In het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’:

Zo 22 september 2024 - 16u30

EXCLUSIEF CONCERT & INTERVIEW VOOR MEER VREDE
OPGENOMEN DOOR DE NEDERLANDSE CONCERTZENDER

In de Begijnhofkerk Sint Elisabeth (Brugge, BE)

VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN.
Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck.

INTERNATIONAAL GEPREZEN BAROKVIOLISTE; beïnvloed door SIGISWALD KUIJKEN; CONCERTEERT sinds 1993 WERELDWIJD; TALRIJKE CD-OPNAMES waaronder met LA PETITE BANDE naast eigen SOLO CD’S/ in de sporen van YEHUDI MENUHIN: BACHS GENIALE CHACONNE/ FANTASIAS & BIBERS PASSACAGLIA; voor EEUWIGE VREDE en VRIJHEID/ wordt OPGENOMEN door NEDERLANDSE CONCERTZENDER/ INTERVIEW door BART STOUTEN, gekend van KLARA, met PROF. EM. GUIDO VANHEESWIJCK, AUTEUR, redacteur en columnist. 

PROGRAMMA

CONCERT OPGENOMEN DOOR DE NEDERLANDSE CONCERTZENDER

In de Begijnhofkerk Sint Elisabeth (Brugge, BE)

VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN.
Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck.

JIN KIM is een INTERNATIONAAL GEPREZEN Zuid-Koreaanse BAROKVIOLISTE, diepgaand beïnvloed door SIGISWALD KUIJKEN, die sinds ’93 WERELDWIJD CONCERTEERT.

Ze werkte mee aan TALRIJKE CD-OPNAMES, waaronder met LA PETITE BANDE, naast eigen SOLO CD’S.

In de sporen van YEHUDI MENUHIN, voor EEUWIGE VREDE, vertolkt Jin Kim o.a. BACHS GENIALE CHACONNE die hij ook opnam. Maar ook speelt ze FANTASIAS & BIBERS PASSACAGLIA. 

INTERVIEW door BART STOUTEN, gekend van KLARA, met PROF. EM. GUIDO VANHEESWIJCK, FILOSOOF, AUTEUR, redacteur en columnist.

Gezellige MEET-AND-EAT in Restaurant ’t Huidevettershuis volgt, voor wie dat wenst.

Wees erbij op zondag 22 september om 16u30 voor het EXCLUSIEVE INTERVIEW en CONCERT voor MEER VREDE in de barokke BEGIJNHOFKERK te BRUGGE. Het schilderachtige Brugse Begijnhof is sinds 1998 erkend als UNESCO werelderfgoed. Vandaag worden de witte huizen rond de charmante binnentuin nog steeds bewoond door enkele zusters en door vrouwen die kiezen voor een serene levensstijl.  

Al in de 13de eeuw bewoonden begijnen het Prinselijk Begijnhof ‘Ten Wijngaarde’.

In dit vredevolle kader is de INTERNATIONAAL GEPREZEN BAROKVIOLISTE JIN KIM weldra te gast. Begin september is ze nog in Blaibach (DE) waar ze meespeelt met LA PETITE BANDE in de uitvoering van Mozarts Cosi Fan Tutte. Na haar solo-concert te Brugge op 22 september, gaat ze op tournee met de gekende uitmuntende klavierist Benjamin Alard, die ononderbroken verder werkt aan de integrale opname van alle klavierwerken van J.S. Bach, waarvan al vele CD’s bekroond werden met een Diapason d’Or.  

In de Begijnhofkerk Sint Elisabeth zal ze u een meesterlijk en adembenemend programma schenken, in de sporen van YEHUDI MENUHIN.

Menuhin was nooit alleen maar muzikant.
Al van jongs af aan wou hij met zijn muziek de mensheid dienen.

— Humphrey Burton, biograaf van Yehudi Menuhin —  

Menuhin was nooit alleen maar muzikant. Al van jongs af aan wou hij met zijn muziek de mensheid dienen.

— Humphrey Burton, biograaf van Yehudi Menuhin —  

***

The violin,
through the serene clarity of its song,
helps to keep our bearings in the storm, as a light in the night,
a compass in the tempest, it shows us a way to a haven of sincerity and respect.

Yehudi Menuhin —  

The violin,
through the serene clarity of its song, helps to keep our bearings in the storm, as a light in the night,
a compass in the tempest, it shows us a way to a haven of sincerity and respect.

Yehudi Menuhin —  

Menuhin, Baron of Stoke D’Abernon (New York, 1916 – Berlijn, 1999) was een Amerikaans (later Brits) violist, altviolist en dirigent. Hij was één van de grootste violisten ooit die met zijn muziek wilde BOUWEN aan een BETERE WERELD. Hij zei: “Peace may sound simple – one beautiful word – but it requires everything we have, every quality, every strength, every dream, every high ideal.

Yehudi Menuhin (1916-1999) had een onvermoeibare inzet ten gunste van een betere verstandhouding tussen de volkeren. De joodse Menuhin zette zich in voor vrede, was Amerikaan van geboorte maar een overtuigd wereldburger en hij bouwde met behulp van de muziek tal van bruggen tussen Arabieren en joden, Oost en West, tussen jazz en klassieke muziek (met Stéphane Grappelli) en tussen Indiase en Europese muziek (met Ravi Shankar). Hij bleef altijd geloven in een solidaire en rechtvaardige mensheid.

Bron: Michel Dutrieue, Stretto, 12 april 2017

 

Met vele initiatieven probeerde Yehudi Menuhin te bouwen aan een betere wereld.

Zo was hij één van de eerste Joodse muzikanten die na het einde van WO II weer in Duitsland optrad, tot ongenoegen van veel slachtoffers van de jodenvervolging. Menuhin zelf noemde het een daad van verzoening.

In 1947 gaf hij in Berlijn twee concerten met dirigent Wilhelm Furtwängler, wiens positie tijdens het naziregime erg controversieel was.

In 1950 sprak Menuhin zich tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika uit tegen Apartheid.

Eind 1967 speelde Menuhin voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Samen met de Indiase sitar-virtuoos Ravi Shankar bracht hij een programma rond de toenadering tussen oost en west.

Tijdens een toespraak in Moskou, in 1972, hekelde hij de prangende situatie van kunstenaars zoals Mstislav Rostropovitch en Alexander Solzhenitsin. De tekst van de toespraak circuleert nadien clandestien.

