In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

Zondag 16 maart 2025 – 17u
CONCERT OPGENOMEN DOOR DE NEDERLANDSE CONCERTZENDER
Kapel O.L.V.-Hemelvaart 
van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge (BE) 
Naaldenstraat 17-19

EINSTEIN, ESCAPADES VIENNOISES
& VESTIGIO QUARTET

16u15 Voorprogramma:
interview door Leo A. De Bock met generaal Marc Thys

UITMUNTEND, jong VESTIGIO QUARTET schenkt ESCAPADES VIENNOISES: MEESTERLIJKE STRIJKKWARTETTEN UIT WENEN, van W.A. MOZART & van de TE ONTDEKKEN P. HÄNSEL; alsook het ICONISCHE 2DE DEEL uit F. SCHUBERTS strijkkwartet DEATH AND THE MAIDEN/ de NEDERLANDSE CONCERTZENDER neemt op/ VOORPROGRAMMA met LEO A. DE BOCK, gekend journalist-programmamaker, & GENERAAL MARC THYS, mede-auteur van “VREDE IN TIJDEN VAN OORLOG.” (Uitg. ERTSBERG) 

PROGRAMMA

CONCERT OPGENOMEN DOOR DE NEDERLANDSE CONCERTZENDER

Kapel O.L.V.-Hemelvaart  
van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge 
Naaldenstraat 17-19 (8000 Brugge, BE)

17u EINSTEIN, ESCAPADES VIENNOISES & VESTIGIO QUARTET

Het UITMUNTEND, jong VESTIGIO QUARTET schenkt ESCAPADES VIENNOISES: MEESTERLIJKE STRIJKKWARTETTEN UIT WENEN, van W.A. MOZART & van de TE ONTDEKKEN P. HÄNSEL; alsook het ICONISCHE 2DE DEEL uit F. SCHUBERTS strijkkwartet DEATH AND THE MAIDEN. 

De NEDERLANDSE CONCERTZENDER neemt op.  

VOORPROGRAMMA om 16u15 (tot 16u40 met LEO A. DE BOCK, gekend journalist-programmamaker, & GENERAAL MARC THYS, mede-auteur van “VREDE IN TIJDEN VAN OORLOG.” (Uitg. ERTSBERG) (Deuren open om 16u, vrije toegang op vertoon concertticket.) 

Nadien volgt een MEET-AND-GREETS en een gezellige MEET-AND-EAT* in Restaurant ‘t Huidevettershuis voor wie dat wenst. 

Graag nodigen wij u uit op zondag 16 maart 2025 om 17u voor ons 20STE CONCERT, maar ook een VIERDE UNIEK EVENT voor een MEER VREDE-VOLLE WERELD! Het zal weerklinken in de neoclassicistische KAPEL O.L.V.-Hemelvaart van STADSPALEIS HOF BLADELIN BRUGGE, Naaldenstraat 17-19.  

ALBERT EINSTEIN schenkt ons de inspiratie! Als TOEGEWIJD VIOOLSPELER AANBAD hij MOZART en als GENIAAL WETENSCHAPPER drukte hij zijn ZORG uit ROND KERNWAPENS. Het vioolspel gaf hem altijd een gevoel van DIEP GELUK & VREDE. 

Rond zijn zesde jaar begon Albert Einstein met vioollessen, maar het was vooral toen hij als jonge tiener de Mozart-sonates ontdekte dat hij de passie voor muziek meekreeg.  

Zijn viool was voortaan een vaste compagnon.  

Alleszins is het waar dat veel van zijn vriendschappen gesloten werden rond de muziek. Hij zocht mensen op om samen te kunnen musiceren.  

Zo was de vriendschap en de levenslange warme band tussen koningin Elisabeth en Albert Einstein in belangrijke mate gesteund op hun gezamenlijke liefde voor muziek.  

Hij vond in het vioolspel een diep geluk. Veel elementen van harmonie en schoonheid die hij zocht en vond in de natuur, kon hij herkennen in en door zijn muziekbeleving.  

***

Leven zonder muziek is voor mij onvoorstelbaar.  

