In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:
Zondag 4 mei 2025 – 17u
CONCERT OPGENOMEN DOOR DE NEDERLANDSE CONCERTZENDER
Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof (Brugge, BE)
16u Voorprogramma:
exclusieve uiteenzetting door Jo Berten over ‘Musée de Béguines’.
INTERNATIONAAL GERENOMMEERDE CELLISTE LUCIA SWARTS & MEESTER-KLAVECINIST SIEBE HENSTRA, gekend van NEDERLANDSE BACHVERENIGING & ALL OF BACH/ verrukkelijk BAROKBOEKET van SONATAS, van de TE ONTDEKKEN R. GRECO, van de virtuose BARRIÈRE, alsook VARIATIES op LA FOLIA van A. SCARLATTI, èn natuurlijk J.S. BACH & VIVALDI/ de NEDERLANDSE CONCERTZENDER neemt op/ VOORPROGRAMMA door JO BERTEN, ere-voorzitter Kon. Gidsenbond Brugge & auteur (14 boeken)/ PRESENTATIE: BART STOUTEN, gekend van KLARA.
PROGRAMMA
CONCERT OPGENOMEN DOOR DE NEDERLANDSE CONCERTZENDER
Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof (8000 Brugge, BE)
17u EEN ONGEHOORD BAROKBOEKET! EEN FEEST!
De INTERNATIONAAL GERENOMMEERDE CELLISTE LUCIA SWARTS & MEESTER-KLAVECINIST SIEBE HENSTRA, gekend van NEDERLANDSE BACHVERENIGING & ALL OF BACH, schenken u een verrukkelijk BAROKBOEKET! SONATAS van de TE ONTDEKKEN R. GRECO, van de virtuose BARRIÈRE, alsook VARIATIES op LA FOLIA van A. SCARLATTI, èn natuurlijk J.S. BACH & als kers op de taart: VIVALDI !
De NEDERLANDSE CONCERTZENDER neemt op.
VOORPROGRAMMA om 16u (tot 16u40) met door JO BERTEN, ere-voorzitter Kon. Gidsenbond van Brugge & West-Vlaanderen, en auteur van 14 boeken. (Deuren open om 16u, vrije toegang op vertoon concertticket.)
De PRESENTATIE is in handen van BART STOUTEN, erg geliefd en gekend van zijn tijd bij KLARA.
Nadien volgt een MEET-AND-GREETS. Er is ook nog een gezellige MEET-AND-EAT* in Restaurant ‘t Huidevettershuis voor wie dat wenst.

We kijken er naar uit u te verwelkomen op zondag 4 mei 2025 om 17u voor ons 21STE CONCERT. Ja, we hebben iets te VIEREN in de prachtige BAROKKE BEGIJNHOFKERK SINT ELISABETH te BRUGGE, werelderfgoed van de UNESCO.
Het VERSTILDE, SCHILDERACHTIGE BRUGSE BEGIJNHOF vertelt ons vandaag een uitzonderlijk verhaal van 800 JAAR BEGIJNENTRADITIE: als stad voor vrije, economisch zelfstandige, religieuze vrouwen (leken) van verschillende nationaliteiten!
Dit schitterend allegro uit een Sonate van Vivaldi zal ook op 4 mei weerklinken!
***
De YouTube video met Lucia Swarts’ pakkende uitvoering van BWV 1007, die werd opgenomen voor All of Bach, kan u hier bekijken.
De opname is ondertussen 3,5 miljoen keer bekeken en kreeg 58.000 likes!
Op 4 mei vertolkt ze voor u de allemande en sarabande uit deze suite in G groot, waar ze in deze YouTube video ook meer over vertelt.

Eerste celliste bij de Nederlandse Bachvereniging. Docent moderne en historische cello Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Ze werkte met de grootste barokspecialisten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Sigiswald Kuijken, René Jacobs…
L’amour a besoin d’un secret.
— Georges Rodenbach —

De barokke Brugse Begijnhofkerk Sint Elisabeth.

