTIGO & CONTINO, ADDIO! met mooie foto’s in STRETTO (Magazine voor kunst, geschiedenis, filosofie, literatuur en muziek) door Michel Dutrieue (bron: www.stretto.be) 

CD VERTIGO 

« Sous les doigts de ces deux magnifiques complices, les sonates dans lesquelles Tartini a concentré l’expérience de tout son art, séduisent par un équilibre vivifiant, dont l’architecture chante d’autant plus que le naturel et la poésie y flamboient. Jusqu’à un vertige né de ce labyrinthe de variations goûteuses dans lesquelles on se plaît à se perdre, pour un opus qui porte bellement son nom. » (bron: ODB-Opera 26/09/2020) 

In het programma VIOLINO e VIOLONCELLO: IL DUELLO VIRTUOSO vertolken ze adembenemend werk van TARTINI (de fameuze ‘devil’s trill’) en van zijn Franse tegenhanger LECLAIR (techniek van de ‘doubles cordes’), maar ook van BONPORTI, het verbazingwekkende capriccio van MARINI (violist aan de San Marco in Venetië ten tijde van Monteverdi), naast een meesterwerk van de cellist DALL’ABACO en een betoverende bewerking van de ‘Chaconne’ voor orgel van PACHELBEL, met als kers op de taart CORELLI’s meest schitterende en opzwepende ‘La Follia’

The Devil’s Trill, also called The “Devil’s Trill” Sonata, byname of Violin Sonata in G Minor, sonata for violin and basso continuo by Italian composer Giuseppe Tartini, dating from about 1713 or, more likely, according to scholars of Tartini’s style, after 1740. (…) Tartini himself gave the work its byname, explaining that he had written down the piece after waking from a particularly vivid dream of the Devil playing a violin with ferocious virtuosity. He later stated that his sonata was but a shadow of what he had witnessed in the dream, for he was unable to capture on the page the Devil’s full intensity. 

About a quarter hour in length, the sonata begins in a reflective mood, with gently flowing violin lines (…) Frequent double-stops, requiring the violinist to play simultaneously on two adjacent strings, increase the technical challenges, even before the tempo quickens. After this languid introduction, the sonata charges forward with the violinist offering ever-new versions of earlier melodic fragments. Some variations are more overtly challenging than others, particularly those near the end of the piece, which are replete with not just double-stops but also trills, runs, and quick alternation of pitches high and low. 

(From: Betsy Schwarm/ www.brittanica.com) 

David Plantier vertelt ons meer over het fascinerende programma van 30 april: 

« Het bestaan van een duo voor viool en cello in de barokperiode kan als een verrassing komen, omdat het gebruik van basso continuo, als echte en universele steunpilaar gedurende meer dan 150 jaar, alomtegenwoordig is. De neiging om recente praktijken te standaardiseren houdt deze traditie in stand, waarbij wordt vergeten dat er al in de barok in de 17e eeuw ook andere interpretatiemogelijkheden bestonden, zoals blijkt uit het voorblad van talrijke bundels van vioolsonates. Maar het was vooral onder impuls van de grote violist Giuseppe Tartini, uit Padua, dat de gewoonten veranderden en de stilistische evolutie prompt volgde. In de zoektocht naar ‘mooie zang’ werden de lijnen en de harmonie eenvoudiger, terwijl de violistische techniek steeds virtuozer werd. Het gebruik van een harmonisch continuo-instrument werd optioneel, zo niet overbodig. Ook de cello emancipeerde zich en concurreerde in welsprekendheid en virtuositeit met de viool. Het Duo Tartini heeft zich verdiept in deze weinig bekende evolutie, in de muziek van Tartini in het bijzonder en die van zijn navolgers. Jaren van onderzoek hebben geresulteerd in een klankervaring die fascineert door de zuiverheid en volheid van de twee strijkinstrumenten. 

Tijdens de periode van isolatie in de lente van 2020 bood het duo 54 kleine dagelijkse concerten aan op het internet, genaamd ‘Apéro en Musique’, waarbij ze hun repertoire aanzienlijk hebben uitgebreid naar alle periodes van de barok. Het programma op 30 april, dat een periode van 150 jaar omspant, is de vrucht van deze intense creatieve periode. 

Het begint met een terugkeer naar de wortels van de vioolmuziek met het verbazingwekkende ‘Capriccio’ van Marini, violist aan de San Marco in Venetië ten tijde van Monteverdi, een stuk dat voor het eerst de polyfone mogelijkheden van de viool laat horen. Dit wordt gevolgd door een prachtige ‘Chaconne’ van Pachelbel, oorspronkelijk voor orgel, maar getranscribeerd door het Duo Tartini.    