In 1991 hield hij een opmerkelijke toespraak in het Israëlische Parlement. Hij roept op tot toenadering tussen Israëli’s en Palestijnen.

In oktober 1996 dirigeerde Menuhin een concert in Sarajevo, dat door een burgeroorlog verscheurd wordt.

Bron: Piet De Loof, in Otheo, 12 maart 2019.

Jin Kim heeft als virtuoze violiste in de loop van drie decennia genoten van haar rijke ervaringen in drie continenten.
Ze gelooft dat dit zowel haar kijk op muziek als haar leven heeft verrijkt.

Jin Kim studeerde viool bij HaeYup Yang (Seoul National University) in Zuid-Korea, Ruggiero Ricci (University of Michigan) in de VS en werd diepgaand beïnvloed door Sigiswald Kuijkens benadering van muziek en studeerde barokviool bij hem in België.

In 1993 kreeg ze een ‘eervolle vermelding’ bij de “Brugge Early Music Competition” in België. Ze won de “Yamanashi Early Music Competition” en ontving de “Tochigi Early Music Festival Award” in Japan.

Ze bracht reeds verschillende solo CD’s uit, waaronder Psalms for you- 17th century Italian music”, “Händel Sonatas for violin Basso Continuo” en een solo CD “Fantasia and Passacaglia”.

Bezoek de website van Jin Kim

Jin Kim vertolkt werken die Menuhin opnam, die ook de uitdrukking zijn van haar gebeden voor EEUWIGE VREDE en VRIJHEID.

Hier kan u reeds een glimp opvangen
van Jin Kims ontroerend-mooie Fantasia for violin solo in B minor, van Telemann, die op 22 september zal weerklinken in het Begijnhof te Brugge.

Hier kan u reeds een glimp opvangen van Jin Kims ontroerend-mooie Fantasia for violin solo in B minor, van Telemann, die op 22 september zal weerklinken in het Begijnhof te Brugge.

Meer prachtige sfeerfoto’s en uitleg over het Begijnhof vind je op www.visitbruges.be. 

***

Yehudi Menuhin saw music as a way of making peace. He didn’t simply believe that, he lived it.

***

Enough to clean our soul with transparent, beautiful and serene sounds.

— Mitsui Akira, Sinbo Monthly Review —  

De VIRTUOZE JIN KIM, diepgaand beïnvloed door SIGISWALD KUIJKENS benadering voor de Oude Muziek, studeerde bij hem in België in de jaren 1987-1990. Ze CONCERTEERT sinds 1993 WERELDWIJD als soliste en als concertmeester, met GERENOMMEERDE MUSICI als de gebroeders Kuijken, Philippe Pierlot, Marc Hantai, Benjamin Alard, Hidemi Suzuki enz.

In deze YouTube video, opgenomen in oktober 2023 te Seoel,
speelt Jin Kim met haar Ensemble Musica Glorifica,
samen met Sigiswald Kuijken,
de ‘Orchestral Suite N° 3 in D Major’ van J.S. Bach

In 1993 ontving ze in BRUGGE een ‘Eervolle Vermelding’ in de INTERNATIONAL EARLY MUSIC COMPETITION (BE). Sinds ze in 1992 in Japan de hoogste prijs in de ‘Yamanashi Early Music Competition’ en daarnaast de ‘Tochigi Early Music Festival Award’ ontving, is ze tot op heden een vaak gevraagde gast om solo- en ensembleconcerten in Japan te geven.

Ze speelt al van in 1993 mee met LA PETITE BANDE in grote Oude Muziekfestivals in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Jin Kim werd reeds vaak uitgenodigd als solist en concertmeester in de VS, onder andere door de Bach Society of Minnesota, Ars Lyrica (TX), Catacoustic Baroque Orchestra (OH), North Carolina Baroque Orchestra (NC), Ars Antigua, Newberry Consort (IL), Ensemble Mirabel (CA), Brandywine Baroque (DE) en vele anderen… Ze doceerde aan de Northwestern University (IL), de Roosevelt University (IL) en gaf Master Classes in de VS, Japan en Korea.

In 2002 richtte ze haar Oude Muziek ensemble MUSICA GLORIFICA op, dat uitgegroeid is tot een wereldwijd project, met de focus op het repertoire van de 17de en 18de eeuw. Ze concerteerden in Zuid-Korea, Japan, Frankrijk en de Verenigde Staten met alle Mystery Sonatas van H.I.F. Biber en programma’s gewijd aan J.S. Bach.

Jin Kim speelt met haar Ensemble Musica Glorifica de levendige en dansante

‘La Bergamasca’ van Uccellini.

De Zuid-Koreaanse violiste werkte mee aan TALRIJKE CD-OPNAMES waaronder met LA PETITE BANDE in het kader van hun Bach Cantate Cyclus, aan hun opname van het Weihnachtsoratorium en de Matthäus Passion van J.S. Bach, maar ook aan de Haydn Symfonieën, voor labels als Deutsche Harmonia Mundi, Accent, Challenge Classics, maar ook speelde ze mee met het RICERCAR CONSORT voor de opname van hun CD van de Johannes Passion (uitgebracht bij MIRARE).

Enkele van de vele CD’s die ze opnam met La Petite Bande.

Ze nam verschillende solo CD’s op die op LOVENDE KRITIEKEN werden onthaald. waaronder PSALMS FOR YOU – 17TH CENTURY ITALIAN MUSIC, HÄNDEL SONATAS FOR VIOLIN BASSO CONTINUO en een solo CD FANTASIA AND PASSACAGLIA.

De solo CD FANTASIA AND PASSACAGLIA. Baroque violin  Jin Kim.

Luister hier naar adembenemende fragmenten

Op ADEMBENEMENDE WIJZE zal ze de snaren van uw hart raken met BACHS GENIALE CHACONNE, met HEERLIJKE FANTASIAS van N. MATTEIS en G.P. TELEMANN, maar zeker ook met BIBERS BLOEDMOOIE PASSACAGLIA (Mystery Sonatas), naast haar KNIPOOG naar KOREA, haar thuisland.

***

Bach he advised me to play strictly, for he said that however strong your emotional impulse may be, it should never destroy the basic pace nor twist the overall form of the piece from its architectural shape.