Het ‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’ met witgeschilderde gevels en verstilde kloostertuin werd gesticht in 1245. In dit stukje werelderfgoed leefden vroeger begijnen, geëmancipeerde vrouwen die weliswaar leek waren, maar er toch een vroom en celibatair leven op na hielden. Al eeuwenlang wordt het Brugse begijnhof ononderbroken bewoond. Vandaag wonen er enkele zusters van de Orde van Sint-Benedictus, enkele zuster van de Orde Sint Vincentius A Paulo en alleenstaande Brugse vrouwen.

Lucia Swarts in de Begijnhofkerk te Brugge.
Foto met dank aan Leo A. De Bock.
Harmonie kost tijd.
— Lucia Swarts —

Hier vangt u een glimp op van een levendige Sonata vertolkt door Lucia Swarts en Siebe Henstra, uit hun CD ‘The Italian Origins of the Violoncello’.

Siebe Henstra is vast verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging als organist/klavecinist. Als virtuoos klavierspeler gaf hij wereldwijd concerten, onder leiding ook van dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Sigiswald Kuijken…
Siebe Henstra bouwde op zijn 16de zijn eerste klavecimbel, en studeerde onder meer bij Ton Koopman en Gustav Leonhardt in Amsterdam.
In deze ontroerende YouTube video voor All of Bach vertelt hij over zijn leermeester Gustav Leonhardt.
***
Siebe Henstra werkte reeds mee aan een 75-tal CD-opnames. Een opname van Sweelinck werd onderscheiden met een Edison, met een Preis der deutschen Schallplattenkritik en een 10 in luister.
Hier leest u zijn uitgebreide biografie en kan u zijn website bezoeken.

De opzwepende ‘La Folia’ van Alessandro Scarlatti die Siebe Henstra zal vertolken, is één van de oudste thema’s in de Europese muziek, meer dan 150 componisten lieten zich hierdoor inspireren…
Om 17u voeren de INTERNATIONAAL GERENOMMEERDE CELLISTE LUCIA SWARTS & MEESTER-KLAVECINIST SIEBE HENSTRA — al vele jaren een DUO, ook voor CD-opnames — u in de BAROKKE BEGIJNHOFKERK, op onovertroffen wijze mee DOOR EUROPA. Ze schenken u een VERRASSEND-KLEURRIJK BAROKBOEKET van SONATAS, van de TE ONTDEKKEN Italiaanse R. GRECO, van de virtuose Franse cellist J.B. BARRIÈRE, over W. DE FESCH (Belgische roots), alsook VARIATIES op LA FOLIA van A. SCARLATTI, èn natuurlijk de grote J.S. BACH en met ALS KERS OP DE TAART: VIVALDI! Het concert wordt opgenomen door de NEDERLANDSE CONCERTZENDER.
Beide musici zijn vast verbonden aan de WERELDBEKENDE NEDERLANDSE BACHVERENIGING, speelden met de meest gekende ensembles OVER GANS DE WERELD, werkten mee aan TIENTALLEN CD’S en aan video’s voor ALL OF BACH (MILJOENEN VIEWS).
Lucia Swarts vertelt over het programma van 4 mei:
We brengen u werken van componisten uit Duitsland, Italië, Nederland/Engeland en Frankrijk.
Rocco Greco (1650-?1717), violist en componist werd geboren in Napels en bleef daar zijn hele leven. Hij gaf vioolles aan het conservatorium van Napels en speelde als concertmeester n de Koninklijke Kapel. De sonate, die gespeeld wordt, is onlangs, in een verzameling van 28 korte Sonatas à due Viole gevonden in de bibliotheek van Napels en nog niet uitgegeven en misschien zelfs nog niet eerder gespeeld.
Alessandro Scarlatti (1660-1725) was een Italiaans componist, geboren in Pallermo, vader van de beroemde Domenico Scarlatti. Hij schreef veel opera’s, cantates en oratoria. Componisten als Händel kwamen bij hem studeren om de kunst van de opera te leren.
Jean-Baptiste Barrière (1707-1747) was een Frans cellist en componist. Hij schreef maar liefst vier bundels sonates voor cello en basso continuo. Hij was aanvankelijk begonnen als violist, maar werd vanwege de opkomende populariteit van de cello, cellist, en daarmee één van de beroemdste en meest virtuoze cellisten van zijn tijd.
J.S. Bach (1685-1750), de grote Johann Sebastian Bach, is waarschijnlijk bij iedereen bekend. Hij schrijft rond zijn 35ste levensjaar 6 solosuites voor cello, waarvan er een paar delen uit de eerste suite BWV 1007 gespeeld zullen worden.
Willem de Fesch (1687-1761) werd geboren in Alkmaar, maar zijn vader kwam uit België. Hij speelde viool in verschillende steden, maar moest vanwege slecht gedrag een aantal keren naar een andere baan zoeken en komt uiteindelijk op het einde van zijn leven in Engeland terecht waar hij in 1750 de zes sonates voor cello en basso continuo schrijft.
Antonio Vivaldi (1678-1741) violist, beroemd componist en priester, schrijft maar liefst 28 celloconcerten en negen cellosonates voor de meisjes van het weeshuis waaraan hij als docent verbonden was.
Van Vivaldi wordt gezegd dat hij sneller kon componeren dan zijn kopiisten konden overschrijven.