Bonporti’s ‘Aria cromatica’ fascineert door de verweven chromatiek tussen de twee instrumenten en zijn expressiviteit. Het is één van de eerste echte duetten voor beide instrumenten. Het is duidelijk dat de bewondering van J.S. Bach voor Bonporti zich manifesteerde in het feit dat hij Bonporti’s werken vaak kopieerde. 

Jean-Marie Leclair, de grootste Franse violist uit het tijdperk van de Verlichting, is in zekere zin de Franse tegenhanger van Tartini: een teruggetrokken persoonlijkheid op zoek naar perfectie, mooie zang, vatbaar voor invloeden en gemakkelijke successen. Zijn dubbelsnarig spel, geprezen door zijn tijdgenoten, wordt perfect geïllustreerd in de ‘Sonate en Do Majeur’. Het eerste adagio geeft de illusie dat twee violen in achtste noten op de onveranderlijke bas spelen, terwijl de volgende delen het meesterschap van de componist laten horen zowel in het virtuoze als volkse karakter, vooral teder en elegant. 

Dall’Abaco’s ‘Capriccio’, afkomstig uit een handgeschreven verzameling van 12 stukken, maakt indruk met zijn gedurfde schrijfwijze met dubbele snaren voor de registers van de cello. 

De bibliotheek van Padua bezit het belangrijkste autografisch manuscript van Tartini’s werk, dat een dertigtal sonates voor viool en altviool bevat, waarvan de meeste onbegeleid. Hoewel deze sonates “piccolo sonata” genoemd zijn, zijn het toch belangrijke werken, doordrenkt met een grote zin voor poëzie, kenmerkend voor Tartini’s stijl. De sonate in sol mineur, bijvoorbeeld, maakt bijna permanent gebruik van de techniek van de dubbele snaren. Om dit technisch zeer goed uit te voeren vereist het grote vaardigheid van de uitvoerder. De toonaard van sol mineur geeft de langzame delen ernst en contemplatie, terwijl de snelle delen vervuld zijn van een vurige energie.  

Het laatste deel bevat een passage met trillers in dubbele snaren, geciteerd in de beroemde vioolmethode van Leopold Mozart, die gebruik maakt van de fameuze “duivelse trillers”. 

Corelli’s méér dan beroemde Follia tenslotte brengt ons terug naar de oorsprong van de barokmuziek op het Iberisch schiereiland. De versie van het Duo Tartini is doordrongen van de energie van zijn volkse inspiratie. » 

Een sprekende foto van David Plantier en Annabelle Luis jaren terug… 

 

Tijdens de CULTURELE WANDELING ‘MET JO BERTEN AAN HET MINNEWATER’ zal JO BERTEN, auteur van 13 boeken, ook zijn boeiend recent verschenen boek ‘Brugge, stad van water’ toelichten dat ook (gesigneerd) te koop wordt aangeboden dankzij boekhandel Raaklijn. 

VIOLINO e VIOLONCELLO: IL DUELLO VIRTUOSO is een vijfde concert in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek. 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 30 april 2023 Begijnhof (Brugge, BE)

14u15 CULTURELE WANDELING ‘Met Jo Berten aan het Minnewater’

Voorafgaand aan het concert om 14u15 (vertrekpunt voor de ingang van de Begijnhofkerk) is er een boeiende CULTURELE WANDELING ‘MET JO BERTEN AAN HET MINNEWATER’ met onder meer een bezoek aan het Begijnhof en de Begijnhofkerk Sint Elisabeth, werelderfgoed van de UNESCO. Tussendoor is ook een koffiepauze* met de gids voorzien waarbij zijn begeesterend recent verschenen boek ‘Brugge, stad van water’, zal worden toegelicht en ook (gesigneerd) te koop wordt aangeboden dankzij boekhandel Raaklijn. Jo Berten heeft ondertussen al 13 boeken op zijn naam staan en weet als geen ander te boeien met zijn kennis van de geschiedenis van Brugge doorspekt met ontelbare anekdotes. Na de koffiepauze neemt hij iedereen tot slot mee in de Begijnhofkerk waar hij bijzondere details toelicht. 

16u30 CONCERT VIOLINO e VIOLONCELLO: DUELLO VIRTUOSO door DUO TARTINI —
DAVID PLANTIER (barokviool) & ANNABELLE LUIS (violoncello)

Het concert begint om 16u30 met het VOORPROGRAMMA: DE KRACHT VAN JONGE MUSICI. Aansluitend neemt het briljante DUO TARTINI ons mee op een virtuose tijdreis van anderhalve eeuw!  