— Yehudi on his teacher, Georges Enesco —  

Jin Kim vertelt over het programma:

Voor vioolspel in de barokperiode was een hoogontwikkelde techniek nodig, samen met het vermogen om emotie uit te drukken. Door spontaneïteit en creativiteit toe te voegen, was het doel van de violisten om te spelen alsof ze spraken of ‘retorisch’ speelden, dit is een zeer belangrijk kenmerk van muziekuitvoering in de barokperiode.

Voor dit concert koos ik stukken voor soloviool zonder begeleiding die deze uitvoeringsstijl het beste laten weerklinken.

De Fantasias stellen me in staat om op te stijgen naar een gevoel van vrijheid, van vliegen, en dramatische expressie met een inherent vrije improvisatorische muzikale vorm. De Passacaglia en Chaconne daarentegen, beperkt door een eenvoudige basisherhaling terwijl ze uitgebreide en gevarieerde variaties opbouwen, doen me denken aan het leven zelf, dat terugkeert naar de eeuwige eenvoudige wet van de natuur na een gepassioneerd en avontuurlijk pad.

De muziek in dit concertprogramma is een uitdrukking van mijn gebeden die verlangen naar eeuwige vrede en vrijheid die de sterfelijkheid van het leven overwinnen.

Als musicus voel ik het als mijn heilige verantwoordelijkheid om de eeuwige waarde van klank na te streven, in de hoop dat het rust en vrijheid zal brengen aan onze geest. Terwijl ik speel, stel ik me de harmonie voor die het universum vult en de melodieën die tussen de sterren moeten stromen.

Heimwee naar ‘hemelse klank’ is de essentie van mijn muzikale streven.

Op het moment dat de poorten van het drukbezochte Begijnhof sluiten, zoals elke avond, heerst er terug de volmaakte rust en sereniteit…

Het concert op 22 september wordt ook terug live OPGENOMEN en naderhand uitgezonden door de NEDERLANDSE CONCERTZENDER (website), die recent GENOMINEERD werd voor de prestigieuze Nederlandse radioprijs de ZILVEREN REISZMICROFOON!

De verschillende Oude Muziekprogramma’s van de NEDERLANDSE CONCERTZENDER waarvan LEO AUGUST DE BOCK de productie en/of presentatie doet zijn onder meer Nuove Musiche en L’Esprit Baroque. Beluister zeker ook via deze link de vier niet te missen afleveringen van VLAAMSE MEESTERS OP DE BOK, met 4 Vlaamse topdirigenten!

Voor het programma CONCERTZENDER LIVE neemt hij concerten op in Nederland en België. Ontdek zeker ook de meest recente uitzending met Currende onder leiding van Erik Van Nevel.

Alle themakanalen Oude Muziek van de Nederlandse Concertzender vindt u hier.

Leo De Bock maakte  reportages maken voor Terloops en  NV De Wereld. Verschillende van zijn documentaires werden internationaal bekroond. Voor zijn reportage over ‘De Doem van de Dam’, over de menselijke en milieugevolgen van de bouw van de Drieklovendam op de Yangtzerivier in China, werd hij wereldwijd tien keer onderscheiden. Leo De Bock werd daarna achtereenvolgens netmanager van Canvas en Ketnet, hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst van de VRT, hij leidde een productiehuis en was ook woordvoerder van de Minister van Justitie in de woelige periode van het Fortis débacle. Hij richtte in 2004 COMmMEDIA op, een vennootschap gespecialiseerd in communicatie en media. Leo De Bock is ook professioneel fotograaf.​

CONTACT.  

Het begint met een blik.

 Een blik in een wereld waarin iedereen steeds maar wegkijkt, bang om niet anoniem te blijven.

Mensen laten hun blik vallen op de grond en rapen hem niet op. Ik kijk mensen aan.

En soms glimlach ik, als de kust veilig is.

Want ik geloof in de glimlach.

Ik wil contact.

— Bart Stouten —  

Om 16u30 is er eerst ook een FASCINEREND INTERVIEW! BART STOUTEN, gekend en erg geliefd van zijn tijd bij KLARA, gaat gedurende een half uur in dialoog over VREDE, MUZIEK en het TRANSCENDENTE met niemand minder dan GUIDO VANHEESWIJCK. Hij is EMERITUS HOOGLERAAR aan de Universiteit Antwerpen en KU Leuven, en BEKEND en ERG GEWAARDEERD als FILOSOOF, AUTEUR, redacteur van Streven en Vrijplaats, en columnist voor Tertio.

Een greep uit de werken die hij schreef:

Metafysica als historisch discipline: de actualiteit van R. G. Collingwoods hervormde metafysica, Assen: Van Gorcum, 1993.

Lachen om de wereld: dwarsliggers in het Europese denken, Kapellen: DNB/Pelckmans, 1993.

“1940 – An Essay on Metaphysics van Robin G. Collinwood. Een project tot hervorming van de metafysica”, in: Boey, K. – Cools, A. – Leilich, J. – Oger, E. (eds.), Ex Libris van de filosofie in de 20ste eeuw – Deel 1: Van 1900 tot 1950, Leuven: Acco, 1997, p.279 – 294.

Met Stijn Latré, Dionysus of de gekruisigde. Friedrich Nietzsche versus René Girard over de kern van het christendom. Kapellen: Pelckmans, 2001.

Voorbij het onbehagen – Ressentiment en christendom, Leuven: Davidsfonds, 2002 (bekroond met de Max Wildiers Prijs voor het Essay 2002).

Met Walter Van Herck, Verlossend inzicht: filosofie en christendom, Averbode: Altiora, 2005.

Tolerantie en actief pluralisme: De afgewezen erfenis van More, Erasmus en Gillis, Kapellen: Pelckmans, 2008.

Van zijn hand VERSCHENEN RECENT onder meer de inspirerende boeken ONBEMINDE GELOVIGEN (2019), maar ook TEGENDRAADSE BESCHOUWINGEN (2022) dat ook bekroond werd met DE PRIJS VOOR HET SPIRITUELE BOEK. Op 30 september verschijnt bovendien zijn nieuwste boek: ‘LEVENDE STENEN — de kathedraal van Antwerpen: biografie’.