Luister alvast naar een stukje uit deze prachtige CD-opname van Lucia Swarts en Siebe Henstra, dit ontroerend-mooie largo van één van de Sonates voor cello van Vivaldi krijgt u ook te horen op 4 mei!
LUCIA SWARTS, OUD-LEERLING VAN ANNER BIJLSMA, speelt sinds 1983 als eerste celliste mee in het orkest van de NEDERLANDSE BACHVERENIGING. Van 1982 tot 2018 speelde ze mee met het Asko/Schoenberg Ensemble. Naast haar solorecitals musiceert ze ook in andere ensembles zoals het Residentie Bach Ensemble en het Tulipa Consort. Ze doceert aan het KONINKLIJK CONSERVATORIUM VAN DEN HAAG. Naast de TIENTALLEN CD’S waar ze aan meewerkte, bracht ze ook 7 solo solo CD`s uit. In 2019 kwam bij het label Challenge Classics haar schitterende dubbel-CD uit met de zes cello solo suites van J.S. Bach.

Op 4 mei speelt Lucia Swarts op een cello naar Pieter Rombouts, gemaakt door Gudrun Kremeier te Amsterdam in 2016.
Een kopie naar het instrument dat ze in deze video laat zien…
***
Hier kan u haar indrukwekkende biografie lezen.
SIEBE HENSTRA is vast verbonden aan de NEDERLANDSE BACHVERENIGING als organist/klavecinist. Als virtuoos klavierspeler gaf WERELDWIJD CONCERTEN. Onder leiding van dirigenten als GUSTAV LEONHARDT, FRANS BRÜGGEN, SIGISWALD KUIJKEN EN JOS VAN VELDHOVEN werkte hij mee aan TALLOZE CD-, RADIO-, TV-, PLAAT- EN OPERAPRODUCTIES en aan de WEBSITE WWW.ALLOFBACH.COM, die u zeker moet bekijken ook.

Siebe Henstra zal in de Begijnhofkerk te Brugge een prachtig klavecimbel bespelen, gebouwd door Titus Crijnen (Amsterdam 1992) naar Johannes Ruckers, Antwerpen 1638.
In deze video van een adembenemende Bach-opname voor All of Bach kan u het instrument zien en horen.
Het concert op 4 mei om 17u wordt ook terug live OPGENOMEN en naderhand uitgezonden dankzij de NEDERLANDSE CONCERTZENDER (website), die in 2024 BEKROOND werd met de prestigieuze Nederlandse radioprijs de ZILVEREN REISZMICROFOON!