— Albert Einstein

Bladelin was een belangrijk financieel ambtenaar en raadgever voor Filips de Goede en Karel de Stoute, hertogen van Bourgondië. In 1435, tijdens de Bourgondische Gouden Eeuw, bouwde Pieter Bladelin (1408 – 1472) zijn stadspaleis Hof Bladelin. Het is één van de drie Middeleeuwse stadspaleizen die Brugge telt, naast Gruuthuse en Adornes. 

Bezoek ook de website van Hof Bladelin 

De neo-classicistische KAPEL van STADSPALEIS HOF BLADELIN BRUGGE, werd gebouwd in 1830 naar de Basilica di Sant’Agnese fuori le mura (Rome, 7de eeuw). 

De kapel met een indrukwekkend cassetten-ton-gewelf met bloemmotief, beschikt over grisaille meesterwerken van Jan Paelinck (1834), een majestueus beeld van de “Hemelvarende Lieve Vrouwe” van Pieter Pepers (18°eeuw), brandglasramen van Jules Dobbelaere (1904) en twee standbeelden van de hand van Laurent Delvaux (1761) gemaakt voor de Brusselse hofkapel van aartshertog Karel van Lorreinen. Een overloop op de 1ste verdieping wordt afgeschermd door ballusters in massieve messing (Dumery, kleinzoon van de klokkengieter).  Dorische, Ionische, en Korinthische zuilen werden er samen gebracht tot 1 harmonieus geheel, dat bekroond wordt met een Hooghuys kerkorgel in uitstekende staat. 

Bron waar je verder kan lezen 

Het ontstaan van het begrip escapisme kunnen we vinden in de Romantiek gedurende het begin van de 19de eeuw. Deze periode vormde een tegenreactie op de Verlichting en stelde in tegenstelling tot die voorgaande tijd de subjectieve ervaring juist centraal, er werd nadruk gelegd op het gevoel en de emotie. 

Om 17u voert het UITMUNTEND, jong VESTIGIO QUARTET, u met zijn ESCAPADES VIENNOISES, op onweerstaanbare wijze mee, in de SUBLIEME WEENSE SFEREN rond 1800. MEESTERLIJKE STRIJKKWARTETTEN weerklinken, met van de ongeëvenaarde W.A. MOZART (1756 – 1791), zijn betoverende ‘Spring’ kwartet K.387 in G groot. Dit was het EERSTE VAN ZIJN REEKS VAN 6 STRIJKKWARTETTEN, opgedragen aan Joseph Haydn! 

Een ADEMBENEMENDE ONTDEKKING wordt het schitterende strijkkwartet van PETER HÄNSEL (1770 – 1831), die Franse en Poolse invloeden wist te verweven in de Weense klassieke stijl. Deze vrij onbekende meester was een VOORAANSTAANDE LEERLING VAN JOSEPH HAYDN 

Maar ook laat het Vestigio Quartet, het ICONISCHE en aangrijpende tweede deel uit Franz SCHUBERTS meesterlijk strijkkwartet DEATH AND THE MAIDEN, D810 in d klein, voor u weerklinken! 

D minor, D 810, known as Death and the Maiden, is a piece by Franz Schubert that has been called “one of the pillars of the chamber musicrepertoire”. It was composed in 1824, after the composer suffered from a serious illness and realized that he was dying. It is named for the theme of the second movement, which Schubert took from a song he wrote in 1817 of the same title. But, writes Walter Willson Cobbett, all four movements of the quartet are welded “into a unity under the pressure of a dominating idea – the dance of death.” 

Schubert wrote the D minor quartet in March 1824, within weeks of completing the A minor Rosamundequartet. He apparently planned to publish a three-set volume of quartets; but the Rosamunde was published within a year, while the D minor quartet was only published in 1831, three years after Schubert’s death, by Diabelli. It was first played in January 1826 at the Vienna home of Karl and Franz Hacker, amateur violinists, apparently with Schubert on the viola. 

The quartet takes its name from the lied “Der Tod und das Mädchen”, D 531, a setting of the poem of the same name by Matthias Claudius, that Schubert wrote in 1817. The theme of the song forms the basis of the second movement of the quartet. The theme is a death knell that accompanies the song about the terror and comfort of death. 