Op maandag 30 september 2024 om 19u30 wordt het nieuwe boek ‘LEVENDE STENEN – een biografie van de kathedraal’ gepresenteerd in de kathedraal van Antwerpen.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen is opgetrokken uit steen, maar evengoed zijn het de levende stenen die haar vorm gegeven hebben: de verhalen, de handenarbeid, de woorden, de kunstwerken, de muzieknoten,… van talloze mensen. Van toen en nu.

Levende stenen vertelt enerzijds de geschiedenis van de kathedraal. Elk hoofdstuk begint met een beeld. Vervolgens lichten (gast)auteurs een (kunst)historische periode uit: van romaans en gotisch, over Rubens, tot de moderne (zelfs controversiële) kunst.

Elk historisch hoofdstuk wordt gevolgd door een levensbeschouwelijke reflectie. De vraag naar de diepere betekenis – Wat betekent dit nu, voor ons, vandaag? – staat centraal. Een van de samenstellers van het boek, naast Albrecht De Preter, is dan ook niemand minder dan professor in de wijsbegeerte Guido Vanheeswijck. De dialogen in het boek overstijgen het christelijke: ook joodse en islamitische gelovigen laten hun licht schijnen in het boek,… Of is dat pluralisme net zo kenmerkend voor de christelijke traditie? Iets om over na te denken.

Om het met de woorden van Jonas Roelens (co-auteur van het alom geprezen boek ‘Middeleeuwse medemensen’ te schrijven: ‘Setting voor historische mijlpalen, pelgrimsoord voor volksdevotie, hedendaagse landmark. De vele gezichten van de Antwerpse kathedraal worden ontsluierd door een team van experts.’

Bron: website uitgeverij Ertsberg

***

Hoeveel werkelijkheid kan de menselijke soort verdragen?

— T.S. Eliot —  

Eén van Guido Vanheeswijcks recente en actuele publicaties ‘HOEVEEL WERKELIJKHEID KAN DE HEDENDAAGSE FILOSOOF NOG VERDRAGEN?’ kan u hier lezen.

***

Alleen wie de moed heeft om de pijnlijke waarheid uit te spreken, kan de democratie verlossen van de ‘pathologische aberraties van de informatiemaatschappij’. Han, zelf een moedige pleitbezorger van de “parrhêsia”, is vandaag een van de meest gelezen filosofen. Net die vaststelling illustreert de altijd aanwezige hoop dat een ontsnappingsroute uit de digitale gevangenis nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

— Guido Vanheeswijck —  

BART STOUTEN is bekend als AUTEUR (22 bundels) en werkte mee aan meer dan 10.000 UITZENDINGEN als RADIOPRODUCENT & -PRESENTATOR voor de VRT en Klara. Hij is erg gekend en nog meer geliefd bij alle liefhebbers van klassieke muziek, vooral als de voormalige warmhartige stem van het dagelijkse vooravondprogramma DE TUIN VAN EDEN (2000-2010) en van zijn legendarische, voormiddag vullende, KLASSIEK LEEFT (2013-2021) op Klara.

Woorden en muziek. Altijd op zoek naar de ultieme symbiose.

— Bart Stouten —  

Bart Stouten

In 2013 werd zijn bundel ‘Kersen eten om middernacht‘ bekroond met de ‘Grote Inktslaaf Literatuurprijs’. In Roeselare mocht hij in 2021 de ‘Zilveren Rodenbachpen‘ in ontvangst nemen. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen!

Nadien volgt een MEET-AND-GREETS waarbij ook Jin Kims CD’s te verkrijgen zijn, naast een selectief aanbod van Guido Vanheeswijcks & Bart Stoutens begeesterende bundels.

Langer nagenieten kan tijdens de GEZELLIGE MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Jin Kim, Guido Vanheeswijck & Bart Stouten in RESTAURANT ‘T HUIDEVETTERSHUIS, Huidenvettersplein 10 (op 1 km). Een restaurant, verzorgd met klassieke schotels en meer verfijnde gerechten in een sfeervol kader, gelegen op één van de mooiste plekjes van Brugge.

*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

’t Huidevettershuis 

Reeds in 1302 was deze aangename plaats gekend als de ‘hudewettersdam’, waar de huidevetters afspraken maakten… 

De huidevetters waren lid van het rijke en invloedrijke gilde van de leerlooiers. Ze woonden niet enkel in het grootste huis van het plein, maar ze hadden ook het gebruik van het ganse pleintje tot in 15de eeuw. 

Vroeger konden de twee ingangen van het pleintje afgesloten worden door twee solide poorten, maar de stadsautoriteiten namen deze weg om de macht van de huidevetters in te tomen. 

Nu zijn daar nog enkele sporen van overgebleven. Het blasoen bevindt zich in het midden van het pleintje: twee leeuwen en een weegschaal die dienden om de vellen te wegen. Het ambachtshuis van de huidevetters dateert van 1450. De rijke huidevetters verwerkten er de dierenhuiden tot veel gevraagd leder. Het werd herbouwd tot zijn huidige vorm in 1680. 

(Bron: website ‘t Huidevettershuis) 

Taal is troost.
Omdat ze benoemt.
Omdat ze uitdrukking geeft aan dingen die er zijn, maar soms ook niet zijn.
Taal maakt aanwezig.
Taal is wondere evocatie.


Omdat ze de verbeelding een stem geeft. En in die stem veel intenser klinkt,
Echter, geloofwaardiger, dan in de kreten van de werkelijkheid die ons omringt.

— Bart Stouten in ‘Autocue voor Lockdown’ —  

Bart Stouten

Bart Stouten neemt graag mensen op sleeptouw naar zijn wereld van spirituele, muzikale en dichterlijke beleving.

Hij wist het hart van de lezer te raken in dertien dichtbundels, een essay-trilogie en negen romans en biografische teksten, waaronder het in 2013 in Nederland bekroonde ‘Kersen eten om middernacht’ (De Bezige Bij).