De verschillende Oude Muziekprogramma’s van de NEDERLANDSE CONCERTZENDER waarvan LEO AUGUST DE BOCK de productie en/of presentatie doet zijn onder meer Nuove Musiche en L’Esprit Baroque.
Luister zeker ook naar deze recente uitzending van CONCERTZENDER LIVE met ons concert ‘CONCERT SPIRITUEL’ van 22 november in de Kapel O.L.V.-Hemelvaart van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge, dankzij Leo August De Bock.
Met de grootste dank aan de meesterlijke countertenor ALEXANDER SCHNEIDER & luitist MATTHIAS SPAETER!
Voor het programma CONCERTZENDER LIVE neemt Leo De Bock concerten op in Nederland en België. Alle themakanalen Oude Muziek van de Nederlandse Concertzender vindt u hier.

Leo A. De Bock (°1959) was 20 jaar verbonden aan de VRT: als documentairemaker, nethoofd van Canvas en hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst; Zijn documentaires werden wereldwijd bekroond en uitgezonden. Na de VRT was hij tien jaar lang woordvoerder en communicatiedirecteur op verschillende federale en Vlaamse kabinetten. Sinds een paar jaar werkt hij als programmasamensteller, opnametechnicus en presentator voor de Nederlandse Concertzender en maakt hij audiodocumentaires voor Otheo.
Ga zitten, kijk aandachtig naar het Belfort. Van de acht galmgaten zie je er slechts twee volledig, waar je ook bent in de stad. Het zijn de ogen van het belfort. Het belfort blijft een personage. Rodenbach zag het voor het eerst. Merci, Georges.
— Jo Berten —
Bron: Literaire Wandeling 3 – Georges Rodenbach, door Jo Berten, uitgeverij UGW, p. 58.

MUSÉE DE BÉGUINES
Georges Rodenbach
In 1894 publiceert Rodenbach ‘Musée de Béguines’, een wat miskend werk, en schande, nog steeds niet vertaald in het Nederlands. Het is een bundel losse verhalen die zich telkens afspelen in een begijnhof.
Tussen elk verhaal last hij zeer intimistische beschouwingen in, stillevens als het ware, over hun nonnenkap, over paternosters, klokken, tuintjes, kaarsen, bloemen… Ware prozapoëmen.
— Jo Berten —
Bron: Literaire Wandeling 3 – Georges Rodenbach, door Jo Berten, uitgeverij UGW, p.15.
MÉÉR NOG! Op 4 mei om 16u (tot 16u40, vrije toegang op vertoon concertticket) schenkt JO BERTEN, ERE-VOORZITTER VAN DE KONINKLIJKE GIDSENBOND van Brugge en West-Vlaanderen, en AUTEUR van 14 boeken, u een EXCLUSIEVE UITEENZETTING. Hij leidt u met zijn originele kijk op RODENBACHS ondergewaardeerde novellenbundel MUSÉE DE BÉGUINES, als eerste binnen in de BESLOTEN WERELD VAN DE BEGIJNHOVEN EN BEGIJNEN… en L’AMOUR A BESOIN D’UN SECRET, zoals Georges Rodenbach schrijft!
JO BERTEN (°1944), licentciaat romaanse filologie, schreef een 14-tal werken, steeds vanuit onvermoede invalshoek. Hij VERDIEPT ZICH AL HEEL GERUIME TIJD IN HET OEUVRE VAN RODENBACH en is ook een GROOT KENNER VAN DE FRANSTALIGE LETTERKUNDE.
Recent verschenen van de hand van Jo Berten ook GEORGES RODENBACH — LITERAIRE WANDELING uitgebracht door Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring (UWG), en het met anekdotes doorspekte ‘Brugge, stad van water. Biografie van een stad.’, verschenen bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Hier leest u één van de lovende besprekingen, hier door Michel Dutrieue in ‘Stretto’, met mooie foto’s ook.