Bron: Wikipedia.org 

Luis Corral (violin), Thomas van Binsbergen (violin), Sylvestre Vergez (viola) & Shiho Nishimura (cello) 

Het VESTIGIO QUARTET werd IN 2021 OPGERICHT door gegradueerden van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hun project bestaat erin de OVERGANG te TRACEREN TUSSEN DE KLASSIEKE EN DE ROMANTISCHE STIJL VAN STRIJKKWARTETSPEL OP HISTORISCHE INSTRUMENTEN. Deze historisch en cultureel geïnformeerde aanpak omvat ook het verkennen van het werk van onbekende componisten, het experimenteren met concertprogramma’s en het zoeken naar salons en andere locaties die een authentieke muzikale ervaring mogelijk maken. Het Vestigio Quartet heeft door de jaren heen geprofiteerd van het advies van Ryo Terakado, François Fernandez en Alain Gervreau en heeft voornamelijk concerten gespeeld in en rond Brussel. 

De in Lissabon geboren LUIS CORRAL — oud-student van SIGISWALD KUIJKEN en die ook al jaren meespeelt in o.a. LA PETITE BANDE — schittert als EERSTE VIOOL van dit in 2021 opgerichte VESTIGIO QUARTET, dat EXCELLEERT IN DIT LAAT-18DE-EEUWS en VROEG-19DE-EEUWSE REPERTOIRE. 

Luis Corral, viool

Geboren in 1994 met de Portugese en Spaanse nationaliteit, begon hij viool te leren bij zijn grootvader. Na het voltooien van zijn bachelor (Lissabon) en master (Brussel) in moderne viool leidde zijn nieuwsgierigheid en interesse voor de oude muziek hem naar de masterstudie barokviool in de klas van Ryo Terakado aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. In deze periode ontmoet hij Sigiswald Kuijken en begint mee te spelen in Sigiswald Kuijkens orkest La Petite Bande. Zijn muzikale activiteit als freelance musicus omvat het repertoire van de Renaissance tot hedendaagse muziek, en dat met verschillende orkesten en ensembles zoals La Petite Bande, Terra Nova Collective, BachPlus, Le Pavillon de Musique, The New Baroque Times, Ensemble La Française, Belgian National Orchestra, Brussels Philharmonic Orchestra, enz. Sinds 2021 is hij eerste viool in het Vestigio Quartet, een strijkkwartet gespecialiseerd in het repertoire van de eerste helft van de 19de eeuw. 

Thomas van Binsbergen, viool

Thomas van Binsbergen studeerde bij Naaman Sluchin (moderne viool) en Mira Glodeanu (barokviool) aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel. Hij gaf les in muziekscholen en speelde met symfonische orkesten en oude muziek ensembles in België en in het buitenland. De laatste jaren legt Thomas zich toe op kamermuziek, vooral met het Vestigio Quartet. Tot slot heeft Thomas een doctoraat in de filosofie en doceert hij deeltijds aan de Vrije Universiteit Brussel.

Sylvestre Vergez, viola

Sylvestre Vergez werd geboren in Parijs en speelde talrijke projecten hedendaagse muziek, improvisatie en Argentijnse Tango, voordat hij naar het Conservatorium van Brussel kwam om te studeren bij Sigiswald en Sara Kuijken, in 2006. Daarna speelde hij bij Les Muffatti, La Petite Bande, Reinoud van Mechelen, B’Rock&René Jacobs, Millenium, en ook Le Poème Harmonique in Frankrijk. Gepassioneerd door het maken van instrumenten, bouwt hij zijn eigen barokstrijkstokken. 

Shiho Nishimura, cello

Shiho Nishimura studeerde af aan het Osaka College of Music, Conservatoire de Lausanne, Robert-Schumann Hochschule in Düsseldorf en studeerde ook barokcello aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze in 2020 haar masterdiploma behaalde. Shiho won de 3de prijs op het ‘1st International Chamber Music Competition in Trondheim’ (Noorwegen). Ze was solocelliste bij de Klassische Philharmonie Bonn en momenteel is ze kamermusicus en concertiste in Brussel. Ze is lid van het Cello Octet “Ô-Celli” en het Vestigio Quartet.

Het concert op 16 maart om 17u wordt ook terug live OPGENOMEN en naderhand uitgezonden door de NEDERLANDSE CONCERTZENDER (website), die in 2024 BEKROOND werd met de prestigieuze Nederlandse radioprijs de ZILVEREN REISZMICROFOON! 