Opgericht in 2015, door DAVID PLANTIER (CH), één van Europa’s beste violisten, en zijn partner, de zeer begaafde celliste ANNABELLE LUIS (FR). Vorige zomer waren ze met Duo Tartini ook nog te gast op het Festival Oude Muziek Utrecht. 

18u30 MEET-AND-GREETS

Na het concert is er een MEET-AND-GREETS met de musici en kan de uitzonderlijke barokviool van Guadagnini (Parma) gebouwd in 1766, van dichtbij worden bewonderd, alsook de violoncello van Chappuy (1777, Parijs); er zal ook een inspirerend aanbod van (gesigneerde) CD’s zijn van beide musici.

18u45 MEET-AND-EAT

Langer nagenieten kan tijdens de gezellige MEET-AND-EAT* in één van de meest bekoorlijke plekjes van Brugge, aan de ingang van het Begijnhof, in Restaurant Maximiliaan Van Oostenrijk (op 100 meter van de Kerk) en dat in aanwezigheid van David Plantier & Annabelle Luis. Zij kijken er naar uit dit samen met u te mogen delen. (Aub tijdig reserveren voor di 23/4 met een mailtje naar earlymusic@passionbeyondbach.com) 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen voor dit bijzondere concert met deze twee virtuoze musici en dit samen met u te mogen
be-LEVEN, in grote verbondenheid met elkaar en deze twee virtuoze musici!
 

Hieronder vindt u het volledige concertprogramma, VIOLINO e VIOLONCELLO: DUELLO VIRTUOSO, dat zal weerklinken alsook de biografieën van
de musici.
 

CONCERTPROGRAMMA VIOLINO e VIOLONCELLO: DUELLO VIRTUOSO

Duo's en sonates voor viool en violoncello
Duo Tartini

David Plantier, Viool, G.B. Guadagnini, Parma 1766

Annabelle Luis, Violoncello, N.A. Chappuy, Paris 1777

David Plantier,
Viool, G.B. Guadagnini, Parma 1766

Annabelle Luis,
Violoncello, N.A. Chappuy, Paris 1777

Biagio Marini (1594 – 1663) 

Capriccio per suonare il Violino in modo di lira 

Johann Pachelbel (1653 – 1706) 

Ciacona pour violon et violoncelle en la mineur  
(Arrangement de la chaconne pour orgue par le Duo Tartini) 

Francesco Antonio Bonporti (1672 – 1749)

Aria cromatica e variata en la mineur  

Jean-Marie Leclair (1697 – 1764) 

Sonate pour violon et violoncelle en Do Majeur Op.5 n°10 
Adagio – Allegro assai – Aria – Tambourin 

Giuseppe Dall’Abaco (1710 – 1805) 

Capriccio n°6 en mi mineur pour violoncelle seul

Giuseppe Tartini (1692 – 1770) 

Sonate en sol mineur B.g1 
Andante – Allegro – Affetuoso – Allegro assai 

Arcangelo Corelli (1653 – 1713) 

Follia Op.5 n°12 

BIOGRAFIEËN

BIOGRAFIE DAVID PLANTIER

David Plantier begon al op vijfjarige leeftijd viool te spelen. Van jongs af aan gefascineerd door barokmuziek, specialiseerde hij zich in barokviool aan de Schola Cantorum te Basel, in de klas van de gekende violiste Chiara Banchini.

Hij speelde al heel snel samen met de belangrijkste Europese ensembles. Al jaren is hij een veelgevraagde eerste violist en solist door de meest gerenommeerde barokdirigenten. Hij werkte samen met René Jacobs, Chiara Banchini, Martin Gester enz. Hij was eerste viool van het Zwitserse orkest ‘La Cetra’, dat hij ook dirigeerde tijdens twee CD-opnames van concerten en suites van Brescianello en Venturini.

Sinds 2009 is hij eerste viool van het gerenommeerde ‘Concert d'Astrée’, dat gedirigeerd wordt door Emmanuelle Haïm. Hij werkt ook regelmatig samen met het ‘Concert des Nations’ van Jordi Savall en het ensemble ‘Café Zimmermann’.