Georges Rodenbach (1855 – 1898)
26 januari 1888 : Vestigt zich definitief in Parijs. Wordt er correspondent van ‘Journal de Bruxelles’. Wat later wordt hij ook vaste medewerker van het blad Figaro.
Hij raakt er bevriend met niet de minsten uit de Franse literatuur : Alphonse Daudet, Edmond de Goncourt en de voorlopers van het symbolisme : de proza- en dramaschrijver Villiers de l’Isle-Adam en de dichter Stéphane Mallarmé. Hij leert er ook Auguste Rodin kennen, van wie hij het werk met vuur verdedigt in de Figaro.

De witte oogstrelende geveltjes en de hoge, immer zacht ruisende populieren op het binnenplein, zijn stille getuigen. Ze voeren je mee naar eeuwen terug, het lijkt alsof de tijd er bleef stilstaan…

De PRESENTATIE op 4 mei is in de goede handen van MEESTER VAN HET WOORD, BART STOUTEN. Hij is bekend als AUTEUR (24 bundels) en werkte mee aan meer dan 10.000 UITZENDINGEN als RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR voor de VRT en Klara. Hij is erg gekend en nog meer geliefd bij alle liefhebbers van klassieke muziek, vooral als de voormalige warmhartige stem van het dagelijkse vooravondprogramma DE TUIN VAN EDEN (2000-2010) en van zijn legendarische, voormiddag vullende, KLASSIEK LEEFT (2013-2021) op Klara.
In zijn laatst-geboren roman ZONDE VAN DE HEMEL – een uiterst subtiele en sprankelende AUTOBIOGRAFICTIE boordevol troost – vervlecht Bart Stouten weer eens meesterlijk meerdere verhaallijnen.
Hier kan u de volledige biografie van Bart Stouten lezen
en zijn website bezoeken.

In 2013 werd Bart Stoutens bundel ‘Kersen eten om middernacht‘ bekroond met de ‘Grote Inktslaaf Literatuurprijs’. In Roeselare mocht hij in 2021 de ‘Zilveren Rodenbachpen‘ in ontvangst nemen. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen! Op 24 september 2024 werd hij tot derde ereburger van Borgloon uitgeroepen, op basis van zijn carrière als radiomaker, literator en kunstverdediger.
CONTACT.
Het begint met een blik.
Een blik in een wereld waarin iedereen steeds maar wegkijkt, bang om niet anoniem te blijven.
Mensen laten hun blik vallen op de grond en rapen hem niet op. Ik kijk mensen aan.
En soms glimlach ik, als de kust veilig is.
Want ik geloof in de glimlach.
Ik wil contact.
— Bart Stouten —

Siebe Henstra, zittend voor een oor- en oogstrelende kopie van een Muselaer van Ruckers, gebouwd door Louis van Emmerik in 1977.
Rond 18u35 volgt een MEET-AND-GREETS, waarbij u zeker ook van dichtbij de instrumenten van de musici kan bewonderen.
Wie dat wenst kan nog langer nagenieten tijdens de altijd GEZELLIGE MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van LUCIA SWARTS en SIEBE HENSTRA, alsook van BART STOUTEN, vanaf 18u40 tijdens de MEET-AND-EAT* in RESTAURANT ’T HUIDEVETTERSHUIS, Huidenvettersplein 10 (op 1000 m).
Een restaurant, verzorgd met klassieke schotels in een sfeervol kader, gelegen op één van de mooiste plekjes van Brugge. Reserveer vóór 29/4 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com
*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

Restaurant ’t Huidevettershuis, herbouwd in zijn huidige vorm in 1680/ Heerlijke Vlaamse keuken.