De verschillende Oude Muziekprogramma’s van de NEDERLANDSE CONCERTZENDER waarvan LEO AUGUST DE BOCK de productie en/of presentatie doet zijn onder meer Nuove Musiche en L’Esprit Baroque.  

Luister zeker ook naar deze recente uitzending van CONCERTZENDER LIVE met ons concert ‘Bruggen naar eeuwige troost’, opgenomen op 1 november, dankzij Leo August De Bock. Met de grootste dank ook aan de virtuoze zanger en gambist THOMAS BAETÉ, bijgestaan in de ontroerend-mooie Tombeau door gambiste SABIEN VAN DALE! 

Voor het programma CONCERTZENDER LIVE neemt Leo De Bock concerten op in Nederland en België. Alle themakanalen Oude Muziek van de Nederlandse Concertzender vindt u hier.  

Leo De Bock maakte reportages maken voor Terloops en  NV De Wereld. Verschillende van zijn documentaires werden internationaal bekroond. Voor zijn reportage over ‘De Doem van de Dam’, over de menselijke en milieugevolgen van de bouw van de Drieklovendam op de Yangtzerivier in China, werd hij wereldwijd tien keer onderscheiden. Leo De Bock werd daarna achtereenvolgens netmanager van Canvas en Ketnet, hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst van de VRT, hij leidde een productiehuis en was ook woordvoerder van de Minister van Justitie in de woelige periode van het Fortis débacle. Hij richtte in 2004 COMmMEDIA op, een vennootschap gespecialiseerd in communicatie en media. Leo De Bock is ook professioneel fotograaf.​ 

Marc Thys, gewezen chef van de landmacht: ‘Ik heb geen noodrantsoen in de kelder, behalve de confituur van mijn vrouw’ 

MÉÉR NOG! Op 16 maart om 16u15 (tot 16u40, vrije toegang op vertoon concertticket) INTERVIEWT LEO A. DE BOCK, GEKEND JOURNALIST-PROGRAMMAMAKER, niemand minder dan GENERAAL MARC THYS, mede-auteur van het PAS VERSCHENEN BOEK «VREDE IN TIJDEN VAN OORLOG.» (uitg. ERTSBERG). Samen met auteur Jens Franssen (VRT), schreef hij hoe we OORLOG kunnen PROBEREN VOORKOMEN, om zo VREDE en welvaart VEILIG te STELLEN 

Een MÉÉR DAN BRANDEND ACTUEEL INTERVIEW, en zeker met alle manoeuvres van President Trump, een hoogst-essentieel onderwerp, waarin generaal Marc Thys als geen ander klaarheid kan schenken, gezien zijn immense expertise als vice-chef van Defensie, maar ook met zijn bijzondere aandacht voor het menselijk leed die elke escalatie van geweld weer voor generaties veroorzaakt… En diep in ons allen leeft ook dat oer-verlangen naar een meer vrede-volle wereld, zeker ook voor de jongere generaties… 

Leo A. De Bock (°1959) was 20 jaar verbonden aan de VRT: als documentairemaker, nethoofd van Canvas en hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst; Zijn  documentaires werden wereldwijd bekroond en uitgezonden. Na de VRT was hij tien jaar lang woordvoerder en communicatiedirecteur op verschillende federale en Vlaamse kabinetten. Sinds een paar jaar werkt hij als programmasamensteller, opnametechnicus en presentator voor de Nederlandse Concertzender en maakt hij audiodocumentaires voor Otheo.

‘Belgische defensie moet nu al rijdend vier wielen wisselen’ 

Luitenant-generaal op rust Marc Thys en VRT-journalist Jens Franssen schreven met Vrede in tijden van oorlog een brandend actueel boek over de veiligheidsuitdagingen voor België. Thys: ‘Na 20 dagen Trump is de vraag hoe betrouwbaar de grote bondgenoot nog is.’ Franssen: ‘De Amerikanen zouden gek zijn als ze de stekker uit de NAVO trekken.’ 

Generaal Marc Thys (1962) droeg bijna een halve eeuw het uniform van militair. Hij klom op tot vice-chef Defensie, de feitelijke nummer twee van het Belgisch leger. 

VREDE in tijden van OORLOG

JENS FRANSSEN & MARC THYS

Staat na 75 jaar vrede de oorlog weer voor de deur in Europa? Klimaatvluchtelingen uit het zuiden, onrust in het Midden- Oosten en oorlog in Europa’s achtertuin Oekraïne… Hoe komt het dat we dit niet zagen afkomen?  