Als pionier onthult hij in 2004 de vioolsonates van Westhoff, waarbij ook zijn ensemble ‘Les Plaisirs du Parnasse’ wordt gecreëerd, waarmee hij van dan af wordt uitgenodigd op de grootste festivals in Europa en Japan. Het ensemble wijdt zich toe aan de herontdekking van weinig bekende parels van composities, en werpt een vernieuwend licht op de grote meesterwerken van het repertoire (de vier jaargetijden, de kunst van de fuga, de grote vioolconcerten). Al zijn opnames zijn internationaal lovend ontvangen. De komende jaren zal het ensemble zich concentreren op Jean-Marie Leclair en de invloedrijke Franse school voor viool. Een CD met de sonates van Leclair is recent verschenen bij Ricercar en werd ondertussen met verschillende prijzen bekroond waaronder een ‘Diapason d’Or’.

Als fervent verdediger van de muziek van Tartini richtte hij in 2015 samen met celliste Annabelle Luis het ‘Duo Tartini’ op, om het duo dat in de 18e eeuw werd gevormd door Tartini en zijn cellist Vandini, te laten herleven. Deze formatie biedt nieuwe perspectieven voor de interpretatie van dit repertoire en ook nieuwe klankervaringen. Drie CD's zijn het resultaat van dit intensieve onderzoek: "Cantabile e suonabile", waarin de piccolo sonates van Tartini centraal staan; "Continuo, addio!", dat Tartini, zijn discipelen en de eerste duetten voor viool en cello in perspectief plaatst; en tenslotte "Vertigo", dat de laatste onuitgegeven sonates van de meester uit Padua doet herleven, om in 2020 ook het Tartini-jaar te vieren.

David Plantier doceert barokviool aan de Schola Cantorum te Basel en bespeelt een viool van Giovanni Battista Guadagnini uit 1766.

BIOGRAFIE ANNABELLE LUIS

Na een gouden medaille in moderne cello in Lyon en een diploma musicologie, wendde Annabelle Luis zich tot de barokcello, die ze eerst bestudeerde bij Marion Middenway voordat ze naar het CNSMD in Lyon ging. Dankzij het Erasmusprogramma studeerde ze bij Bruno Cocset aan de Haute École de Genève. Ze behaalde het Diplôme d'Etudes Supérieures van het CMSMD van Lyon in 2006.

Sindsdien neemt ze met veel plezier deel aan het diepgaande onderzoek naar strijkerssonoriteiten onder leiding van Hervé Niquet en het ’Concert Spirituel’ en speelt ze ook met ‘Le Concert d'Astrée’ (Emmanuelle Haïm). Met deze orkesten en vele andere werkte ze mee aan talrijke opnames.

Annabelle speelt regelmatig continuo bij ’La Simphonie du Marais’ (Hugo Reyne) en bij ’Stradivaria’ (Daniel Cuiller), maar ze werkt vooral zeer veel samen met Héloïse Gaillard en Violaine Cochard als celliste van het ensemble ’Amarillis’. De verschillende programma's laten haar toe meerdere universums te verkennen: van barok tot hedendaagse muziek met Gérard Pesson, over jazz met Louis Sclavis. Ze heeft al zeer veel CD’s met kamermuziek opgenomen waarin ze zich ten volle kan uitdrukken.

Samen met de getalenteerde violist David Plantier vormt ze het Duo Tartini. Zij namen na jarenlang onderzoek reeds verschillende CD’s samen op: ‘Cantabile e suonabile’, ’Continuo, Addio!’ waarin de cello in virtuositeit concurreert met de viool in de eerste duetten die voor zo’n duo zijn geschreven, en de CD Vertigo. Ze vervoegt ook het ensemble ‘Les Plaisirs du Parnasse’ in een programma waarin de cello zich emancipeert uit zijn rol als begeleider.

Een deel van haar tijd besteedt ze aan lesgeven, aan het CRR van Lyon en aan Saint-Genis Laval.

TICKETS

Een inspirerend radiospotje waarin je reeds een glimp opvangt van ‘Violino e violoncello: duello virtuoso’ en dat te horen is op alle zenders van de VBRO.

KAARTEN

€22 CONCERT in VVK (€27 aan de Kassa op 30 april) 

€30 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan) 

€32 CULT. WANDEL. om 14u15 + CONCERT 

€40 STEUNKAART CULT. WANDEL. om 14u15 + CONCERT
(plaats vooraan)

KAARTVERKOOP CONCERT
(MET/ZONDER CULTURELE WANDELING)

 

* Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u,
Zo van 10u tot 14u.
** Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u.