’t Huidevettershuis
Reeds in 1302 was deze aangename plaats gekend als de ‘hudewettersdam’, waar de huidevetters afspraken maakten…
De huidevetters waren lid van de rijke en invloedrijke gilde van de leerlooiers. Ze woonden niet enkel in het grootste huis van het plein, maar ze hadden ook het gebruik van het ganse pleintje tot in 15de eeuw.
Vroeger konden de twee ingangen van het pleintje afgesloten worden door twee solide poorten, maar de stadsautoriteiten namen deze weg om de macht van de huidevetters in te tomen.
Nu zijn daar nog enkele sporen van overgebleven. Het blasoen bevindt zich in het midden van het pleintje: twee leeuwen en een weegschaal die dienden om de vellen te wegen. Het ambachtshuis van de huidevetters dateert van 1450. De rijke huidevetters verwerkten er de dierenhuiden tot veel gevraagd leder. Het werd herbouwd tot zijn huidige vorm in 1680.

«EEN ONGEHOORD BAROKBOEKET! EEN FEEST!» op zondag 4 mei is een 21ste cultureel event in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek, en wat extra licht in deze wereld wil brengen…
We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen op dit uitzonderlijk moment, en de magie van deze uren samen met u te delen en te be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen).
PROGRAMMA

EEN ONGEHOORD BAROKBOEKET! EEN FEEST!
Met Lucia Swarts (cello) & Siebe Henstra (klavecimbel).
Rocco Greco (1660-1717)
Uit: Sonate à due
Sinfonia decima in C groot
Largo
Corrente
Alessandro Scarlatti (1660-1725)
Sonata nr. 1 in d-klein voor vc/bc
Largo
Allegro
Largo
A tempo Giusto
A. Scarlatti (1660-1725)
La Folia Variaties voor klavecimbel solo
Jean-Baptiste Barrière (1707-1747)
Sonata Nr I in e-klein voor vc/bc
Allemande
Adagio
Allegro
***
J.S. Bach (1685-1750)
Allemande en Sarabande uit: suite in G, BWV 1007 voor cello solo
Willem de Fesch (1687-1761)
Sonata Opus 8 Nr.1 in d-klein voor vc/bc
Largo
Allegro
Ariette
Minuetto I, II
Antonio Vivaldi (1678-1741)
Sonata in Bes groot voor vc/bc
Largo
Allegro
Largo
Allegro
Lucia Swarts, cello naar Pieter Rombouts, gemaakt door Gudrun Kremeier Amsterdam 2016.
De strijkstok is gemaakt door Louis Emilio Rodriquez, Den Haag.
Siebe Henstra, klavecimbel gebouwd door Titus Crijnen (Amsterdam 1992) naar Johannes Ruckers, Antwerpen 1638.
TICKETS
KAARTEN
€25 CONCERT in VVK (€30 aan de kassa op 4 mei)
€35 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam)
KAARTVERKOOP CONCERT
- In & Uit [Concertgebouw]1
— ’t Zand 34, 8000 Brugge
— www.ticketsbrugge.be
— Tel.2 078 15 20 20
- Boekhandel Raaklijn
— Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
- Per overschrijving naar Passion Beyond Bach
— BE90 0018 6264 5732
— met vermelding van: event + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en)
1Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u, Zo van 10u tot 14u.
2Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u.
We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen om dit 21ste event «EEN ONGEHOORD BAROKBOEKET! EEN FEEST!» samen met u te delen en te be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen).
PROGRAMMA OVERZICHT
Zondag 4 mei 2025
Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof (8000 Brugge, BE)
17u EEN ONGEHOORD BAROKBOEKET! EEN FEEST!
16u Voorprogramma: exclusieve uiteenzetting door Jo Berten over “Musée De Béguines” van G. Rodenbach. (Deuren open om 15u45, vrije toegang op vertoon concertticket, tot 16u40)