Europa, ook België, leek wel in slaap gewiegd door de illusie dat vrede en welvaart gratis zijn. Of kan het zijn dat we de vele tekenen van strategische geopolitieke veranderingen niet goed meer kunnen lezen? Omdat we de taal van macht, van oorlog en vrede, niet meer beheersen? Of omdat we domweg verleerd zijn te investeren in diplomaten en defensie? 

Vrede in tijden van oorlog wil een praktische handleiding zijn om oorlog en vrede, en de conflicten die ons bedreigen beter te leren lezen.  

Wat is de rol van een leger, van kernwapens? Waarom spreken militairen over wapensystemen? Welke gevaren komen er ons op af en hoe verdedigen we ons daar het best tegen? Zowel hier en nu, maar evengoed over vijftien jaar. En wat moet dat allemaal kosten? 

Journalist Jens Franssen en generaal Marc Thys schrijven over hoe we oorlog kunnen proberen voorkomen, om zo vrede en welvaart veilig te stellen. 

Bron website Ertsberg over ‘Vrede in tijden van oorlog’, waar u het boek dat op 12 februari verscheen, kan bestellen ook 

***

DE AUTEURS

Jens Franssen (1974) is defensiespecialist bij VRT NWS. Hij coverde oorlogen onder meer in Afghanistan, Irak, Syrië en Libië. 

Lees hier verder over Jens Franssen… 

 

Generaal Marc Thys (1962) droeg bijna een halve eeuw het uniform van militair. Hij klom op tot vice-chef Defensie, de feitelijke nummer twee van het Belgisch leger. 

Lees hier verder over Marc Thys… 

Recensies:

‘Europa raakt er echt niet meer met zijn soft power alleen. Dit boek toont aan dat investeren in defensie eigenlijk investeren is in onze veiligheid nu, en in toekomstige welwaart.’

Fly (Robert Vliegen), ex-Special Forces, over Vrede in tijden van oorlog

We zijn het verleerd om om te gaan met oorlog en conflict. En dus is het tijd om weer oorlog en conflict te leren lezen.

— Isolde Vanden Eynde, HLN.be, over Vrede in tijden van oorlog 

Ertsberg wil de polarisering overstijgen en de loopgraven van het verstikte debat verlaten. Dat willen we doen door het debat te voeden én te voeren. Door auteurs en hun originele ideeën in de markt te zetten, door ze te lanceren én te faciliteren. Door boeken uit te geven waarmee we als samenleving vooruitgang kunnen boeken. Ertsberg wil de meest diverse ideeën laten floreren. Zonder ideeën geen debat. 

Lees meer over Ertsberg en over uitgever Karl Drabbe: 

Glasramen door het atelier van Jules Dobbelaere 

In de gevels van het Hof zitten aan weerszijden acht kleurrijke en sierlijke glasramen. Het atelier Jules Dobbelaere (1859-1916) uit Brugge ontwierp en maakte ze in 1901. Jules Dobbelaere, geboren en getogen in Brugge, leerde de kneepjes van het vak door zijn vader Henri Dobbelaere. Na de dood van zijn vader nam hij op zesentwintigjarige leeftijd het atelier over. Hij maakte glasramen voor kerken, kloosters en kapellen in België, maar drukte ook zijn stempel op de internationale markt. Na het overlijden van Jules Dobbelaere was er geen officiële opvolger die het atelier in goede banen kon leiden. In 1918 nam een familielid het atelier over, maar het bereikte nooit meer het internationale succes dat het eerder kende.  