Bron: website van Bart Stouten

POËZIE 
1988: Het Engram, over de sporen van een liefde in het geheugen, zoals ze blijven en weer gewist worden. 
1992: Elegie van de Transkaroo, geschreven tijdens een reis dwars door Zuid-Afrika, na een ontmoeting met enkele van de laatste San. 
2002: Sapporo blues – kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin). Een poëtische zandloper. Zand van woorden stroomt van verleden naar heden in een zoektocht naar volmaakte liefde. 
2004: De wijsheid van de wind, een spirituele terugblik op de vroege dood van Stoutens vader. 
2006: Happy Christmas, Happy New York, een poëtisch dagboek met kleine valstrikjes. 
2009: Een Boek van Tijd, waarin Stouten afscheid neemt van de halve eeuw die achter hem ligt. 
2011: Tussen dood en herleven, poëzie in de stijl van een filmscenario, met veel dood verborgen in het leven. 
2012: Offenes Herz. World Internet Books. Leben. Die Schichten einer Zwiebel pellen. Saure Tränen heulen und den Täter suchen.  
2013: Ongehoorde Vragen, vol bang makende, intimiderende, destabiliserende vragen waarop een taboe rust. 
2013: Liefdespijn van Starbucks tot rotswoestijn – Uitgeverij De Contrabas. De onherbergzaamheid van de Namib-woestijn uitgespeeld tegen het spiritueel vacuüm in het (ooit rijke, maar nu verarmde) Avondland. 
2015: Van fooi tot bankgeheim, rond de vraag: hoe ziet je innerlijke wereld eruit als er in termen van winst en verlies wordt gedacht?  
2016: Middelheim live, bundel over de complexe relatie tussen beelden en verzen. 
2018: Onder de avondklok van de liefde, een handgeplukte selectie van meer dan vijftien jaar dichterschap, met een afdeling nieuwe gedichten: Mobieltje met kapitein Haddock 
2020: Redding nabij, een bundel met muziekgedichten. 
2021: Bunkers, een prozagedicht waarin verleden, heden, droom en werkelijkheid elkaar ontmoeten rond een lockdown en heelkundige ingreep. 
2023: Autocue voor lockdown, een prozagedicht waarin het bewustzijn zichzelf en het geweten begluurt.  

PROZA 
1980: Eenvoud en essentie. Over de magie van een akkoord, de teloorgang van geluk, de onvermoede kracht van kunst. 
1990: Nachtboek. Dagboek van een jonge academicus, waarin deze terugblikt op zijn problematische jeugd  
2009: Het ware Eden – Uitgeverij Averbode. Een spiritueel dagboek. 
2010: Beminde Eilanden – Uitgeverij Averbode. Hierin verkent Stouten met literaire teksten door hem geliefde verre eilanden. 
2013: Kersen eten om middernacht – Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek bevat Stoutens muzikale herinneringen en werd in Nederland bekroond met de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013 
2015: Bidden om verboden vruchten – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens eerste roman over zijn jeugdjaren in Borgloon en Oostende. 
2017: Het huilt voor jou – Uitgeverij Vrijdag. Stoutens Syriëroman. 
2017: Over Bach – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Waarin we Bach leren kennen zoals Stouten hem kent en bemint.  
2019: Liefde en andere overvloed – Uitgeverij Vrijdag. Roman over een stalking en het lot van een Oegandese vluchteling. 
2021: Over Proust en Beckett – Uitgeverij Vrijdag. Literair essay. Met elementen uit Stoutens jarenlange correspondentie met Becketts maîtresse Barbara Bray. 
2022: Lissabon, een droomwandeling – Uitgeverij Vrijdag. Slotdeel van de essay-trilogie. Een apologie van de poëzie in een droomtekst vol verbeelding, die ook een ‘droomwandeling’ door Lissabon is.  
2023: De stem van Adriaen – Uitgeverij Roer. Polyfonist Adriaen Willaert blikt vooruit naar zijn reputatie en toekomst. (Project in samenwerking met het Klein Seminarie, Roeselare). 
2024: Haydn, het Al en ik - Uitgeverij Stockmans. Stoutens libretto bij de ‘Zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn, met een uitgebreide inleiding over religie en spiritualiteit in zijn leven. (Project in samenwerking met l’Heure de Musique’). 

Bart is ook een erg graag gezien en gelezen auteur van talrijke, bijzondere, fantastisch-mooie dichtbundels en van uniek proza. Daarom werd hij vroeger ook al ‘De Bard van Klara’ genoemd. 

Hier ontdekt u de adembenemende website en wereld van Bart Stouten & kan u rechtstreeks met hem contact nemen!

Najaar 2024: nieuw boek
'Zonde van de hemel'

Een verteller schrijft een brief aan de overleden dakloze Japanner Yasujiro. Hij blikt terug op zijn kennismaking met de gamer, als twintiger, in een kartonnen optrekje in het centrum van Tokio. Van daaruit ontdekte hij een onbekende wereld. Niets was zoals het leek: Yasujiro bietste stiekem een bestaan als dj en onderhield een relatie met de hermafrodiete Noh-actrice Akemi, die ook een verborgen leven leidde als jonge vroedvrouw.

De daad van het ter wereld komen is voor de verteller vooral een wedergeboorte van het oude visioen waaruit zijn liefde voor Japan geboren werd. Liefde zélf wordt een Noh-voorstelling met goede en kwade krachten.

Zonde van de hemel leest als een eerbetoon aan een andere, beroemdere Yasujiro: de grote regisseur achter het visioen, Yasujiro Ozu. Flanerend door beelden die zijn overgebleven uit zijn jeugd gaat de verteller in deze autofictieve vertelling recht naar de roots van een fascinatie voor zijn eigen medium: radio. 

(uitgeverij Pelckmans, rond 15 oktober 2024)

Bron: website Bart Stouten

We nodigen u graag uit om deze vredesbutton te kopen aan de ingang van het concert. Hij is rond als de aarde en met de warme kleur van het licht en de fijne subtiele motieven verwijzend naar de precieuze schoonheid van alles wat leeft.

Achteraan zit er een stevige magneet waarmee u hem op uw kledij kan vastmaken, om ‘vrede’ meer bespreekbaar te maken, om samen met ons te bouwen aan een ‘betere’ wereld.

Prijs: 5 € btw inclusief.

Met de vredesbutton in een zakje als geschenk, kan u er iemand anders ook gelukkig mee maken: prijs 6 € btw inclusief.

“VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN. Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck.op zondag 22 september is een 16de cultureel event in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek, en wat extra licht en meer vrede in deze wereld wil brengen…

PROGRAMMA OVERZICHT

Zondag 22 september 2024
In de Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof (Brugge, BE)

16u30 VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN. Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck.