KAARTVERKOOP CONCERT

  • Boekhandel Raaklijn — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
  • Per overschrijving naar: Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: concert + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en) 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 30 april 2023 — Begijnhof (Brugge, BE)

14u15 CULTURELE WANDELING ‘Met Jo Berten aan het Minnewater’

Vertrekpunt voor de ingang van de Begijnhofkerk; tussendoor koffiepauze* met de gids. 
Reserveren samen met het concert via In & Uit Brugge. 

16u30 CONCERT VIOLINO e VIOLONCELLO: DUELLO VIRTUOSO door DUO TARTINI — DAVID PLANTIER (barokviool) & ANNABELLE LUIS (violoncello)

Diapason d’Or voor CD ‘Violin sonatas’ van Leclair/ Talloze CD-opnames met gerenommeerde ensembles/ Virtuose tijdreis van 150 jaar: meesterwerken van de geniale Tartini (de fameuze ‘devil’s trill’) & zijn Franse evenknie Leclair (techniek van de ‘doubles cordes’), maar ook van Bonporti, Marini, Pachelbel & het briljante ‘La Follia’ van Corelli / Barokviool, G.B. Guadagnini (Parma, 1766) & Violoncello, N.A. Chappuy (Parijs, 1777) / Voorprogramma DE KRACHT VAN JONGE MUSICI. 

18u45 MEET-AND-EAT*

in Restaurant Maximiliaan Van Oostenrijk in aanwezigheid van
David Plantier & Annabelle Luis. Reserveren per mail voor di 23/4
naar
earlymusic@passionbeyondbach.com 

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat in Restaurant Maximiliaan Van Oostenrijk rond 18u45: earlymusic@passionbeyondbach.com 

De bijzondere en unieke Begijnhofkerk Sint Elisabeth is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, zonder trappen en met brede toegangsdeuren. Onder ‘PRAKTISCH leest u meer.

PRAKTISCH

WAAR

Om 14u15:

Vertrekpunt Culturele wandeling o.l.v. Jo Berten buiten voor de ingang van de Begijnhofkerk 

Om 16u30: 

Begijnhofkerk van het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde 

Begijnhof 

8000 Brugge 

 

Rond 18u45: 

Restaurant Maximiliaan Van Oostenrijk bevindt zich op 100m wandelafstand van de Begijnhofkerk,
vlak aan de ingang van het Begijnhof en het Minnewater. 
 

Wijngaardplein 16 

8000 Brugge 

Hier kan je ook de menukaart zien en foto’s: http://www.maximiliaanvanoostenrijk.be/ 

BEREIKBAARHEID

De Kerk is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, zonder trappen en met brede toegangsdeuren.

Toegankelijkheid 

Uitbating gedeeltelijk toegankelijk 

Je neemt best de ingang die het dichtst bij het Minnewater ligt om het steile brugje te vermijden. Je zal even moeten oversteken over bolle kasseien, maar de volledige binnencirkel van het Begijnhof bestaat uit vlakke en goed berijdbare kasseien. Kerk en shop toegankelijk, museum niet.
(Bron: www.visitbruges.be)
 

 

MET DE AUTO 

De Begijnhofkerk is niet direct bereikbaar met de wagen, maar het is mogelijk om eventueel iemand tot daar te voeren en te laten uitstappen. 

Op enkele honderd meter afstand kan er makkelijk geparkeerd worden: 

  • In de Professor Dokter J. Sebrechtstraat kan men betalend parkeren 
  • Publieke Parking Katelijne, in de Katelijne straat 
  • Publieke Parking Oud Sint-Jan 
  • Naast het station van Brugge kan heel voordelig geparkeerd worden (Kaartje onderaan bijgevoegd)

MET DE FIETS 

Het Begijnhof is autovrij, ideaal voor wie met de fiets komt. 
Het dichtstbijzijnde fietsknooppunt is de Kathelijnepoort.

MET HET OPENBAAR VERVOER  

Het Begijnhof ligt vlakbij het Staion van Brugge, op 5 minuutjes loopafstand van de Begijnhofkerk. 

De dichtstbijzijnde bushalte: 502112 Brugge Haven (bron: www.vistbruges.be) 

Sanitaire voorziening 

Er is een publiek toilet voor vrouwen, mannen en mindervaliden in het Minnewaterpark, open van maandag tot zondag 9u-19u (zie kaartje hieronder).

CONTACT

VOOR ALLE INFO 

(ook voor reservaties voor de Meet-and-eat in Restaurant Maximiliaan Van Oostenrijk rond 18u45) 
earlymusic@passionbeyondbach.com 

 

EARLY MUSIC — LAST MINUTE 
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar,
maar ook voor het milieu en zeker voor U!
 

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502

TERUGBLIK