Lees meer over de andere topstukken in de Kapel O.L.V.-Hemelvaart ook, op de website van Flemish Masters in situ 

***

Schubert schreef op 25 (28?) juli 1825 vanuit Steyr aan zijn vader en stiefmoeder: 

Auch wundert man sich sehr über meine Frömmigkeit, die ich in einer Hymne an die heil. Jungfrau ausgedrückt habe und, wie es scheint, alle Gemüter ergreift und zur Andacht stimmt. Ich glaube, das kommt daher, weil ich mich zur Andacht nie forciere […] “ 

Vertaling: “Ook verwondert men zich over mijn vroomheid, die ik in een hymne aan de heilige maagd heb uitgedrukt en die, naar het schijnt, alle gemoederen beroert en tot gebed stemt. Ik geloof dat dat komt omdat ik me nooit forceer tot het gebed […] 

Rond 18u35 volgt een MEET-AND-GREETS, waarbij u zeker ook de historische strijkinstrumenten en bogen van de musici van dichtbij kan bewonderen 

Wie dat wenst kan nog langer nagenieten tijdens de altijd GEZELLIGE MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van MARC THYS, LEO DE BOCK EN DE MUSICI, vanaf 18u40 tijdens de MEET-AND-EAT* in RESTAURANT ’T HUIDEVETTERSHUIS, Huidenvettersplein 10 (op 700 m).  

Een restaurant, verzorgd met klassieke schotels in een sfeervol kader, gelegen op één van de mooiste plekjes van Brugge. Reserveer vóór 11/3 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com 

*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

Restaurant ’t Huidevettershuis, herbouwd in zijn huidige vorm in 1680/ Heerlijke Vlaamse keuken 

’t Huidevettershuis  

Reeds in 1302 was deze aangename plaats gekend als de ‘hudewettersdam’, waar de huidevetters afspraken maakten…  

De huidevetters waren lid van het rijke en invloedrijke gilde van de leerlooiers. Ze woonden niet enkel in het grootste huis van het plein, maar ze hadden ook het gebruik van het ganse pleintje tot in 15de eeuw.  

Vroeger konden de twee ingangen van het pleintje afgesloten worden door twee solide poorten, maar de stadsautoriteiten namen deze weg om de macht van de huidevetters in te tomen.  

Nu zijn daar nog enkele sporen van overgebleven. Het blasoen bevindt zich in het midden van het pleintje: twee leeuwen en een weegschaal die dienden om de vellen te wegen. Het ambachtshuis van de huidevetters dateert van 1450. De rijke huidevetters verwerkten er de dierenhuiden tot veel gevraagd leder. Het werd herbouwd tot zijn huidige vorm in 1680.  

Bron: website ‘t Huidevettershuis 

We nodigen u graag uit om deze vredesbutton te kopen aan de ingang van het concert. Hij is rond als de aarde en met de warme kleur van het licht en de fijne subtiele motieven verwijzend naar de precieuze schoonheid van alles wat leeft. 

Achteraan zit er een stevige magneet waarmee u hem op uw kledij kan vastmaken, om ‘vrede’ meer bespreekbaar te maken, om samen met ons te bouwen aan een ‘betere’ wereld.  

Prijs: 5 € btw inclusief. 

Met de vredesbutton in een zakje als geschenk, kan u er iemand anders ook gelukkig mee maken: prijs 6 € btw inclusief. 

«EINSTEIN, ESCAPADES VIENNOISES & VESTIGIO QUARTET» op zondag 16 maart is een 20ste cultureel event in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek, en wat extra licht in deze wereld wil brengen… 

We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen op dit uitzonderlijk moment, dat ook al een VIERDE EVENT is VOOR EEN MÉÉR VREDE-VOLLE WERELD, en de magie van deze uren samen met u te delen en te be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen). 

 

PROGRAMMA

ESCAPADES VIENNOISES

VESTIGIO QUARTET

Luis Corral (viool), Thomas van Binsbergen (viool), Sylvestre Vergez (altviool) en Shiho Nishimura (cello).

Mozart Strijkkwartet K.387 in G groot “Printemps”

Schubert Strijkkwartet “Death and the Maiden” D810 in D klein – 2e deel 

Peter Hänsel Strijkkwartet Op. 27 N1 in G klein

TICKETS

Vang reeds de eerste betoverende klanken op van ‘EINSTEIN, ESCAPADES VIENNOISES & VESTIGIO QUARTET’, met als voorprogramma een brandend-actueel interview tussen Leo De Bock en generaal Marc Thys. Reserveer tijdig voor dit uitzonderlijke 20ste event!

Dit oorstrelende radiospotje is nog tot en met zondag 16 maart te horen op alle radiozenders van de VBRO.