Op zondag 22 september, in de BEGIJNHOFKERK te BRUGGE, werelderfgoed van de UNESCO, speelt de INTERNATIONAAL GEPREZEN BAROKVIOLISTE JIN KIM, in de sporen van YEHUDI MENUHIN. Hij was één van de grootste violisten ooit die met zijn muziek wilde BOUWEN aan een BETERE WERELD. Hij zei: “Peace may sound simple – one beautiful word – but it requires everything we have, every quality, every strength, every dream, every high ideal.” Jin Kim vertolkt werken die Menuhin opnam, die ook de uitdrukking zijn van haar gebeden voor EEUWIGE VREDE en VRIJHEID.

De VIRTUOZE JIN KIM, diepgaand beïnvloed door SIGISWALD KUIJKEN, CONCERTEERT sinds 1993 WERELDWIJD als soliste en als concertmeester, met GERENOMMEERDE MUSICI als de gebroeders Kuijken, Philippe Pierlot, Marc Hantaï, Benjamin Alard, Hidemi Suzuki enz. In 2002 richtte ze haar Oude Muziekensemble Musica Glorifica op. Ze werkte mee aan TALRIJKE CD-OPNAMES waaronder met LA PETITE BANDE naast haar eigen SOLO CD’S die op LOVENDE KRITIEKEN werden onthaald.

Op ADEMBENEMENDE WIJZE zal ze de snaren van uw hart raken met BACHS GENIALE CHACONNE, met HEERLIJKE FANTASIAS van N. MATTEIS en G.P. TELEMANN, maar zeker ook met BIBERS BLOEDMOOIE PASSACAGLIA (Mystery Sonatas), naast haar KNIPOOG naar KOREA, haar thuisland.

Een betoverend programma voor meer vrede dat live wordt OPGENOMEN door de NEDERLANDSE CONCERTZENDER.

Om 16u30 is er eerst ook een FASCINEREND INTERVIEW! BART STOUTEN, gekend en erg geliefd van zijn tijd bij KLARA, gaat gedurende een half uur in dialoog over VREDE, MUZIEK en het TRANSCENDENTE met niemand minder dan GUIDO VANHEESWIJCK. Hij is EMERITUS HOOGLERAAR aan de Universiteit Antwerpen en KU Leuven, en BEKEND en ERG GEWAARDEERD als FILOSOOF, AUTEUR, redacteur en columnist.

!!! Mogen wij u a.u.b. vragen om zeker tijdig te komen, de deuren gaan open om 16u, en het begint om 16u30, want het wordt opgenomen door de Nederlandse Concertzender.

18u15 MEET-AND-GREETS

Nadien volgt een MEET-AND-GREETS waarbij ook Jin Kims CD’s te verkrijgen zijn, naast een selectief aanbod van Guido Vanheeswijck & Bart Stoutens begeesterende bundels.

Vanaf 18u15 MEET-AND-EAT*

Wie dat wenst kan gezellig nagenieten tijdens de MEET-AND-EAT*  in aanwezigheid van Jin Kim, Guido Vanheeswijcks & Bart Stouten in Restaurant ‘t Huidevettershuis.

*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen om dit unieke concert « VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN. Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck. » samen met u te delen en te be-LEVEN! Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen).

Hieronder vindt u het oorstrelende programma, dat Jin Kim zal spelen. Als u nog verder naar beneden scrollt, kan u daar de biografieën lezen, alsook deze van prof. em. Vanheeswijck en Bart Stouten.

PROGRAMMA

VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN.

Barokviool

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) 

Sonate nr.2 voor viool solo in a klein, BWV 1003
Grave – Allegro

Nicola Matteis Jr (1690 – 1749)

Fantasia voor viool solo in c klein ‘Con discretione’

Georg Philipp Telemann (1681 – 1767)

Fantasia nr.7 voor viool solo in Es groot, TWV 40:20
Dolce – Allegro – Largo – Presto

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Partita nr.2 voor viool solo in d klein, BWV 1004
Chaconne

 Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644 – 1704)

Mystery Sonata nr.16 voor viool solo in g klein 
Passacaglia ‘The Guardian Angel’

Biografieën

BIOGRAFIE JIN KIM

Jin Kim, een internationaal geprezen barokvioliste, treedt sinds 1993 overal ter wereld op.

Kims vroege engagementen als barokvioliste begonnen als promovendus aan de Universiteit van Michigan, VS, terwijl ze ‘moderne viool’ studeerde bij Ruggiero Ricci en ‘barokensemble’ bij Edward Parmentier.

America Baroque Ensemble, Ars Musica, Tafelmusik Baroque Orchestra, Newberry Consort, Brandywine Baroque, Apolo’s fire waren groepen waar ze uitgenodigd werd om mee te spelen in de vroege jaren ’90.

Ze werd diepgaand beïnvloed door Sigiswald Kuijken’s benadering voor de Oude Muziek en studeerde bij hem in de jaren 1987-1990 in België. Ze speelt met La Petite Bande sinds 1993 tot op heden; ze concerteert met hen ook in grote Oude Muziekfestivals in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Daarnaast werkte ze onder andere mee aan talrijke CD-opnames bij de labels Deutsche Harmonia Mundi en Accent.

In 1993 ontving ze in Brugge een ‘Eervolle Vermelding’ in de International Early Music Competition (BE). Sinds ze in 1992 in Japan de hoogste prijs in de ‘Yamanashi Early Music Competition’ en daarnaast de ‘Tochigi Early Music Festival Award’ ontving, is ze tot op heden een vaak gevraagde gast om solo- en ensembleconcerten in Japan te geven.

Jin Kim werd reeds vaak uitgenodigd als solist en concertmeester in de VS, onder andere door de Bach Society of Minnesota, Ars Lyrica (TX), Catacoustic Baroque Orchestra (OH), North Carolina Baroque Orchestra (NC), Ars Antigua, Newberry Consort (IL), Ensemble Mirabel (CA), Brandywine Baroque (DE) en vele anderen… Ze doceerde aan de Northwestern University (IL), de Roosevelt University (IL) en gaf Master Classes in de VS, Japan en Korea.

Als pionier op het gebied van Oude Muziek in Zuid-Korea, begon ze met het geven van Oude Muziekconcerten: ‘Duoconcerten met Edward Parmentier’ in 1990 en ‘Duoconcerten met Toyohiko Sato’ (uitgenodigd voor een 10-jarig jubileumconcert door het muziektijdschrift Auditorium, 1993), op het moment dat ‘historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk’ daar nog onbekend terrein was.