INTERNATIONAAL GERENOMMEERDE CELLISTE LUCIA SWARTS & MEESTER-KLAVECINIST SIEBE HENSTRA, gekend van NEDERLANDSE BACHVERENIGING & ALL OF BACH/ verrukkelijk BAROKBOEKET van SONATAS, van de TE ONTDEKKEN R. GRECO, van de virtuose BARRIÈRE, alsook VARIATIES op LA FOLIA van A. SCARLATTI, èn natuurlijk J.S. BACH & VIVALDI/ de NEDERLANDSE CONCERTZENDER neemt op/ VOORPROGRAMMA door JO BERTEN, ere-voorzitter Kon. Gidsenbond Brugge & auteur (14 boeken)/ PRESENTATIE: BART STOUTEN, gekend van zijn tijd bij KLARA.
18u35 MEET-AND-GREETS
Vanaf 18u40 MEET-AND-EAT*
Gezellig nagenieten kan tijdens de MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van de musici & van Bart Stouten in Restaurant ‘t Huidevettershuis (op 1000 m). Reserveer vóór 29/4 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com
*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.
VOOR ALLE INFO
Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* in Restaurant ‘t Huidevettershuis (zeker reserveren vóór 29/4 a.u.b.)
earlymusic@passionbeyondbach.com
De Begijnhofkerk Sint Elisabeth bevindt zich op 700 m van het Station van Brugge. Ze is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn. Het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. Onder ‘PRAKTISCH’ leest u meer.
PRAKTISCH
WAAR
Om 17u (en om 16u voor het voorprogramma)
Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof
8000 Brugge
Vanaf 18u40 (reservatie per mail vereist naar earlymusic@passionbeyondbach.com)
Restaurant ‘t Huidevettershuis
(op 1000 m van de Begijnhofkerk Sint Elisabeth)
Huidenvettersplein 10
8000 Brugge
BEREIKBAARHEID
De Kerk is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, met brede toegangsdeuren.
Je neemt best de ingang die het dichtst bij het Minnewater ligt om het steile brugje te vermijden. Je zal even moeten oversteken over bolle kasseien, maar de volledige binnencirkel van het Begijnhof bestaat uit vlakke en goed berijdbare kasseien. (Bron: http://www.visitbruges.be)
MET DE AUTO
De Begijnhofkerk is niet direct bereikbaar met de wagen, maar het is mogelijk om eventueel iemand tot daar te voeren en te laten uitstappen.
Op enkele honderd meter afstand kan er makkelijk geparkeerd worden:
- In de Professor Dokter J. Sebrechtstraat kan men betalend parkeren
- Publieke Parking Katelijne, in de Katelijnestraat
- Publieke Parking Oud Sint-Jan
- Naast het station van Brugge kan heel voordelig geparkeerd worden (Kaartje onderaan bijgevoegd)
MET HET OPENBAAR VERVOER
Het Begijnhof ligt vlakbij het Station van Brugge, op 5 minuutjes loopafstand van de Begijnhofkerk.
De dichtstbijzijnde bushalte is 502818 Onze-Lieve-Vrouwekerk

CONTACT
VOOR ALLE INFO
earlymusic@passionbeyondbach.com
EARLY MUSIC — LAST MINUTE
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U!
ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502
IN SAMENWERKING MET/ MET GROTE DANK AAN
Org. Passion Beyond Bach in samenwerking en met grote dank aan Doppia Vu — Branding&Web; team SUR; Caerels Jef — Boekhouding; VBRO; boekhandel Raaklijn — Brugge; Davidsfonds in’t Brugsche; Davidsfonds; Sacred Books; Odevaere — Charming Guesthouses — Bruges; In & Uit Brugge; hifihome — Audiovisual Solutions — Brugge; Villa Rozerood — Respijts- en ontspanningsverblijf met zorg — De Panne; Coffeebar Adriaan — Brugge; Oud Huis Deman — Koekjes/ Handmade in Bruges since 1880; Claviarte BV — Historische Klavierinstrumenten — Christophe Bursens; Nederlandse Concertzender; Klassiek Centraal; De Bourgondiër — Delicatessen — Damme; Vier het leven; Restaurant ‘t Huidevettershuis — Brugge; Palladio — Florist met oog voor detail — Brugge; De kopiebar — Brugge;