KAARTEN

€25 CONCERT in VVK (€30 aan de kassa op 16 maart) 

€35 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam) 

KAARTVERKOOP CONCERT

  • In & Uit [Concertgebouw]1
    — ’t Zand 34, 8000 Brugge
    www.ticketsbrugge.be
    — Tel.2 078 15 20 20
  • Boekhandel Raaklijn
    — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
  • Per overschrijving naar Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: event + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en) 

1Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u, Zo van 10u tot 14u.  

2Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u. 

We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen om dit 20ste event «EINSTEIN, ESCAPADES VIENNOISES & VESTIGIO QUARTET» samen met u te delen en te be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen). 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zondag 16 maart 2025
Kapel O.L.V.-Hemelvaart
van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge
Naaldenstraat 17-19 (8000 Brugge, BE)

17u EINSTEIN, ESCAPADES VIENNOISES & VESTIGIO QUARTET

16u15 Voorprogramma met Leo A. De Bock & generaal Marc Thys. (Deuren open om 16u, vrije toegang op vertoon concertticket, tot 16u40) 

UITMUNTEND, jong VESTIGIO QUARTET schenkt ESCAPADES VIENNOISES: MEESTERLIJKE STRIJKKWARTETTEN UIT WENEN, van W.A. MOZART & van de TE ONTDEKKEN P. HÄNSEL; alsook het ICONISCHE 2DE DEEL uit F. SCHUBERTS strijkkwartet DEATH AND THE MAIDEN/ de NEDERLANDSE CONCERTZENDER neemt op/ Om 16u15 VOORPROGRAMMA: INTERVIEW door LEO A. DE BOCK, gekend journalist-programmamaker, met GENERAAL MARC THYS, mede-auteur van “VREDE IN TIJDEN VAN OORLOG.” (Uitg. ERTSBERG) 

18u35 MEET-AND-GREETS

Vanaf 18u40 MEET-AND-EAT*

Gezellig nagenieten kan tijdens de MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van de musici, van Marc Thys & Leo A. De Bock in Restaurant ‘t Huidevettershuis (op 700 m). Reserveer vóór 11/3 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com

*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* in Restaurant ‘t Huidevettershuis (zeker reserveren vóór 11/3 a.u.b.) earlymusic@passionbeyondbach.com 

De Kapel O.L.V.-Hemelvaart van Stadspaleis Hof Bladelin is bereikbaar met de wagen, het is mogelijk om iemand aan de ingang te laten uitstappen. Onder PRAKTISCH leest u meer. 

PRAKTISCH

WAAR

Om 17u (en om 16u15 voor het voorprogramma) 

Kapel O.L.V.-Hemelvaart van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge 
Ingang Naaldenmarkt 
Naaldenstraat 17-19 
8000 Brugge 

website van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge > 

Vanaf 18u40 (reservatie per mail vereist naar earlymusic@passionbeyondbach.com): 

Restaurant ‘t Huidevettershuis 
(op 700 m van Stadspaleis Hof Bladelin, 9 minuutjes te voet) 
Huidenvettersplein 10 
8000 Brugge 

website Restaurant ’t Huidevettershuis > 

BEREIKBAARHEID

MET DE AUTO 

Stadspaleis Hof Bladelin Brugge is direct bereikbaar met de wagen, het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. In de Naaldenstraat en omliggende straten kan geparkeerd worden, maar er is maar een heel beperkt aantal plaatsen.  

De dichtstbijzijnde parking, op 100m, is de publieke Parking Biekorf, Naaldenstraat 8, 8000 Brugge.

website Parking Biekorf > 

Op 5 minuutjes loopafstand van Hof Bladelin is er ook de publieke Parking Centrum-Ezelstraat, Hugo Losschaertstraat 5, 8000 Brugge, waar altijd nog parkeerplaats is.  

website Parking Centrum-Ezelstraat >

MET HET OPENBAAR VERVOER 

De gratis centrumshuttle rijdt elke dag tot 19u. Elke halte wordt om de 25 minuten bediend. Hij vertrekt aan de halte Kiss&Ride station. Op zijn route ligt de halte Sint-Jakobsstraat of halte Stadsschouwburg. De haltes zijn gelegen op een paar 100m van Hof Bladelin Brugge.   

website Shuttlebus Brugge > 

CONTACT

VOOR ALLE INFO 

earlymusic@passionbeyondbach.com 

 EARLY MUSIC — LAST MINUTE 
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U! 

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502

TERUGBLIK