In 2002 richtte Kim samen met collega’s zoals Marc Hantaï, Benjamin Alard, Philippe Pierlot, Hidemi Suzuki, Regina Albanez en anderen — de wereldwijde projectgroep, het Oude Muziekensemble ‘Musica Glorifica’ op, en organiseerde ze een internationale uitwisseling van musici om Oude Muziek te introduceren in haar moederland Zuid-Korea.

Ze creëerde ook verschillende concertreeksen in de afgelopen 20 jaar zoals met de integrale Mystery Sonatas van H.I.F. Biber, de ‘Road to Bach’, Bach’s concertos and Cantatas, Handel’s Messiah, ‘Café Musica’ series in de geest van Bachs Café Zimmerman, barokmuziek met Koreaanse dans, enz.

Kim heeft in de loop van drie decennia genoten van haar rijke ervaringen in drie continenten en gelooft dat dit haar kijk op zowel muziek als haar leven heeft verrijkt.

Bezoek de website van Jin Kim

BIOGRAFIE GUIDO VANHEESWIJCK

Guido Vanheeswijck (1955) is een Belgisch filosoof en gewoon hoogleraar en staat vooral bekend als verdediger van het actief pluralisme en verspreider van het denken van Robin Collingwood, René Girard en Charles Taylor in de Lage Landen.

Vanheeswijck begon na zijn middelbare school aan studies Germaanse filologie. Na het bijwonen van een lezing van Max Wildiers in oktober 1976 schreef hij zich in als filosofiestudent. Na het behalen van zijn licentiaatsdiploma in de Germaanse filologie, haalde hij in 1986 zijn licentiaatsdiploma in de wijsbegeerte met een studie over de visie op de verhouding tussen wetenschap en geloof van Arthur Peacocke onder begeleiding van Jan Van der Veken. Daarna werkte hij aan een doctoraat over het metafysica-concept van Collingwood bij dezelfde promotor.

Na het behalen van zijn doctoraat in 1990 begon hij als docent wijsgerige antropologie aan de UFSIA (later de Universiteit Antwerpen). Verder begon hij ook te doceren aan de Katholieke Universiteit Leuven en haar campus in Kortrijk. Hij doceerde metafysica, cultuur- en godsdienstfilosofie aan de Universiteit Antwerpen en de K.U. Leuven, en is nu op emiraat.

Bron en verder lezen in de biografie van Guido Vanheeswijck op Wikipedia.

BIOGRAFIE BART STOUTEN

Bart Stouten is dichter. Hij was jarenlang presentator bij KLARA, waar hij tot eind september 2021 met veel succes dagelijks het programma Klassiek Leeft presenteerde. 

Stouten, gouden regeringsmedaille aan het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden, winnaar van de opstelwedstrijd 1974 van de Alliance Française, was in de jaren tachtig werkzaam als copywriter en bij de Universiteit Antwerpen.

De dynamiek van radio als kunstmedium daagde hem o.a. bij het beluisteren van de heruitzending, op de langegolf, van de oorspronkelijke hoorspelen van Samuel Beckett n.a.v. diens 80e verjaardag in 1986. In 1990, toen hij bij Radio1 werd aangesteld als producent bij de dienst Hoorspelen van de VRT, heeft hij die Beckett-juweeltjes integraal vertaald en gerealiseerd in een Nederlandstalige versie, samen met regisseur Martine Ketelbuters. Later leidde hij ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio met exclusief werk van o.a. Tom Stoppard, Harold Pinter en Peter Handke.

Voor Zegge en Schrijve, het literair magazine van Radio3, verzorgde Stouten in het midden van de jaren negentig poëtische sfeerbeelden met interview en discursieve introductie. Drie jaar lang presenteerde hij het dagelijkse Pak van Sjaalman (1998-2000) waarin hij samen met Gudrun de Geyter en Johan Van Cauwenberge inzoomde op aspecten van hedendaagse literatuur en filosofie. 

Bij Klara werkte hij mee aan het literair magazine Volgeboekt en presenteerde meer dan tien jaar lang het spitsprogramma De Tuin van Eden (een poëtische mix van klassiek, jazz, wereld- en filmmuziek). Nadien was er Stouten op Zondag (2010-2013) en het lunchprogramma Bellevue (2011-2013).

Van 2013 tot aan zijn pensioen in 2021 presenteerde Bart Stouten elke weekdag bij Klara het klassieke muziekprogramma Klassiek Leeft

Op 2 oktober 2021 blikte hij terug op zijn carrière bij Katelijne Boon in het programma De Liefhebber.

Op 19 december 2021 was hij in gesprek over zijn carrière en leven bij Friedl Lesage in Touché op Radio1.  

Op vraag van Klara was hij, tijdens zijn pensioen, vanaf 9 oktober 2021 tot 24 juni 2022 wekelijks op vrijdagavond, presentator van een one-off reeks die de terugkeer markeerde van De Tuin van Eden. 

Als dichter heeft hij zijn stijl langzaam laten rijpen in wat hij zijn ‘goudmijn van dertig gekartonneerde Griekse schriftjes’ noemt, literaire dagboekaantekeningen die hij dagelijks maakte (sedert het overlijden van zijn ouders en tweelingszus in een tragisch ongeval midden in zijn puberteit) zonder te weten welke definitieve vorm ze later zouden krijgen. 

Bart Stouten is een groot liefhebber en kenner van muziek en voelt zich aangetrokken door auteurs en dichters die zelf iets doen met de muziek in hun werk (Beckett, Proust, Celati, Barthes, Eliot, Powell, Bernlef, Cendrars, Hellman, Waugh, Maeterlinck, Musil, Pasolini, Yeats, Mishima, Cocteau). 

Na een aantal ‘obscure’ uitgaven waaraan hij ‘warme herinneringen’ bewaart, hoewel hij er zich nu niet langer in thuisvoelt, publiceerde hij tot hiertoe twaalf ‘officiële’ bundels en een negental romans en proza-teksten.

Stoutens poëzie is een zoektocht naar vrijheid, ver weg van de ‘makkelijke expressie’. Hij vertrouwt erop dat de woorden zélf naar hem toekomen, zegt hij, en daarom kan hij hen ook beminnen. Hoewel hij vanuit een streng disciplinegevoel schrijft, laat hij zich niet de ijzers aanbinden door voorschriften inzake vorm en genre. De rake toon is alles, voor Stouten. En daar blijft hij koortsachtig naar op zoek.

Op zondag 7 november 2021 kreeg Bart Stouten in Roeselare de Zilveren Rodenbachpen uitgereikt. Deze pen is een onderscheiding van de Stad Roeselare waarmee men voorname dichters wil eren en uitnodigen om een rol op te nemen in de samenleving om de poëzie in het hart van de mensen te brengen.

Bezoek de website van Bart Stouten

TICKETS

Mis dit niet! Het radiospotje biedt je reeds een heerlijk voorproefje van ‘VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN. Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck.’ Het is tot zondag 22 september ook te horen op alle radiozenders van de VBRO.

KAARTEN

€25 CONCERT in VVK (€30 aan de kassa op 22 sept.)

€35 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam)

KAARTVERKOOP CONCERT

  • In & Uit [Concertgebouw]*
    —’t Zand 34, 8000 Brugge 
    www.ticketsbrugge.be
    —Tel.** 078 15 20 20

  • Boekhandel Raaklijn — Kuipersstraat 1, 8000 Brugge
  • Per overschrijving naar Passion Beyond Bach
    — BE90 0018 6264 5732
    — met vermelding van: event + na(a)m(en) + aantal (steun)kaart(en) 

*Open van Ma tot Za van 10 tot 13u, en van 14u tot 17u, Zo van 10u tot 14u.  

**Telefonisch enkel bereikbaar van Ma tot Vrij van 14u tot 17u. 

PROGRAMMA OVERZICHT

Zo 22 september 2024
Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof (8000 Brugge, BE)

16u30 VIOOL-VIRTUOZE JIN KIM & YEHUDI MENUHIN. Met Bart Stouten & prof. em. Guido Vanheeswijck.

INTERNATIONAAL GEPREZEN BAROKVIOLISTE; beïnvloed door SIGISWALD KUIJKEN; CONCERTEERT sinds 1993 WERELDWIJD; TALRIJKE CD-OPNAMES waaronder met LA PETITE BANDE naast eigen SOLO CD’S/ in de sporen van YEHUDI MENUHIN: BACHS GENIALE CHACONNE/ FANTASIAS & BIBERS PASSACAGLIA; voor EEUWIGE VREDE en VRIJHEID/ wordt OPGENOMEN door NEDERLANDSE CONCERTZENDER/ INTERVIEW door BART STOUTEN, gekend van KLARA, met PROF. EM. GUIDO VANHEESWIJCK, FILOSOOF, AUTEUR, redacteur en columnist.

!!! Mogen wij u a.u.b. vragen om zeker tijdig te komen, de deuren gaan open om 16u, en het begint om 16u30, want het wordt opgenomen door de Nederlandse Concertzender.

INTERNATIONAAL GEPREZEN BAROKVIOLISTE; beïnvloed door SIGISWALD KUIJKEN; CONCERTEERT sinds 1993 WERELDWIJD; TALRIJKE CD-OPNAMES waaronder met LA PETITE BANDE naast eigen SOLO CD’S/ in de sporen van YEHUDI MENUHIN: BACHS GENIALE CHACONNE/ FANTASIAS & BIBERS PASSACAGLIA; voor EEUWIGE VREDE en VRIJHEID/wordt OPGENOMEN door
NEDERLANDSE CONCERTZENDER/ INTERVIEW door BART STOUTEN, gekend van KLARA, met PROF. EM. GUIDO VANHEESWIJCK, FILOSOOF, AUTEUR, redacteur en columnist.

!!! Mogen wij u a.u.b. vragen om zeker tijdig te komen, de deuren gaan open om 16u, en het begint om 16u30, want het wordt opgenomen door de Nederlandse Concertzender.

Vanaf 18u15 MEET-AND-EAT*

Wie dat wenst kan gezellig nagenieten tijdens de MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Jin Kim, Guido Vanheeswijck & Bart Stouten in Restaurant ‘t Huidevettershuis.

*Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

VOOR ALLE INFO

Ook voor reservaties voor de Meet-and-eat* in Restaurant ’t Huidevettershuis (zeker reserveren voor 17/09 a.u.b.)
earlymusic@passionbeyondbach.com

De Begijnhofkerk Sint Elisabeth bevindt zich op 700 m van het Station van Brugge. Ze is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn. Het is mogelijk om iemand voor de ingang te laten uitstappen. Onder ‘PRAKTISCH’ leest u meer.

PRAKTISCH

WAAR

Om 16u30:

Begijnhofkerk Sint Elisabeth
Begijnhof
8000 Brugge

Vanaf 18u15 (reservatie per mail vereist naar earlymusic@passionbeyondbach.com):

Restaurant t’Huidevettershuis
(op 1000m van de Begijnhofkerk, 12 minuutjes te voet)
Huidenvettersplein 10
8000 Brugge

website Restaurant ‘t Huidevettershuis

BEREIKBAARHEID

De Kerk is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, met brede toegangsdeuren.

Je neemt best de ingang die het dichtst bij het Minnewater ligt om het steile brugje te vermijden. Je zal even moeten oversteken over bolle kasseien, maar de volledige binnencirkel van het Begijnhof bestaat uit vlakke en goed berijdbare kasseien.

MET DE AUTO 

De Begijnhofkerk is niet direct bereikbaar met de wagen, maar het is mogelijk om eventueel iemand tot daar te voeren en te laten uitstappen. 

Op enkele honderd meter afstand kan er makkelijk geparkeerd worden: 

  • In de Professor Dokter J. Sebrechtstraat kan men betalend parkeren 
  • Publieke Parking Katelijne, in de Katelijne straat 
  • Publieke Parking Oud Sint-Jan 
  • Naast het station van Brugge kan heel voordelig geparkeerd worden (Kaartje onderaan bijgevoegd)

MET HET OPENBAAR VERVOER  

Het Begijnhof ligt vlakbij het Station van Brugge, op 5 minuutjes loopafstand van de Begijnhofkerk.

CONTACT

VOOR ALLE INFO 

earlymusic@passionbeyondbach.com 

 EARLY MUSIC — LAST MINUTE 
wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U! 

ORGANISATIE MET DANK AAN

Organisatie: PASSION BEYOND BACH
+32 (0) 475 84 00 84
earlymusic@passionbeyondbach.com
www.passionbeyondbach.com
BE 0724. 987. 502